Aftonbladetjournalist köpte barnsex

Den 57-åriga mannen driver en väletablerad skrivbyrå i Nacka. Han är respekterad journalist som jobbat för Aftonbladet.

Förra året anmäldes han för att ha kontaktat småflickor och betalat för sexuella tjänster.

Domen föll i Solna Tingsrätt den 18 april i år.

Enligt domen fick mannen kontakt med en grupp småflickor i tunnelbanan.  Han bjöd på cigaretter, och lyckades mot betalning få en av flickorna med sig. De begav sig båda till den avlägsna kolonilott som mannen äger.

I stugan får han flickan att klä av sig naken. Han tar även om sina egna kläder och lägger sig jämte henne.

I tingsrätten har mannen erkänt denna del av händelsen. Däremot nekar han till att ha slickat flickan i underlivet. Han hävdar att han endast pussade henne ”i området där kvinnor har behåring”.

Rätten var enig om att mannen gjort sig skyldig till sexuellt utnyttjande. Samt att det står bortom allt tvivel att han kände till flickans ringa ålder. Man menar att detta torde vara uppenbart för var och en, och hänvisar till bland annat flickans utseende och sätt att uttrycka sig.

Trots domen går mannen fortfarande till jobbet som vanligt. Hans firma blir anlitad som förut. Ingen av grannarna vet något, och han lever fortfarande själv med sin elvaåriga dotter.

Mannens mångåriga karriär som reporter på bland annat Aftonbladet gör honom till en person med stark samhällspåverkan. Att en person i denna ställning kan fortsätta verka efter en dom om barnsex är därför anmärkningsvärt. Ändå är vare sig domen eller anmälan omskriven i någon svensk dags- eller kvällstidning. Saken har överhuvudtaget inte nämnts i pressen.

Nätverket Stoppa pedofilerna säger:

Tystanden i det här fallet ska också betraktas mot bakgrund av den minimala rapporteringen kring Pontus Enhörning, profil på statens radio som våldtog ett barn. Eller Aftonbladetreportern Andreas Harnes som spred barnporr från sin arbetsplats. Det tycks som om nyhetsvärderingen sjunker påtagligt när det handlar om förövare bland mediekollektivets egna kollegor.

Aftonbladet har nyligen gått till hårt angrepp mot just Stoppa pedofilerna, eftersom de listar sexförbrytare med namn och bostadsort. Tidningen menar att föräldrarnas vilja att skydda sina barn från eventuella pedofiler i sin närhet, inte ska få gå ut över pedofilerna. Som kan tycka det är obehagligt om omgivningen får veta vad de är dömda för.

Nätverket tror att en orsak till Aftonbladets påhopp, är oro för att personer i de egna leden kan komma att finnas med bland de namngivna pedofilerna.

29 reaktioner till “Aftonbladetjournalist köpte barnsex

 • 23 november, 2011 kl. 18:09
  Permalink

  Men va fan hur kan denna pedofil få ha sitt barn boendes hos sig?
  Media är ju så snabba och duktiga på att lägga på locket på vissa ämnen…

  Svar
 • 23 november, 2011 kl. 20:31
  Permalink

  Sätt ut foto med namn och adress på svinet så alla vet vem han är.
  Jobbar han även på aftonhoran så skall alla verkligen veta allt.

  Svar
  • 2 januari, 2012 kl. 01:14
   Permalink

   ja SHIT asså! alla ska veta, han ska lida, dottern ska tas ifrån gubbjäveln! han ska skämmas i resten av sitt liv. FYFAAN!

   Svar
 • 24 november, 2011 kl. 20:55
  Permalink

  aftonbladet kan vara den vidrigaste arbetsplatsen i sverige eller bästa, om man är en pedofil.

  Svar
 • 24 november, 2011 kl. 22:08
  Permalink

  Varför publiceras inte namnet på svinet? Trodde det var meningen med hela siten? Att stoppa pedofiler? Man lär ju i te stoppa någon genom att hålla den om ryggen…

  Svar
  • 24 november, 2011 kl. 22:16
   Permalink

   På hemsidan kommer journalisten att publiceras så fort vi vet att domen inte överklagats till hovrätten. Här på bloggen kommer vi inte att publicera några namn överhuvudtaget.

   Svar
 • 25 november, 2011 kl. 00:13
  Permalink

  På grund av hans dotter, uppmanar jag er att inte publicera hans namn. Inte för att försvara honom, men om ni gör det kommer hans dotters liv förstöras helt.

  Svar
  • 25 november, 2011 kl. 00:48
   Permalink

   På vilket vis skulle det förstöra hans dotters liv? Det är en främmande person han förgripit sig på, visst är det tråkigt att ens far är ett dömt pedofilkräk, men inget vi kan ta hänsyn till.

   Svar
   • 25 november, 2011 kl. 10:12
    Permalink

    Dottern kommer antagligen att bli mobbad i skolan under väldigt lång tid.

    Svar
    • 25 november, 2011 kl. 11:09
     Permalink

     Erfarenheten visar att barnen inte blir mobbade i skolan, utan snarare så att barnen stöttar. Inte ens bland barn, som faktiskt kan vara riktigt stygga mot varandra, är det ok med pedofili.

     Svar
 • 25 november, 2011 kl. 09:12
  Permalink

  Sorgligt och beklagligt att vi idag 2011 snart 2012 ska behöva ha en blogg med namnet ”Stoppa pedofilerna” (ingen skugga över bloggen) att vi inte komimt längre i utvecklingen.
  Än så här.
  Primitivt och helt försvarslöst beteende och inget straff kan vara hårt nog för en person som så totalt mist respekten för människan.

  Det gör ont i mitt hjärta när jag tänker på de barn som får sina liv förstörda för att samhället inte tar sitt ansvar och tar i med hårdhandskarna mot sånt här.

  Mrs G

  Svar
 • 25 november, 2011 kl. 14:56
  Permalink

  Jag är ingen riktig förespråkare för den här sidan (och visst är det väl bättre att även jag kommer hit och skriver min åsikt än ivrigt hejar på som en icke eftertänksam idiot eller försöker smutskasta er?). Jag måste ändå säga att jag tycker att det är så träffande att skittidningen Aftonbladet ALDRIG håller rent framför sin egen dörr när de kritiserar andra.
  Jag minns Andreas Harne, en av de mest aggressiva och tongivande journalisterna mot vissa politiska åsikter. Det förvånade mig inte att han togs med händerna i syltburken. Nu är det tydligen dags igen.

  Svar
  • 25 november, 2011 kl. 15:14
   Permalink

   Kritik är aldrig fel, så visst är du välkommen att skriva även om du inte tycker som vi. Allt vi kräver att man framför kritiken på ett värdigt sätt, så försöker vi givetvis bemöta den på ett lika värdigt sätt. Vad gäller Aftonbladet, så är de cyniska resultatinriktade huggormar som väljer att låta lösnummerförsäljning gå före vad som är moraliskt rätt.

   Svar
 • 25 november, 2011 kl. 18:54
  Permalink

  Här har du helt fel. Och du ljuger om forskning igen. Jag har sett dig ljuga om mycket relaterade till forskning och fakta, och manipulera människor som inte vet bättre. Vi vet från forskning att över 50% av dessa barn trakasseras, mobbas,
  lämnar skolan, och de utvecklar allvarliga psykiska sjukdomar och självmordstankar.

  Det är helt oansvarigt om du ändå väljer att göra det. Du kan inte förstöra barns liv.

  Svar
 • 25 november, 2011 kl. 19:28
  Permalink

  Naturligtvis, men först vill jag se din källa för ditt påstående att barn INTE blir mobbade.

  Missförstå inte, det handlar om att skydda barn. Dessa barn är precis lika viktiga som de barn som utsätts för övergrepp.

  Du bör därför kontrollera om de har barn innan de läggs till i listan.

  Och varför tog du bort mina frågor om ordet pedofil? Är det för att du vet att du använder fel ord?

  Svar
  • 25 november, 2011 kl. 20:29
   Permalink

   Det är jag som presenterar en ”sanning” och då du motsäger dig den så åligger det dig att presentera bevis mot min ”sanning”. Det är så det fungerar när man för en diskussion mellan två ”sanningar”. Vad gäller vår tolkning av pedofili och vem som är pedofil så hänvisar vi till ett av världens största medicinska uppslagsverk ”stedman’s medical dictionary”, den säger följande ”En person som sexuellt attraheras av en sexuell handling och/eller fantasi med barn” Vidare så skiljer man även på läggningen och störningen pedofili, dvs att en person som sexuellt attraheras av barn nödvändigtvis inte måste lida av störningen.

   Svar
 • 25 november, 2011 kl. 21:09
  Permalink

  Sorgligt att se ett desperat försök att dölja lögner.

  Den pedofili-definition är inte korrekt. En pedofil attraheras av prepubertala barn (upp till ca 11 år). Och de flesta förövare har antingen läggning eller störningen. Det är WHO som avgör den officiella definitionen, inte et uppslagsverk.

  Svar
  • 2 januari, 2012 kl. 01:22
   Permalink

   asså ingen bryr sig ? alla fattar ändå vad de menar! vadå, så om en vuxen tänder på en 14 åring så är inte den pedofil ? för det tror jag visst ! och många delar min uppfattning om vad pedofili är .

   Svar
 • 26 november, 2011 kl. 11:56
  Permalink

  Magnus. Av erfarenhet vet jag att personer som vädjar om att inte röja pedofilers identitet med hänvisning till barn ibland är genuina i sin omtanke med barnen.

  Sällan jag sett någon avslöja sig så snabbt som du.
  Kim

  Svar
 • 26 november, 2011 kl. 12:09
  Permalink

  Magnus, tror du de våldtagna eller sexuellt utnyttjade barnen bryr sig om vad som definierar en pedofil eller förövare? Tror du de utsatta barnen påverkas av hur pedofili definieras i DSM-V? Enligt DSM-V är pedofili en parafili – störning. Bra det!

  Skitsamma vad folk kallar det i dagligt tal. Det är liksom inte problemet, ja inte för andra än pedofilerna själva förstås!

  Tror du barnen skulle må bättre om pedofili blev kategoriserad som en läggning som därigenom skulle innebära en mängd pedofila rättigheter? En pedofil rättighet skulle ex förmodligen bli att man inte får skriva att barn riskerar fara illa av att ”umgås” med pedofiler eftersom det då skulle betraktas som ex kränkning mot pedofiler som grupp.

  Om du vill kämpa för pedofila rättigheter har du nog kommit till fel ställe.
  Kim

  Svar
 • 26 november, 2011 kl. 12:23
  Permalink

  En sak till innan jag traskar vidare.

  Magnus, hoppas du inte är obegåvad utan bara ger sken av att vara det. För du tror väl inte på fullaste allvar att pedofilens stackars dotter inte redan är röjd både bland vänner och skola?

  Sannolikt har hon varit det, om inte från dag ett så i lvart fall i ett väldigt tidigt skede. Du vet, barn kommunicerar sånt här med sina vänner. Om du kikar i kalendern ser du att det står 2011 och inte 1971. Idag är kommunikationen digital och sånt här kommer ut snabbt oavsett om STP skriver om det eller inte.

  Det skulle heller inte förvåna mig om detta sedan dag ett fångats upp av polis (som grep pedofilen) som larmat socialtjänst som i sin tur ger flickan det stöd hon behöver via skolkurator, BUP etc.

  Du är med andra ord lite sent ute med dina farhågor.

  Kim
  P.S Barn ska självklart inte bo med dömda pedofiler så det är inte ens säkert dottern bor hos pedofilpappan

  Svar
 • 3 januari, 2012 kl. 12:28
  Permalink

  Det må vara så att det viktigaste inte är vad vi kallar svinen MEN det blir ju mer seriöst om ni kan skilja på pedofiler och hebofiler..?
  En pedofil skulle ju aldrig ge sig på en 14-åring t ex då den är alldeles för utvecklad och då pedofiler finner kroppsbehåring oerhört äckligt.

  Svar
  • 25 februari, 2012 kl. 00:11
   Permalink

   Frågan är väl vad Svea Rikes lag säger om att ha sex med en 14-åring, oavsett kroppsbehåring. Tillåtet? Nej! Dvs pedofili.

   Svar
   • 27 juni, 2013 kl. 21:33
    Permalink

    Jag märker att diskussionerna lätt blir väldigt hätska. Min övertygelse är att om vi ska stoppa sexuella övergrepp på barn, så måste vi ändå kunna ha högt i tak när det gäller att diskutera denna företeelse. Personligen så anser jag att man måste skilja på direkta övergrepp och fantasier. Är rätt övertygad om att de flesta friska män kan finna en fullt utvecklad 13-14 åring sexuellt attraherande. Men också, att de allra flesta också låter det stanna där – dvs vid attraktion och fantasi, och därmed aldrig skulle ta steget till handling, inte ens om barnet ifråga själv tog initiativ. Och jag betraktar inte detta som pedofili. Jag grundar ovanstående på diskussioner som jag haft med rätt många män i olika åldrar, och det faktum att det var i den åldern – 12-14 årsåldern som de flesta killar själv blir sexuellt attraherade av flickor/kvinnor, och därmed väcks även intresset för unga tjejer som får kvinnliga attribut. Detta är inte på något vis ett försvarstal för pedofiler, tvärtom. Jag tycker att sådana som begår övergrepp ska hängas ut med namn och bild, särskilt om övergreppen är att betrakta som grova och inbegriper tvång, våld eller hot. Men jag invänder mot den hatstämning som tycks råda mot alla som vill föra en mer öppen och nyanserad diskussion än att enbart spy galla.

    Svar
 • 26 juli, 2012 kl. 14:23
  Permalink

  Alltså fan vad det glids från ämnet här. Anledningen till varför man inte skall röja namn på pedofiler som har barn är för att det alltid finns en eller två skogstokiga nätsurfare som tar och gör en fysisk attack mot pedofilens hus, varpå barnen i fråga kan komma till skada.

  Detta är en reell verklighet för dömda pedofiler. Får man sitt namn publicerat har man egentligen 2 bara val, muta sig ut; eller skjuta sig ut.

  För några år sedan skedde en bränn-attack mot en pedofils bostad. På övervåningen låg mannens barn och sov.
  Hade attacken lyckats hade 2 st barn dött till förmån för att hämnas 1 st utomstående barn som visserligen hade blivit utnyttjat, men som fortfarande var väldigt mycket vid liv.

  Denna prioritering hos attentatsmännen i fråga, är helt oacceptabel, och vi i allmänheten MÅSTE gå samman för att minimera effekterna av det faktum att sådana attentatsmän alltid ändå kommer att finnas.

  Ett viktigt steg man kan ta där är att helt enkelt inte lämna ut de adresser där det även finns barn.

  Svar
 • Pingback:Aftonbladet-journalist köpte barnsex

 • 13 juli, 2018 kl. 16:38
  Permalink

  KOLLA IN BARNRADION PÅ YOUTUBE. DET ÄR OCKSÅ TYDLIGEN SVENSK I PRINCIP STATSÄGD OCH STYRD MEDIA.

  DET ÄR SÅ MAN FÅR KALLA KÅRAR, VILKA SNUSKGUBBAR DET FINNS SOM SPRIDER SINA PERVERSA IDEER TILL VÅRA BARN , I VÅRA EGNA HUS OCH I DEN FÖRBANNADE DUMBURKEN OCH I VAD SOM SKA VARA PROGRAM FÖR BARN!

  #MEDANVISOVER

  I JESU NAMN, YAHUSHUA HA-MASHIAH!

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *