Nätverket svarar på kritiken

Inte allt för sällan så väcks frågor från motståndare till det arbete nätverket gör, man anklagar nätverket för allt från rasism till hat och i vissa fall ekonomiskt bedrägeri men även frågor om varför nätverket inte väljer att engagera sig i fler frågor om vi nu värnar barnen. Därför tänker nätverket ta bladet från munnen och bemöta dessa anklagelser, en gång för alla.

Vi börjar med rasism, hela anklagelsen i sig är löjeväckande, men vi väljer ändå att besvara den. Våra metoder är inte rasistiska eftersom vi behandlar alla pedofiler lika oavsett etniskt ursprung och vi riktar inga aktioner mot någon utifrån ett perspektiv att dessa skulle vara mindre värda. Vi riktar våra aktioner mot personer som begått vidriga brott mot våra minsta och svagaste i samhället, de som är beroende av vår godhet. De som vi vuxna måste skydda om vi ska ha ett fungerande samhälle. Det är inte rasism, det är vanligt sunt förnuft, punkt.

De som insett att det inte är rasism vi bedriver går istället till att anklaga oss för hat. Och där har de delvis rätt, men vårt hat riktar sig inte mot oskyldiga människor utan mot vad de gjort och brottet som sådant. Sen på ett rent personligt plan kan vi verkligen hata en människa för vad han gjort mot barnen. Ta här fallet med den 6-åriga flickan som blev så brutalt våldtagen att hon idag inte kan få barn, och ja här kan vi verkligen säga att vi hatar pedofilen för vad han har gjort mot henne. Men hatet är inte riktat mot honom för att han föddes som en pedofil utan för att han satte sin egna sexuella njutning före barnets rätt till att växa upp utan övergrepp och för att han satte sin egen sexuella njutning före hennes rätt att få barn.

Men ekonomiskt bedrägeri då? Inte ens där kan de som kritiserar oss träffa rätt, då nätverkets medlemmar hittills har tagit alla pengar ur egen ficka. Hittills har nätverket sponsrat med över 4000 informationsblad, stått för lokaler vid föreläsningar, betalat resor och tagit tjänstledigt för att göra något vi tror på. Och allt det här utan att kräva något tillbaka, därför att det är det enda rätta att göra. För om inte vi gör det, vem ska då göra det? Staten? Vi skulle inte tro det, för staten har valt sida, och deras val föll inte på de som bäst behöver deras stöd utan tvärt om. Staten har valt att skydda pedofilerna och genom det skyddet så har nätverket Stoppa pedofilerna tvingats att agera i statens ställe.

Som avslutning skulle vi vilja beröra de infantila argumenten om att vi inte gör nog, genom att bara agera mot pedofiler. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Och det vi gör är absolut inte tillräckligt men det är en början, en början till något bättre, nämligen ett samhälle där våra barn sätts i första rummet. Nätverket håller med om att det är fruktansvärt när barn misshandlas av sina föräldrar, mördas eller dör i trafikolyckor, vi kan inte ens tänka på den sorg en förälder känner när man förlorar sitt barn. Och vi önskade att vi kunde göra mer, men för stunden går inte det, men våra ambitioner är att göra mer och föreningen Stoppa pedofilerna har alla möjligheter att utvecklas till en samhällsfunktion som agerar även i de frågorna.

Nätverket skulle även vilja passa på att ställa två frågor till de som kritiserar oss:

Vad gör ni själva? Om ni nu tycker att vi gör för lite och även bör aktivera oss för barn som blir t.ex. misshandlade, varför aktiverar inte ni er själva i de frågorna?

Och så vill nätverket rikta en uppmaning till samtliga pedofiler som läser vår blogg.

Nätverket är många, nätverket glömmer aldrig och nätverket förlåter aldrig.

6 reaktioner till “Nätverket svarar på kritiken

 • 12 november, 2011 kl. 20:30
  Permalink

  Precis, de som gnäller om alla andra brottsoffer kan ju starta något liknande själva.
  Jag brinner för detta, har själv barn och även fast mina barn inte råkat ut för någon pedofil Så känner jag alltför många i min omgivning som har råkat ut för övergrepp och skulle man då vetat om att det bodde pedofil i närheten så skulle inte de aktuella barnen behövt vara om dessa hemska övergrepp.
  Tyvär så fanns det ingen typ av info att få tag på den tiden då detta var sommaren -99

  Är så tacksam över att jag hittade er på facebook och ännu gladare för att jag fått äran att vara med om att bygga upp denna rikstäckande nätverk som kämpar för våra barns trygghet!

  Alla jag frågat hittils gillar detta att kunna se och veta var de dömda pedofilerna bor allt för att kunna varna barnen och vara uppmärksamma.

  Det jag tycker är för jävligt är att en dömd pedofil kan få skyddad identitet är ju helt fel!

  Kram på er alla drabbade och alla som kämpar för denna goda sak!

  Svar
 • 12 november, 2011 kl. 22:59
  Permalink

  Jag förstår vad du menar Åke, men tyvärr har jag svårt att se någon annan väg att gå än att just offentligöra dessa människor och deras handlingar. Jag har svårt att se eller finna stöd för att kunskap skulle göra detta problem mindre eller på något vis hjälpa barnen. Vad är det för kunskap som i sådana fall skulle kunna hjälpa? Jag är fullt medveten om att pedofeli är ett missbruk. Men jag anser inte att vi genom kunskap eller förståelse skulle kunna göra en förändring. Det skulle i sådana fall krävas en förändring där samhället på något vis visar förståelse för dessa typer av brott. Visserligen skulle det möjligtvis kunna hjälpa fler sjuka individer att söka hjälp, men det skulle ske på bekostnad av offren.Och det ä r även under förutsättning att pedofilen VILL söka hjälp. Nej , jag förstår var t du vill komma Åke men jag hller absolut inte med dig.
  Sanna

  Svar
 • 12 november, 2011 kl. 23:12
  Permalink

  T om här möts man av folk som inte fattat ett dugg. Sorgligt när man möter motstånd i form av okunskap. Att länka till amerikanska sidor säger mig inget. Det är offrens röst som är viktig, pedofiler har varken talan eller rättigheter. Sverige är idag ett exempel på ett land där sexuell brottslighet riktad mot barn inte tas på stort allvar; några få månader/ år och sen är ”allt bra” igen. För vem då? Offren??
  Ska vi verkligen låta antastare komma undan så lätt? Svar: Nej!
  Betydligt strängare straff är ett måste. Och för att komma dit måste vi höja våra röster! Vi måste röra om i grytorna, se till att det kokar ordentligt. Vi är på gång. Och Sverige kommer få se och höra mer från oss

  Svar
 • 12 november, 2011 kl. 23:44
  Permalink

  Jag säger bara ”häng ut dom” !!!

  Svar
 • 13 november, 2011 kl. 00:49
  Permalink

  Åke

  Idioter som dig försvarar pedofiler och det har jag ingen förståelse alls för.

  Jag bara HATAR, HATAR, HATAR idioter som ger sig rätten att förgripa sig på barn. Det finns inget försvar alls till den handlingen Det finns heller ingen ursäkt att försvara pedofiler.

  Det jag önskar är att pedofilerna och andra förgripare får vad dom förtjänar och på sätt och vis får dom bara en liten del av kakan, genom att bli uthängda med namn, personnummer och vart dom bor.

  Sen hoppas jag att folk tar sitt förnuft till fånga och driver ut idioterna från samhället.

  Svar
 • 13 november, 2011 kl. 02:14
  Permalink

  Eller så agerat vi resolut och handfast. Istället för att ”dalta” med de som avskaffat sitt egna ”människovärde” genom att låta sina egna sexuella lustar gå föra barnens rätt till en uppväxt utan övergrepp.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *