Ett par artiklar om nätverket

I veckan så skrev Norrbottens Kuriren två artiklar om nätverket Stoppa pedofilerna, de går att läsa här och här. I de två artiklarna så försöker man skrämma bort folk från nätverket Stoppa pedofilerna och föreningen Stoppa pedofilerna genom att spela ut kortet ”guilt by association”. Och hur gjorde man nu detta? Jo, genom att påstå att hela projektet drivs och organiseras av nazister och högerextrema, detta påståendet baseras enbart på en persons uttalande – Anders Dalsbro vid Expo.

– Vi kan konstatera att initiativet kommer från människor som är hemmahörande i den miljön. Det är ganska uppenbart.

– Vi kan konstatera att personer som hjälper till är kopplade till den högerextrema miljön.

Det är de där två uttalandena som Norrbottens kuriren baserar sina antagande på, inte mycket till källkritik där inte. Om det är på de grunderna som man baserar sina övriga nyheter så bör man nog se över sin verksamhet. Speciellt när man som tidning är ”tvingad” att följa ett par regler som kallas de pressetiska reglerna och de säger följande:

Ge korrekta nyheter

1. Massmediernas roll i samhället och allmänhetens förtroende för dessa medier kräver korrekt och allsidig nyhetsförmedling.

2. Var kritisk mot nyhetskällorna. Kontrollera sakuppgifter så noggrant som omständigheterna medger, även om de tidigare har publicerats. Ge läsaren/mottagaren möjlighet att skilja mellan faktaredovisning och kommentarer.

Men vad stämmer i artikeln då? Jo, att en av initiativtagarna har ett förflutet inom ”extremhögern”, inget som vi har gjort någon hemlighet kring. Vidare så stämmer det att andra personer inom ”extremhögern” har hjälpt till att sprida nätverkets material, något som vi inte heller har något problem med. Nätverket ser all spridning som något positivt, sen vem som gör det är vi inte lika noga med. Men vad man sedan glömmer bort i artikeln är alla de vanliga människor som bidrar genom att dela vårt material, som sprider nätverkets www-adress. Man förminskar en hel ”rörelse” genom att enbart peka på en liten grupp människor, något som vi finner både arrogant och småaktigt. Speciellt när vi ser till de kanaler som nätverket tillsammans med föreningen har, vår facebooksida har över 5000 medlemmar som sprider information, vår mail får i snitt 10-15 e-brev per dag där information delges. Lägg nu till vår ljusmanifestation som kommer att gå av stapeln den 12:e januari där över 3000 personer sagt sig vilja delta samt att föreningen Stoppa pedofilerna idag har tre fungerande regioner. Men de detaljerna låter man helt gå läsaren förbi, i jakten på att hitta nazister i allt som frångår gängse norm. Men visst, vill media kalla oss nazister och högerextrema så är de välkomna, det är deras egen dumhet som visar sig.

Man har även lite svårt att hålla isär de olika organiseringsformerna i artiklarna, vilket är tråkigt, men förståeligt. Men i ena artikeln så intervjuar man en av föreningens regionsordföranden, Katja Årre, som gör ett mycket bra jobb i att förmedla föreningens åsikter. Där lyfter nätverket på hatten för Katja.

Men otyget tar inte slut här, nej det fortsätter även i kommentarsfältet till artiklarna. Men låter direkta felaktigheter framställas som sanningar och man låter inte nätverket besvara dessa felaktigheter. Varför kan vi bara fundera kring, men som tur är så har vi ju våra egna kanaler att gå genom när vi vill få igenom fakta och svar.

Som avslutning vill vi bemöta de uppenbara lögner som fått husera i kommentarerna.

Något hus i södra Sverige har INTE bränts ner och nätverkets talesperson har INTE uttalat sig i ett sånt ärende.

Man hävdar även att inget barn har blivit hjälpt av nätverkets arbete, även det är rena lögner. Under de snart tre år som nätverket har varit aktiva i olika utsträckning så har vi avbrutit ett pågående övergrepp, där pedofilen idag avtjänar ett fängelsestraff för sitt brott. Men vi har även uppmärksammat övergrepp som idag utreds av polis, utfallet återstår att se.

Vi vill därför be Er som stödjer nätverkets arbete att ni skriver in och klagar på Norrbottens Kurirens bristande journalistik och dåliga följande av de pressetiska fri svensk press har lovat att följa. Men yttrandefrihet är väl inte lika roligt när det finns obekväma åsikter i ens närområde.

18 reaktioner till “Ett par artiklar om nätverket

 • 23 december, 2011 kl. 02:29
  Permalink

  Grymt arbete det ni gör! Stå på er o keep up the good work!

  Svar
 • 23 december, 2011 kl. 03:41
  Permalink

  Nu måste jag bara kolla av med admin här,jag har tidigare hört om dessa nazistanhängare inom denna administration,och vill bara ha bekräftat från lledningen själva nu,är detta något som ligger i det förflutna eller är detta ett fortfarande aktivt deltagande i dessa typer av kretsar om man kan säga så?

  Svar
  • 23 december, 2011 kl. 14:50
   Permalink

   Det rör sig om två personer med de här åsikterna som aktivt hjälper till inom administrationen, de har varit aktiva inom den nationella rörelsen, men idag är ingen av dem organiserade. Men nätverket vill även göra det klart att vi inte bryr oss, om personerna som hjälper till har några andra åtaganden så länge de kan hålla det utanför när de arbetar för oss.

   Svar
   • 23 december, 2011 kl. 15:24
    Permalink

    Tack för ditt svar! jag ska bara vara jobbig en liten stund till,jag vill bara klaragöra för mej själv,och var bättre gör man det om inte direkt till ansvariga. Men det är inget denna organisation (nätverket stoppa pedofilerna) står för eller håller med om (högerextreminism vill säga)?

    Svar
    • 23 december, 2011 kl. 15:50
     Permalink

     Nätverket Stoppa pedofilerna och föreningen Stoppa pedofilerna har ingen åsikt om något annat än just pedofilfrågan. Så vi är varken för eller emot, vi har tagit ställning i en enda fråga, och så ska förbli. Om vi ”tvingas” ta ställning i andra frågor så kan vi även ”tvingas” att ändra vår hållning i pedofilfrågan, för vart går gränsen i hur många kompromisser man skall göra för att nå social acceptans. Hoppas vårt svar blev som du tänkt dig.

     Svar
 • 23 december, 2011 kl. 09:24
  Permalink

  Journalisten var inte ens trevlig. Man hörde tydligt vad han ansåg om det hela. Oproffsigt

  Svar
 • 23 december, 2011 kl. 14:40
  Permalink

  Naturligtvis var inte journalisten trevlig. Ingen journalist ska vara. Ni är ett hot mot samhället, mycket mer än pedofiler. Så för Sveriges bästa, bör du hitta något bättre att göra. Spela datorspel eller något.

  Svar
 • 27 december, 2011 kl. 20:05
  Permalink

  Bara så ni vet, kommer Sverige aldrig att få ett offentligt register över sexualbrottslingar eftersom EU är emot det och även organisationer för barns rättigheter. Så: In your dreams 🙂

  Svar
  • 11 mars, 2012 kl. 18:42
   Permalink

   Risken finns att du har rätt. Det finns troligen alltför många som har en del att dölja, så maktens män/kvinnor lär knappast jobba ihjäl sig för ett införande…

   Svar
  • 26 mars, 2013 kl. 04:43
   Permalink

   Bara för att det är på ett sätt idag så innerbär det inte att det kan inte kan vara annorlunda imorgon.

   Svar
 • 12 mars, 2012 kl. 18:12
  Permalink

  Vad tycker Katja om att dom hänger ut alla som har skulder hos justitia då? Och tycker du att dom borde betala igen allt?

  Svar
  • 12 mars, 2012 kl. 18:14
   Permalink

   Man kan dra på sig skulder på många sätt, t.ex. genom att göra misstaget att ställa upp som borgensman för fel person, kanske genom att vara för naiv vad det gäller familjemedlemmars ekonomiska skötsamhet. Det vore inte rätt att hänga ut människor bara för att de har skulder.

   Svar
   • 13 mars, 2012 kl. 16:09
    Permalink

    Ja, men ni drar ju in oskyldiga när ni sätter ut namnen på pedofilerna, deras släktingar, barn etc, då är det väl ok att få veta vem som är skyldig en massa, bara för att dom inte skött sin ekonomi….eller?

    Svar
    • 13 mars, 2012 kl. 16:15
     Permalink

     Det skulle uppskattas om du kunde kritisera faktiska förhållanden. Inga släktingar eller barn till pedofiler har hängts ut. Den enda ytterligare person som hängts ut förutom de dömda pedofilerna är Robert Munts drygt 40 år yngre make, då man undrar varför någon går och gifter sig med en seriepedofil. Det skulle också uppskattas om du inte gjorde narr av detta viktiga arbete genom att dra in kronofogdsskulder.

     Svar
   • 13 mars, 2012 kl. 19:09
    Permalink

    Har väl inte sagt att ni hängt ut släktingar, bara att dom också får lida för något dom inte gjort, du läste nog inte vad jag skrev, bara bra om pedofilerna åker dit och får ett straff som känns, ville bara se vad för svar du skulle ge på frågan,själv tycker jag det är¨bra att man vet vilka som har skulder hos kronogogden, speciellt om man ska sälja något åt dom, har blivit blåst en gång.

    Svar
 • 8 september, 2012 kl. 15:08
  Permalink

  Våld och övergrepp bland tonåringar är akut problem i Sverige. Istället för att andra lagen, göra det hårdare för säkrare barndom utvecklar polis, skolan och SOC metoder för att tysta ner ärendena om övergrepp och våld för att ha bra statistik. SOC, polis och skolan visar riktigt samarbete i detta frågan. Organisationer som ”Hopp”, ”BRIS”, ”Reda barnet ” hjälper till – dem misslider och pratar bort de som drabbades. Om förövarna under 15 år, det skriver inte media om. De är rädda för att bli stämda för oviktiga uppgifter.
  Offer kommer i ond cirkel och få ingen hjälp utan utsätts aven för värre övergrepp.

  http://www.svenskamord.se/index.php?topic=10487.200

  Svar
 • 30 juli, 2013 kl. 14:38
  Permalink

  Jösses man kan väll inte jämföra skulder hos kronofogden med pedofili

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *