Homosexuelle pedofilen Ville Vesanto dömd till rekordlånga 12 års fängelse

Ville Vesanto
Ville Vesanto

38-årige Ville Vesanto dömdes av Eskilstuna tingsrätt till 12 års fängelse igår. Nätverket Stoppa Pedofilerna ger dig alla dokument i fallet, där han adopterat en thailändsk flicka och förgripit sig på henne under flera års tid.

Sedan början av 2000-talet har Vesanto bott ihop med en thailändsk pojkvän, som från och med år 2004 adopterade en nyfödd flicka släkt till pojkvännen efter att flickans biologiska föräldrar dött. Med början någon gång under 2007 har flickan sedan utsatts för en stor mängd övergrepp av Vesanto, som dokumenterat övergreppen med videokamera och från och med juli månad 2012 även spridit materialet på nätet.

Enligt egen utsago kände inte Vesanto några pedofila dragningar under sina första 30 levnadsår, men efter att han började komma i kontakt med barnpornografiskt material runt tiden då han träffade sin pojkvän har han som han uttrycker det i domen ”känt dragningen mot barn, både flickor och pojkar”. Det dröjde inte länge innan hans sexuella intresse vaknade för sin adoptivdotter, som inte ens hann fylla fyra år innan han började förgripa sig på henne. De regelbundna vvergreppen fortsatte sedan ända fram tills han greps och häktades 4 september 2012, och man gjorde husrannsakan i hans hem. Då fann man även att han hade varit aktiv på pedofilnätverk under namn som Coolboy74, Peddo-dad och liknande, där han bjöd ut sin adoptivdotter. Ett foto på dottern utgjorde även profilbild för honom där, vilket väckte avund hos de andra pedofilerna, som säkert skulle velat ha haft en sådan själv också. Han lät henne även hålla upp lappar med bilder på andra pedofiler.

Hans pedofili har utvecklats gradvis och började med att han kramade flickan naken, för att sedan övergå först till oralt samlag samt senare även anala och vaginala. De två förstnämnda tillvägagångssätten tycks ha varit de mest vanliga. Han experimenterade flitigt med sin perversion under denna tid, och en av sakerna som tas upp i domen är att han lärde flickan hur man ”gör barn” när hon nådde upp i skolålder, genom att visa det själv på henne. Det har dock aldrig slagit honom att det kunde vara något fel med detta. För att citera domen:

”Han kände aldrig att han hade gjort någonting fel efteråt.”

Men ändå har han insett att omgivningen inte skulle uppskatta om de upptäckte vad han höll på med:

”han har alltid sagt till henne att hon inte får säga någonting. Han har sagt till målsäganden att det var en hemlis och hon vet ju vad en hemlis är.”

Detta fall ger också en intressant insyn i hur en övergreppspedofil uppstår, då han började med att bara titta på andras material på nätet:

”Desto mer han tittade på bilderna, desto mer dragen blev han, det ökade med tiden. Det är en ologisk vändning men han upplevde det så. Nedladdandet eskalerade, det började med bilder och sen filmer. Efter ett tag blev det helt maniskt och han laddade ner allt han kunde hitta. Han har begått övergreppen mot målsäganden och det är första gången som han utsätter ett barn för någonting liknande. Han kände dragning mot målsäganden ett år innan det började. Det var då han började få tankar men han kunde kontrollera sig själv det året. Det var 2007. Han vet inte vad det är som gör att det övergår från tankar till handling.”

Övergreppen mot flickan har varit mycket grova:

”Av de filmsekvenser som tingsrätten hållit syn på framgår bl.a. att målsäganden hålls fast, att hon åsamkas smärta och att hon rör sig på ett sätt som tyder på att hon varit med om detta tidigare. Det framgår vidare att Ville Vesanto utsätter målsäganden för påtryckningar genom att han hotar henne och att han skuldbelägger henne. Tingsrätten finner på de skäl som åklagaren angett att brottsligheten är att bedöma som grov.”

Tingsrättens dom i mål  B 2324-12

Stämningsansökan inkommen 22 november 2012: Ville_stämningsansökan

Andra bilder:

ville2 ville1 s4lymo 2uppjzd

Massmedia om fallet:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/tolv-ars-fangelse-for-barnvaldtakt_8117930.svd

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=5514718

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/svtsormland/langt-fangelsestraff-for-valdtakt-mot-adoptivbarn

http://ekuriren.se/nyheter/sormland/1.1759010-12-ars-fangelse-for-atalad-pedofil

http://norran.se/2013/04/inrikes/tolv-ars-fangelse-for-barnvaldtakt/

http://www.unt.se/sverige/tolv-ars-fangelse-for-barnvaldtakt-2392377.aspx

34 reaktioner till “Homosexuelle pedofilen Ville Vesanto dömd till rekordlånga 12 års fängelse

 • 25 april, 2013 kl. 18:10
  Permalink

  Förbannade finnjävel. Måtte du bli ihjälslagen din jävel!!!!

  Svar
 • 25 april, 2013 kl. 18:55
  Permalink

  FYFAN, SKÄR KUKJÄVELN AV GRISTRYNET Å TRYCK NER DEN I HALSEN PÅ FANSKAPET!!!!!!!!! HOPPAS DU DIN FAN RÅKAR UT FÖR MYCKET HEMSKHETER PÅ KÅKEN!!!!!

  Svar
 • 25 april, 2013 kl. 19:33
  Permalink

  Detta är en fruktansvärd historia och jag är emot allt som har med sexuella övergrepp att göra oavsett vem som utövar dem eller vem som blir utsatt för dem. Däremot har jag en fråga till er. Hur resonerar ni när ni benämner honom som en ”homosexuell pedofil”? Jag har svårt att se att informationen gällande hans homosexuella läggning är relevant i sammanhanget.

  Svar
  • 26 april, 2013 kl. 08:23
   Permalink

   Eftersom han bor med sin pojkvän är han antagligen homosexuell. Eller vad tror du?

   Svar
   • 26 april, 2013 kl. 18:29
    Permalink

    Jag ifrågasätter inte det faktum att han är homosexuell. Det jag ifrågasätter är varför man känner att det är viktigt att berätta i artikeln. Det är ju ingen som beskriver vad hans favoritmat är till exempel, och det tycker jag är ungefär lika relevant.

    Svar
  • 9 maj, 2013 kl. 06:39
   Permalink

   HomoSEXuell har väl visst med saken att göra!? Jämföra det med mat är rent löjligt. Det är dessutom ett märkligt fall där en bög gifter sig med en annan bög och på det sättet får adoptera ett flickebarn. Andra par måste vänta bra länge innan de får adoptera.

   Den aktuelle bögen får med tiden andra böjelser än de rent homosexuella. Plötsligt en dag i vuxen ålder börjar han våldta en litet barn, en flicka. Man kan fråga sig hur starkt inblandad hans bög till make är.

   Det här fallet måste vara ett av de mest perversa som skett i Sverige och jag är inte alls förvånad att den jäveln fick 12 års fängelse (i praktiken 8 år). Vi får vara glada att det inte blev mindre, vilket det skulle blivit utan de vidriga filmerna etc.

   Svar
   • 9 maj, 2013 kl. 17:45
    Permalink

    Jag tycker inte att fallet hade varit mer eller mindre hemskt om mannen varit heterosexuell, och det är det jag menar när jag jämför det med mat. Om det är så att mannen gifter sig med en annan man ENDAST för att snabbare kunna adoptera en flicka att förgripa sig på är det såklart mer centralt (om det är som du säger, jag är inte så insatt i adoptionssystemet). Eftersom det inte är något som framgår i den här texten ser jag som sagt inte den informationen som relevant.

    Svar
   • 11 juli, 2013 kl. 10:10
    Permalink

    För att svara ”Anna” nedan, så är det naturligtvis lika hemskt vem som än förgriper sig på barn. Men det finns en risk med dagens lagstiftning att pedofiler ingår skenäktenskap och sedan adopterar barn.

    Svar
 • 26 april, 2013 kl. 06:22
  Permalink

  Måtte han brinna i helvetet för evigt……………

  Svar
 • 26 april, 2013 kl. 08:13
  Permalink

  Fy faen för en sådan hemsk människa, jag hoppas att han får utstå mycket hemskheter i fängelset, vet ej vad jag skulle vilja göra med honom, men medfångarna löser nog det. Stackars små barn, kommer dom att kunna glömma tro?

  Svar
  • 27 april, 2013 kl. 12:06
   Permalink

   Inte kan dom glömma. Hoppas han dör i fängelset för kommer han ut så fortsätter aset

   Svar
  • 10 juli, 2013 kl. 23:41
   Permalink

   tiden läker inte alla sår. tyvärr.
   om nu ”minnen” försvinner så betyder det inte att skammen, smärtan och känslan av smutsighet gör.
   Vetskapen om att man utsatts för sådana vidriga handlingar kan inte med ord beskrivas.
   Att inte kunna förtränga utan var och varannan natt vakna helt dyngsur av svett, skrikandes, med tårar rinnandes för kinderna med händerna runt halsen i tro om att någon sitter ovanpå dig och håller dig i strypgrepp samtidigt som monstret förstör ditt liv för sin egen njutning kan heller inte beskrivas med ord.
   Det är inte bara tilliten till vuxna som försvagas/försvinner.
   Utan det är till alla.
   Människor är monster.

   Svar
  • 11 juli, 2013 kl. 07:05
   Permalink

   Tyvärr kommer han att placeras på en skyddad anstalt, där likasinnade sitter. Glöm vad han är (bög) KOM ihåg VAD han gjort. HUR ska denna lilla flicka kunna få ett NORMALT liv??? Borde inte vi kunna hjälpa till så offer får en chans??? Jag önskar att alla hade offert i fokus

   Svar
 • 8 maj, 2013 kl. 15:06
  Permalink

  Jag hoppas att flickan får den stöd och hjälp hon behöver. Herregud, det skär i mitt hjärta. Var är mänskligheten på väg? Hur kan en människa vara så ond?
  Han kommer få precis det han förtjänar…

  Svar
 • 17 maj, 2013 kl. 06:26
  Permalink

  Jävla äckliga svin!!!!! Hoppas du går en plågsam död till mötes!!! Att man kan göra något så jävla vidrigt mot en annan människa, ett litet oskyldigt barn, du är inte värd att få leva!!!!! Denna stackars flicka kommer ha men för resten av livet pågrund av dig ditt äckel!!!! Varför tar inte pedofiler livet av sig själva istället för att skada SMÅ barn!?!? Hur kan de leva med sig själva!?!? Hur rättfärdigar de sina övergrepp!?!? Vad fan har gått snett när deras hjärna utvecklades??? Saknas halva hjärnan!?
  Ett råd till den pedofil som läser detta: TA DITT LIV NU!!!!

  Svar
 • 31 maj, 2013 kl. 15:47
  Permalink

  Suck, så naiva många är. I Sverige får ingen fånge vad dom förtjänar i fängelset, det har vår regering sett till. Brottslingar skyddas genom att ha för brottet begånget ”rätt” fängelse, fängelse endast för pedofiler, fängelse för invandrare, fängelse för kvinnor, fängelse för våldsbrott etc etc. Det är självsanering, blanda hej vilt på fängelserna istället och låt krypen förinta sig själva så vi som vet vad rätt och fel är kan vandra trygga på gatorna efter det har blivit mörkt

  Svar
  • 11 juli, 2013 kl. 07:08
   Permalink

   Helt RÄTT sätt dem tillsammans så får de en rättvis behandling – även interner har BARN – BARNBARN

   Svar
 • 10 juli, 2013 kl. 22:23
  Permalink

  Så han är homosexuell, men han har förgripit sig på en flicka?

  Svar
  • 10 juli, 2013 kl. 22:57
   Permalink

   Japp det framkommer i förhören. Han var homosexuellt tills han upptäckte att han var pedofil. Sen var han en homosexuellpedofil.
   Dvs han tänder på män men även barn(oavsett kön). Så homosexuell pedofil stämmer in bra…

   Du vet jag kan tycka om både stora Blåa lastbilar men även röda och blåa smartcars…. Då kanske jag är en Lastbilsentusiast samt smartcar entusiast…

   Svar
 • 10 juli, 2013 kl. 22:51
  Permalink

  Tvångskastrera alla som begår sådana här brott!! Annars fortsätter de bara. De har en egen vilja och väljer att kliva över gränsen och medvetet skada barn. För det vet de innerst inne att de gör. VARFÖR ska de få behålla rätten att välja bort kastrering??

  Svar
 • 11 juli, 2013 kl. 00:33
  Permalink

  Stackars flicka vilket helvete hon haft och kommer att bära med sig livet ut. Hoppas innerligt att flickan får all hjälp och stöd ! När och om han kommer ut levande från fängelset skall han veta att det säkert finns några som väntar på att han och ser till att han hamnar i helvetet.

  Svar
  • 16 juli, 2013 kl. 16:58
   Permalink

   Är det verkligen möjligt att pedofili inte går att bota? Genom kastrering t.ex?

   Svar
 • 11 juli, 2013 kl. 00:51
  Permalink

  Det finns inte ord för vad man vill göra med ett sådant svin!
  Det stackars flickebarnet är förstört för livet,men jag hoppas att hon får all hjälp o kärlek som ett barn ska ha med nya föräldrar.Tyvärr så skyddas dessa pedofiler med att få sitta på trygga avdelningar eller fängelser för för pedofiler o andra våldtäktsmän!Dom skulle sättas bland de värsta råa busarna som finns och fått bli deras bitch!!Så arg jag är!Det finns inte ord nog!

  Svar
 • 11 juli, 2013 kl. 08:42
  Permalink

  Hur kan man hänga upp sig på vilken läggning han har??
  Han är ett f-bannat as. Inget annat. Hade varit bättre han hade hamnat LIVSTID i ett amerikanskt fängelse, det hade han förtjänat. Ynka år för att ha totalförstört livet på denna lilla tjej, som ALDRIG kommer få ha ett normalt liv efter vad hon utsatts för. Svenska lagar är för veka.

  Svar
 • 11 juli, 2013 kl. 11:19
  Permalink

  Stackars tös…..undrar var hennes andra pappa befann sig…….denne pedofil..bör aldrig få se solen igen…..

  Svar
 • 13 juli, 2013 kl. 17:14
  Permalink

  jag tycker att dom som har förgripit sig på barn ska första att dom har gjort fel.inte komma med sådana dumma ursäkter som att dom inte anser sig har gjort något fel. Eller att dom kommenterar att dom inte är deras biologiska far och dom tror att det är helt okey. Tur att han fick det straff han fick det som hände mina döttrar blev 4 månader med fot boja. Det ska kännas att man har gjort något del och dom ska inte slippa undan.

  Svar
 • 15 juli, 2013 kl. 15:35
  Permalink

  Jävla idiotjävlafittäckel. Han har förstört flickans liv för evigt. Skär av han kuken och tryck ner den i hans jävla käft och skjut honom. 12 år är INGET med vad hon kommer få lida i resten av sitt liv. Hoppas han ruttnar och dör i fängelset. Så äckligt förbannade på äckel pedofiler, fyfan. Blir så himla ledsen för FLICKANS skull. Jag hoppas hel hjärtat att han dör och aldrig blir förlåten.

  Svar
 • 13 augusti, 2013 kl. 16:17
  Permalink

  Hoppas hon blir ihop med en skön kille som kan hantera hennes helvete. Han kommer ta tag i det. Dra knäskålarna på honom sedan tortyr!!!!!

  Svar
 • 15 september, 2013 kl. 21:05
  Permalink

  Har bara hat mot såna äckel!! Kommer ihåg själv när jag var knappt 5 år och blev våldtagen,och fick göra saker och detta fortsatte tills jag var 15 år. Fast min mamma visste!! Kan säga att jag är helt förstörd som person.

  Svar
 • 15 september, 2013 kl. 22:57
  Permalink

  Vi får inte glömma bort att han kommer ut om några år !!!!!

  Svar
 • 11 december, 2013 kl. 00:53
  Permalink

  Dödsstraff i sverige!!! För helvete hoppas han aldrig kommer ut. Finner inga ord för detta avskum. Finner inga ord för flickan ihellet som har blivit utsatt för detta djur! Du har förstört hela hennes liv för alltid. Ditt jävla svin!!!

  Svar
 • 2 juli, 2016 kl. 02:56
  Permalink

  Är han ute redan eller? Nån borde skjuta kuken av honom och båda armarna å sen göra honom blind å döv och stum sen kan vi börja straffa skiten ur honom!

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *