Nätverket besöker Gotland

Viktigt meddelande.

Med tanke på den senaste veckans uppmärksammade händelser på Gotland, så har nätverket beslutat att besöka Gotland och kalla till öppet möte i Visby. Alla som vill och har frågor till nätverket är välkomna och det innebär att allmänheten, pedofiler, journalister och polisen är välkomna. Tid och plats måste vi få återkomma med då vi i skrivandets stund håller på att boka en vettig lokal i Visby.

Plats: Visby
Tid: Återkommer något senare i veckan
Datum: 4:e februari 2012

Har DU en fråga, tveka inte, kom och ställ den.

En reaktion till “Nätverket besöker Gotland

 • 27 januari, 2012 kl. 23:54
  Permalink

  Domslut är offentliga handlingar. Vem som helst kan kontakta en domstol och be att få ut alla domar på en specifik person. Har inte fejsbok och kan därför inte skriva där. Men det jag vill ha sagt är att sådana här händelser alltid kommer ut. Förr eller senare.

  Det finns en enda person som har ansvar för att den egna familjen lider och det är förövaren. Ingen annan kan skuldbeläggas för de skador en förövare åsamkat sin familj genom att begå sexbrott mot barn. Det är förövaren som hade ansvar att tänka sig för innan han begick brotten men valde att ”chansa” genom att förstöra livet för ett eller flera barn.

  Det är något förövaren måste bearbeta med sin egen familj och gottgöra på alla sätt det går.

  Det låter kanske ovanligt hårt. Men att använda förövarnas familjers ”bästa” som ursäkt för att inte publicera namn på dömda pedofiler är inte annat än ett skydd för förövarna.

  Skammen har aldrig någonsin tillhört de oskyldiga familjemedlemmarna. De har inget att skämmas för eller känna skuld för. Det finns heller ingen vettig människa som skuldbelägger förövarnas familjer. Sånt här kommer som sagt ut på ena eller andra sättet och familjer blir ofta tvungna att bearbeta det här om det finns barn med i bilden. Samtal i skola, med kurator, psykolog mfl. Människor får inte glömma bort att det inte är nätverket eller de som lägger ut domslut som orsakar lidande. Det är förövarna.

  Människor ska inte lägga över ansvar på familjers lidande eller söka syndabockar på annat håll än där ansvaret hör hemma. De ska anklaga och vända blicken mot den enda person som kan och ska ställas till svars för det han gjort: förövaren! Det är han ensam som försatt sina närstående i en fruktansvärd situation som dom dock kommer att överleva genom all den sympati de flesta känner för dem. Däremot är kan jag tänka mig att sympatin kan begränsas om en förälder med barn fortsätter leva med en dömd pedofil.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *