Alexandramannen Atheer Al Suhairy – Sveriges svar på Charles Manson

VECKANS PEDOFILPROFIL

Atheer al-Suhairy intervjuad av TV 3
Namn: Atheer Al Suhairy
Personnummer: 750708-5715
Tid som aktiv pedofil: 1998-2005 (Stoppades av polisen)
Brottmål: B 1629-05 i Malmö tingsrätt 16 juli 2006 – 11 år för våldtäkt, grovt sexuellt utnyttjande av underårig, misshandel, sexuellt tvång och förförelse av ungdom.

B 1884-06 i Hovrätten över Skåne och Blekinge 18 april 2007 tio års fängelse och utvisning efter överklagande av föregående dom.

Tidigare dömd i Sundsvalls tingsrätt för sexuellt ofredande 1999, samt i Gävle tingsrätt 2002 för förförelse av ungdom.

Anstalt: Vistades på Norrtäljeanstalten fram tills han frigavs
Frigivningsdatum: Fri sedan 14 december 2011
Känd kontaktinformation Har kallats bl.a. Nätpedofilen och Alexandramannen.
Nuvarande hemland Irak.
Vanligaste offer: Flickor i åldrarna 12-15. Enligt Suhairys egen utsago är redan 18 för gammalt.

Då få personer som följt nyheterna kan ha undgått Alexandramannen, och att han nyligen utvisats, så behövs nog inte någon större genomgång av vem han är. Denne man kom hit 1992 med falskt pass efter att ha köpt människosmugglares tjänster och sökte framgångsrikt asyl. Han hade en privilegierad bakgrund från sitt födelseland Irak, och har bott i Förenade Arabemiraten innan han kom till Europa.

Han är uppväxt i en värld dominerad av seder, där kvinnor förväntas bära slöja och på andra sätt undvika att attrahera män, och upplever en kulturkrock när han anländer i Sverige. När han börjar närma sig 25 års ålder intresserar han sig inte för personer av samma ålder för sexuellt umgänge, utan håller sig till flickor i starten av puberteten, dvs åldrarna 12-15. Snart leder detta till två domar för sexuellt ofredande (1999) och förförelse av ungdom (2002). Han utvecklar ett raffinerat sätt att locka till sig dessa småflickor och uppmuntra dessa att sälja sex till honom, genom att hitta på en fiktiv mellanhand kallad Alexandra, som sägs vara en ung vacker modell. Flickornas fås att tro att hon kan leda in dem på välavlönade modelljobb, särskilt om de har sällskap med en viss man kallad Festkungen (FK), vilket är al-Suhairy. I verkligheten är han själv Alexandra, och detta blir känt redan nu.

Trots dessa domar så fortsätter han med sin verksamhet, och under de kommande fem åren fram tills han häktas 15 mars 2005 har han sexuell kontakt med något hundratal flickor – gemensamt för dem alla är att han inlett kontakten med dem över Lunarstorm genom denna Alexandra-karaktär, och genom mycket febrilt tjatande får han dem att till slut gå med på samlag, vilket de ofta ångrar efteråt. Minst en flicka ska senare ha försökt ta sitt liv, och en säger att hon än i dag måste ha kudde över huvudet när hon har samlag med sin pojkvän, eftersom hon annars påminns om det hon gick igenom med honom. Flera av offren började skära sina handleder efter detta.

Detta leder så småningom till att han blir polisanmäld av ett av sina offer, och en massiv polisutredning inleds. Slutligen blir det fråga om 58 flickor i tidiga tonåren som han åtalas för att ha utnyttjat för sex i Sveriges största pedofilhärva hittills – han får i massmedia namnen ”Nätpedofilen” och ”Alexandramannen”, efter den karaktär man anser han har tagit på sig.

För djupdykning om de brott han begick, se någon av dessa länkar:

Insider – Nätpedofiler härjar fritt på ungas hemsidor
Insider – 90 minuter intervju med Alexandramannen
Sveriges Radio, program om Alexandramannen

Se även Katia Wagners bok Alexandramannen, vilken kan finnas här: http://alexandramannen.se/

För att citera intervjun med honom från nämnda bok:

”Är din uppfattning att man sexdebuterar i elva-tolvårsåldern?
– Kan du sätta emot det?
Jag frågar dig.
– Vad vet vi om det? Jag påstår inte att alla tolvåringar har sex, men jag säger bestämt att åldern för att debutera sexuellt har krupit neråt och att man är färdig i sin sexuella identitet när man är sjutton. Hur mycket utbildning har inte de som är elva-tolv år redan fått, inte minst på internet där de kan se porrfilmer med trekanter, fyrkanter, med två tjejer, med två dildosar, allt möjligt. De vet ju redan vad analsex är när de är elva år gamla. Det finns på internet överallt.”

”Många tjejer har vittnat om att de mått dåligt efter träffarna med dig. Vad har du för del i det?
– Att de mår dåligt, att de känt sig billiga och smutsiga efteråt, visst, jag kan förstå det. Men ursäkta mig; de har ju horat. De har ju sålt sex. Det kan inte jag rå för.”

”Ok, säg att du är ”Alexandra”, då har du övertalat unga tjejer att träffa dig och sälja sex till dig. Efteråt har de mått dåligt. Vilken del har du i konsekvenserna som detta fått för tjejerna?
– Inte ett piss. Har de bestämt sig för att sälja sex, då får de ta konsekvenserna.”

Rättsliga turer

Från att han häktas i mars 2005 tills han utvisas från Sverige under december månad 2011 sitter han frihetsberövad. Den 4 januari 2006 inleds rättegång i Malmö tingsrätt, och alla flickor tvingas vittna i rätten om de förehavanden de haft med honom. Han själv gör tillsammans med sin advokat det bästa de kan att hitta svagheter i deras vittnesmål, som om de glömt något och dylikt. Konsekvent försöker han få det till att ingen var under 15 vid den tid de hade umgänge, åtminstone inte enligt hans kännedom. Om han gjort misstaget att ha umgänge med en minderårig, vilket ger långt straff, så har det varit för att de ljugit om sin ålder. Att döma av hans vittnesmål har alla haft en mystisk förmåga att ha fyllt 15 mycket kort innan han gav sig i lag med dem. Men i själva verket var vissa av dem så unga som 12 år gamla.

Efter mycket om och men döms han till 11 års fängelse för våldtäkt, grovt sexuellt utnyttjande av underårig, misshandel, sexuellt tvång och förförelse av ungdom. Han överklagar dock domen och tvingar alla flickorna att vittna igen, när de velat lämna det hela bakom sig. Vidare försöker han få tag på alla handlingar han kan om deras vittnesmål och processar för att få detta hos sig. När han sitter på Norrtäljeanstalten ansöker han i mål nummer 3622-07 att få ta del av allt som finns att tillgå, men kammarrätten i Sundsvall avslår detta 30 april 2008. För att citera domen:

”En man har under åberopande av rätt till partsinsyn begärt att uppgifter från vittnes- och målsägandeförhör ska lämnas ut som allmänna handlingar. Kammarrätten i Sundsvall fastställer beslutet att avslå begäran.”

”När det däremot gäller uppgifter från förhör med målsägande och vittnen så har polismyndigheten beslutat att inte lämna ut någon av dessa handlingar. Stöd för beslutet återfinns i sekretesslagen 9 kap 17 §. Det står nämligen inte klart att uppgifterna kan röjas utan att den enskilde eller någon närstående till den enskilde lider skada eller men. Denna paragraf handlar om personliga förhållanden. I förehavande fall rör det sig om sexualbrott, som är särskilt sekretesskyddade.”

Vidare uppmärksammas det att han skickar in JO-anmälningar och överklaganden om allt han kan på anstalten. Vistelsen på Salberga beskriver han som en ”utdragen prostataundersökning” i intervju med programmet Insider. Det ”finns ingenting som fungerar”. Han tycker det verkar som att personalens uppgift ”är att få dig uppretad” och att de inte är tillräckligt tillmötesgående, trots att de lånar ut en spelkonsol av typen Playstation när han är där. Han processar om att få ha personliga skivor till den, vilket avslås i mål 5995-11.

”För att tillgodose de intagnas behov av fritidssysselsättning tillhandahåller anstalten Norrtälje, på den avdelning där Atheer Al Suhairy är placerad, playstation2-konsoler för att de intagna ska kunna spela TV-spel.”

Dessutom hävdar han att vårdare kommer med rasistiska kommentarer, vilket han också JO-anmäler. Dessa anmälningar leder vanligtvis till förhör med de anställda, och han klagar för Insider över att personalen snokar i dessa dokument, samt att de inte är tillräckligt serviceinriktade vad det gäller post, knappsignaler och dylikt. ”Du skriver en hel del överklaganden, du skriver en hel del JO-anmälningar” säger han även i intervjun.

Han klagar både på att anstalterna han sitter på är dåliga och att personalen där missköter sina jobb, samt även att de efter hans anmälningar flyttar honom till annan anstalt. Man frågar sig vad han kan ha emot flytt, om det är så dåligt där han är placerad. I dagsläget är han en fri man i Irak, men man undrar hur länge han kan hålla sig på rätt sida om lagen med sin attityd. Något säger oss att när han försäkrat sig en plats i irakiskt fängelse, så kommer det inte finnas något JO att klaga till. Och att eventuella förseningar i postgången kommer vara det minsta av hans problem.

Psykopatpersonligheten

En man vid namn Robert Hare har sammanställt en checklista över karaktärsdrag psykopater visar upp. Det är egenskaper som charm, grandios självuppfattning, avsaknad av ånger, manipulativ förmåga och dylikt. Den fulla listan kan återfinnas på svenska på http://sv.wikipedia.org/wiki/PCL-R . Här är en intressant jämförelse med en känd psykopat – Charles Manson:

Tittar man igenom hela Insider-intervjun med honom slås man verkligen av hur väl han stämmer in på praktiskt taget varenda psykopatdrag, och Mansons mer välkända profil kanske bättre åskådliggör just hur ond al-Suhairys personlighet är. Man märker klart och tydligt hur mycket al-Suhairy älskar att bli intervjuad, och förklara hur han ser på saker och ting – utpräglat egenkär, men med gott om hat för sin omgivning att vänta om den inte erkänner hans storhet.

Lyckligtvis befinner sig denne man inte längre i Sverige, men det känns utan tvekan som att han kom för lindrigt undan när han satt frihetsberövad i mindre än sju år. Men om den irakiska polisen inte sover på jobbet så dröjer det nog inte länge förrän han sitter bakom lås och bom även där. Med lite tur kan det gå för honom som det gick för de krigsfångar som förnedrades sadistiskt av amerikanska soldater i Abu Ghraib. De förtjänade inte det, men han gör helt definitivt det.

Tidslinje

1975 – föds i Irak, men tillbringar senare delen av en mycket privilegierad barndom i Förenade Arabemiraten.
1991 – familjen flyttar tillbaka till Irak, men Atheer går i landsflykt för att slippa militärtjänst där.
1992 – anländer till Sverige vid 17 års ålder efter rundresa med människosmugglare i Europa, som förser honom med falskt pass. Söker asyl inifrån landet och hamnar i Ånge. Under de nästföljande åren anländer även resten av hans familj, som efter kort tid i Umeå bosätter sig i Malmö.
1998 – al-Suhairy flyttar från Umeå till Sundsvall, påbörjar en allt mer utvecklad ”uppraggningsverksamhet”.
15 mars 2005 – häktas för de brott han begår.
4 januari 2006 – rättegång inleds i Malmö tingsrätt.
14 december 2011 – blir en fri man och landar i Irak efter att ha flugit från Sverige.

10 reaktioner till “Alexandramannen Atheer Al Suhairy – Sveriges svar på Charles Manson

 • 29 januari, 2012 kl. 07:38
  Permalink

  Denna avskyvärda man borde från sveriges håll direkt ha överlämnats till irakist fängelse och där släppts ut till övriga fångarsom fått ha ihjäl honoom

  Svar
 • 29 januari, 2012 kl. 13:33
  Permalink

  Men måne sahlin sa jue att vi behöver berikas..Har hon ljugit???

  Svar
 • 1 februari, 2012 kl. 21:59
  Permalink

  varför utvisas han inte redan av både sundsvalls o gävle tingsrätt?
  men sen även att malmö tingsrätt inte heller utvisar honom inebär ju att tingsrätten i både sundsvall o gävle är skuld till dessa småflickors lidande.

  Svar
 • 2 februari, 2012 kl. 19:12
  Permalink

  Tror ni han lever idag? Jag har läst att Irak avrättar rekord många i år tillskillnad från förra året. Sedan USA lämnat har det inte blivit bättre och andra sidan var det inte bra där innan heller.

  Svar
 • 6 februari, 2012 kl. 18:57
  Permalink

  Ett nackskott på såna som han.

  Svar
 • 14 mars, 2012 kl. 12:20
  Permalink

  Men har ni tänkt på….han gör samma sak nu i Irak. Stackars alla dessa unga flickor som får lida och får ärr för livet. Må han brinna i helvetet!!

  Svar
 • 4 maj, 2012 kl. 16:47
  Permalink

  Har läst addad på nätet som handlar om alexandramannen.Hatar det svinet som förstört unga tjejers liv! Han borde brännas på bål och få pungen bortskuren. Han är helt knäpp!!!!

  Svar
 • 4 maj, 2012 kl. 16:49
  Permalink

  De borde slå ihjäl honom! Den jäkla pedofil dumhuvdet!!!!!! Jag hatar sånna som han!

  Svar
 • 13 juni, 2018 kl. 20:28
  Permalink

  Actually he live in Turkey Istanbul, married, work in microsoft as engieer and coninue doing what he did! i’m his next victim of violence….

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *