Guled Mohamud – 180 timmars samhällstjänst för våldtäkt mot 12-årig flicka

GULED Haysow Mohamud
19970330-3017
Kalmarvägen 9 Lgh 1101
857 30 Sundsvall
Medborgare i Somalia

Igår kväll länkade vi en pedofildom på Facebook-sidan som Fria Tider hade lagt upp på Scribd. Vissa konspirationsteoretiskt lagda besökare påstod dock att FT inte är att lita på, varför vi begärde ut egen kopia av domen. Här följer den i dess helhet, men först några utdrag:

Brott som den tilltalade döms för Våldtäkt mot barn, 6 kap 4 § 1 st brottsbalken 2014-11-10
Påföljd m.m. Skyddstillsyn med samhällstjänst 180 timmar. Om sluten ungdomsvård i stället hade valts som påföljd skulle sluten ungdomsvård 5 månader ha dömts ut.

Guled Mohamud har, efter att ha knuffat omkull och hållit fast målsäganden haft, vaginalt samlag med NN 1/MA som var under 15. I anslutning till samlaget har Guled Mohamud slagit målsäganden i ansiktet och på huvudet samt hållit en hand över hennes mun. Han har vidare slickat hennes slida och förmått henne att suga på hans penis samt vidrört målsägandens slida med sina fingrar.

Målsäganden har vidare beskrivit att sedan hon kommit till Guled Mohamuds bostad, denne slitit av henne kläderna så att hennes jacka gått sönder, lagt sig över henne och sedan genomfört ett vaginalt samlag med henne. Hon har även berättat att hon skrek och försökte knuffa undan Guled Mohamud samt att detta föranledde honom att slå henne i ansiktet/huvudet och att hålla sin ena hand över hennes mun.

Målsäganden är alltjämt bara 12 år gammal. Hon har berättat om händelsen men gjort det med ett barns språk. Även om hennes berättelse inte är så fyllig innehåller den vissa unika detaljer, såsom att Guled Mohamud flera gånger uppgett att ”svart snopp är dyrt”, och har hon relativt utförligt och korrekt beskrivit inredningen i vardagsrummet hos Guled Mohamud.

Modern har vidare bekräftat bl.a. vad målsäganden redovisat om att hon senare blödde kraftigt från underlivet och på hennes frågor då berättade vad som hänt hemma hos Guled Mohamud. Målsägandens uppgifter vinner också ett starkt stöd i vad fadern redovisat, socialtjänstens anteckningar och vad som framkommit vid undersökningar av den trasiga jackan respektive Guled Mohamuds bostad. Medan måsäganden under flera förhör vidhållit sin version av vad som inträffat har Guled Mohamud ändrat sina uppgifter och först mot slutet av förundersökningen påstått att de sugit respektive slickat på varandras kön.

Tingsrätten finner vid en samlad bedömning att påföljden bör kunna bestämmas till skyddstillsyn i förening med en föreskrift om samhällstjänst. För den händelse fängelse i stället valts som påföljd skulle fängelse i åtta månader ha dömts ut. Med beaktande härav skall tiden för det oavlönade arbetet bestämmas till 180 timmar.

Sundsvalls TR B 1018-15 Dom 2015-06-24

24 reaktioner till “Guled Mohamud – 180 timmars samhällstjänst för våldtäkt mot 12-årig flicka

 • 25 juni, 2015 kl. 09:29
  Permalink

  Det är helt sjukt. Om du tar en drog som bara skadar dig själv så får du fängelse. Men våldtäkt så får du böter och några timmar samhällstjänst. Det är så fel. våldtäkt så borde dom bli kastrerade och fängelse.

  Svar
 • 25 juni, 2015 kl. 09:52
  Permalink

  Svensk lagstiftning är ett skämt…
  Regeringen borde se över domstolarna och straffskalorna för olika brott…var finns rättvisan?
  Att döma en pedofil till 180 timmars samhällstjänst är ett hån mot alla andra som blivit utsatta!
  Känner en kille som blev dömd till 8 månaders fängelse för en ”smäll på käften” vid ett midsommarbråk..
  Att våldta en 12-åring och förstöra hennes liv eller tilldelas en box på läppen borde i mina ögon ge fängelsestraff och
  i det här fallet även utvisning!
  Beror de olika sätten av att utdöma straff vid olika tingsrätter och hovrätter på dagsformen hos domare och nämndemän?

  Svar
 • 25 juni, 2015 kl. 10:55
  Permalink

  Helt sjukt! Men lurar du staten på pengar då blir det hårda straff är detta ett skämt eller? Medborgargarden i all ära ta hand om äklet personnummer finns ju o adress:)

  Svar
 • 25 juni, 2015 kl. 10:57
  Permalink

  Bra sida häng ut alla djävla peddisar! Hade det varit min dotter så hade jag suttit i fängelse för mord nu!

  Svar
 • 25 juni, 2015 kl. 16:28
  Permalink

  Det är så förbannat sjukt att ens döma ut 180 dagars straff när flickan fick livstid för nå hon inte ville. Skicka hem han till somaliskt fängelse och livstids utvisning ur Sverige.
  Fy fan för rättsövergrepp i pedofilbrott!!!
  Micke

  Svar
 • 26 juni, 2015 kl. 07:28
  Permalink

  Och så skryter staten om att vi är alla lika inför lagen.Svenskar skall följa svensk lag, men vad gäller för icke svenskar? Deras eget lands praxis kanske….

  Svar
 • 26 juni, 2015 kl. 11:06
  Permalink

  Fy fan vad sjukt!
  Den enda som straffas i det här fallet är ju flickan som fått sitt liv förstört! Förövaren kan ju ränna runt och göra vad han vill ändå. Den så kallade skyddstillsynen är ju rena skämtet, är säkerligen ingen som kommer hålla koll på det. Ut med aset!
  Han är ju inte svensk medborgare så finns ingen anledning att han ska stanna.

  Svar
 • 26 juni, 2015 kl. 15:42
  Permalink

  Hans telefonnummer: 060 631 11 39. Han bor med sin ett år äldre bror och fadern, 50 år. Samtliga bor gratis och lever gott på bidrag med skattepengar!

  Svar
  • 16 april, 2016 kl. 06:06
   Permalink

   Det är svenskarna som är rasistiska..

   Svar
 • 26 juni, 2015 kl. 17:18
  Permalink

  Skicka hem fanskapet och låt Boku Haram ta hand om ladsförradren.

  Svar
 • 26 juni, 2015 kl. 18:09
  Permalink

  Problemet är att folk inte läser det som står. !!OBS!! jag tycker det som hänt är totalt fel! Men jag tror nog som er, som läser artikeln, att Guled är 30-60 år som våldtagit en 12-årig flicka. Så är inte fallet. Det är en 17årig pojke som våldtagit denna flicka. Dvs han döms som ungdom och inte vuxen.

  Nummer två, hade jag valt att lysa ut den här artikeln och bara snappa några textrader från hela åtalet så hade jag ABSOLUT INTE valt de texter som http://www.stoppa-pedofilerna.nu gör. Tycker det är totalt snedvridet att välja den text de har gjort. Det ger en HELT fel syn på detta och vinklar helt fel hatiska åsikter då många aldrig läser källan (vilket ingen av er har gjort om jag får gissa rätt).

  Tre, ”Skälen för fängelse är därmed starka men fråga är ändå om annan påföljd än fängelse ska väljas.” …. ”Det brott Guled Mohamud gjort sig skyldig till är mycket allvarligt.” <—-!!!! råder det verkligen ingen tvekan om.

  vi fortsätter….

  "Hans personliga förhållanden är dock sådana att en skyddstillsyn kan antas bidra till att han av håller sig från ny brottslighet." och det är väl här skilda åsikter kan komma in. Skulle det hjälpa honom att få skyddstillsyn eller sitta på ungdomsanstalt. Det är detta som bör diskuteras och inte det andra.

  "Han har samtyckt till att utföra samhällstjänst vilket utgör ett särskilt skäl att istället bestämma påföljden till skyddstillsyn. Samhällstjänst framstår vidare, med beaktande av hans ungdom och personliga förhållanden, som en lämplig påföljd." <— Det jag inte förstår är detta och det är det HÄR som är fel på systemet.

  Så snälla, innan ni delar något som ni själva inte vet grunden till eller läst alla fakta till som finns tillgänglig det ni vill dela så tycker jag inte att ni bör dela det. Artikeln och kontexten här är totalt snedvriden och så otroligt vinklad att denna sida nu totalt förlorat sin respekt för mig. Det enda bra dom gjort var att länka till åtalet.

  Svar
  • 2 januari, 2016 kl. 12:28
   Permalink

   Vi säger ut med fanstyget nu eller döm honom efter hans egna lagar!

   Svar
  • 22 januari, 2016 kl. 08:05
   Permalink

   Undrar hur du hade tänkt om det va din dotter???

   Svar
 • 26 juni, 2015 kl. 21:58
  Permalink

  Här är ju brottspåföljden skit, den borde vara mycket hårdare med hjälp och skyddstillsyn. Förmodar att den är så mild för att personen är från annat land. Sjukt.

  Svar
 • 27 juni, 2015 kl. 01:24
  Permalink

  Är man förvånad att det ofta är somalier,assyrier,syrianner som ger sig på svenska flickor som de kallar horor gangbangar eller ger sig på minderåriga.
  De har inga som helst skrupler och en djävla konstig kvinnouppfattning.
  Översätt våra sexualllagar till deras hemspråk och klargör en mycket hårdare straffskala än idag och skicka tillbaka dom därifrån de kom efter avtjänat straff.

  Svar
 • 27 juni, 2015 kl. 17:37
  Permalink

  Landssvikarna i Tingsrätten för det aktuella målet torde också kunna rubriceras som pedofiler? Jag anser det utifrån de mycket låga påföljder detta pedofilbrott lett till.
  OM det finns pedofiler i Sundsvalls Tingsrätt, vem kan göra en sådan undersökning? Finns myndighet som undersöker justitiebrott?

  Svar
 • 7 november, 2015 kl. 19:53
  Permalink

  VARFÖR GER NI INTE BLATTESVINEN PÅ SIDAN EPITETET PEDOFIL ELLER ÄR NI SOM DET ÖVRIGA SVENSKA FOLKET RYGGRADSLÖSA.

  Svar
 • 5 april, 2016 kl. 18:20
  Permalink

  Varför är alla folk så jävla mesiga. Hade jag bott i trakterna hade jag samlat ihop ett gäng och bankat skiten ur honom och hans kompisar (då de fortsätter misshandla henne). Plus han jävla morsa också som sparkat henne.

  Svar
  • 7 april, 2016 kl. 07:29
   Permalink

   Yep reading this as a foreigner and totally sickened by this whole situation. His address and number has been shared here I hope justice is served.

   Svar
  • 26 maj, 2016 kl. 08:40
   Permalink

   Visst skulle du det. Vad sägs om att jag betalar din transport dit så kan du skrida till verket istället för att leka internetriddare.

   Svar
 • 8 april, 2016 kl. 15:08
  Permalink

  Jag tycker inte ni ska vara så hårda. Han är flykting och kommer från Somalia. Hur kan ni över huvud taget sätta er in i hans enorma trauma? Jag tycker vi skall hjälpa betydligt fler till Sverige. Alla kan och vill hjälpa dessa utom nazister som gärna gasar judar.

  Åk hem till honom och ge honom en kram! Lite pengar att röra sig med och bli hans vän.

  Svar
 • 20 september, 2016 kl. 14:14
  Permalink

  A different species of human.

  Use violence,

  throw it out of the country afterwards.

  Svar
 • 5 april, 2018 kl. 21:05
  Permalink

  Kasta skitet tillbaka!!!!!!!!!!!!Jävla pedofil FY…

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *