Nätverket svarar Ann Heberlein

Den inte alltför stabila författarinnan och kulturdebattören Ann Heberlein skriver i dag på Sydsvenskan en förvirrad artikel. Hon försöker där att ”karaktärsavrätta” nätverket Stoppa pedofilerna medelst det uttjatade tricket om ”klander genom association”. Stora delar av texten handlar om att ge sig på webbsidan avpixlat.se och Sverigedemokraterna. Här kan ni läsa hennes artikel.

Nätverket Stoppa pedofilerna har ingen åsikt om avpixlat.se eller Sverigedemokraterna då nätverket inte är politiskt. Däremot vänder vi oss mot Heberleins beskrivning av nätverket Stoppa pedofilerna.

Genom att hänvisa till vår talespersons tidigare politiska engagemang framställer Heberlein det som att Mikael Skillt genom sitt arbete i Stoppa pedofilerna egentligen är ute efter att ”marknadsföra tämligen ljusskygga åsikter”.

Nätverket undrar: vilka är dessa ljusskygga åsikter Heberlein? Nätverket är fullständigt öppna med sina åsikter och ställningstaganden. Tusentals personer stödjer dessa och bland dem återfinns svenskar och invandrare, män och kvinnor, unga och gamla – alla med en sak gemensam, viljan att skapa en tryggare tillvaro för våra barn.

Ann Heberlein förolämpar å det grövsta Stoppa pedofilernas medlemmar genom sina osakliga påhopp och grundlösa anklagelser. Nätverkets anhängare klarar av att lämna politiken utanför, varför gör inte Ann Heberlein det?

Vidare påstås i artikeln att Stoppa pedofilernas webbsida drivs i ”samarbete” med Nationaldemokraterna. Detta är fel. Nationaldemokraterna har däremot uttalat sitt stöd för nätverket Stoppa pedofilerna. Uppenbart har de, tillika alla andra som uttalat sitt stöd för nätverket, mer social patos och intresse av barnens trygghet än Ann Heberlein!

Slutligen. I sin artikel anklagar Ann Heberlein sina olika hatobjekt för att vara ”konspiratoriska” – vilket då är fel att vara enligt henne. Underligt då att hela hennes resonemang bygger på ett konspiratoriskt tänkande. Hon knyter till och med ihop sin artikel med att: ”Man behöver inte vara överdrivet konspiratoriskt lagd för att tolka…” och så en harang om Mikael Skillt.

Nätverket ställer sig frågan om Ann Heberlein verkligen är riktigt frisk?

5 reaktioner till “Nätverket svarar Ann Heberlein

 • 13 november, 2011 kl. 15:54
  Permalink

  Kanske Heberlein har lust att utveckla sitt resonemang? Vilka ”ljusskygga åsikter” kommer marknadsföras genom Nätverket? På vilket sätt kan historien visa oss att det arbete Nätverket utför leder till ”mer hat och rädsla”? Är det News of the Worlds gamla sensationsuthägningar som åsyftas, Ann? Eller har Megans Law resulterat i våld, hat och rädsla?

  Hur kommer det sig att dessa förståsigpåare, högt upp i sina torn, tar sig friheten att tycka och tänka över tusentals människors huvuden – utan att behöva backa upp sina anklagelser. Det är trångsynt och högfärdigt av Heberlein.

  Svar
 • 13 november, 2011 kl. 17:35
  Permalink

  Ännu en som uttalar sig utan att egentligen veta ett skit.
  Blir så trött på sådana som hon att smutskasta något som är bra undra om Heberlein har vågat låta bli att titta på Peddotrackern om de bor någon pedofile nära hennes familj, släkt och vänner ? Vad tror ni?

  Svar
 • 14 november, 2011 kl. 15:15
  Permalink

  Vad gör heberland som mosvarar er ilska?? Hon försvarar ett fritt land utan falska påhopp på invandrare och svenskar. Vi som tillhöt detta skikt av människor vill nämligen att sverige ska vara vårt land. Vi vill att den rapportering som sker ska vara saklig inte som ni på denna sait vill skrämma svenskar för utlänningar. Ni borde skämmas att skriva att Ann Heberland är ostrukturerad. Det är ett påhopp på henne som människa. Hennes åsikter kan du kritisera men inte hennes person. det är det första du behöver kunna om du ska delta i ett debattforum.
  / kram snobben

  Svar
  • 14 november, 2011 kl. 17:28
   Permalink

   Hörrudu Snobben…

   Vart på denna sida vill man ”skrämma svenskar för utlänningar”? Har du missat att ta din medicin nu igen? 🙂

   Svar
 • 15 juni, 2013 kl. 16:40
  Permalink

  Snobben så det var inget påhopp från Heberland?
  Kastar man skit kan man väll vänta sig att den kommer tillbaka..

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *