Nätverkets arbete

Delar av nätverket Stoppa pedofilerna har i helgen utbildats av den psykiatriker som ingår i nätverket, och det är minst sagt skrämmande att få en snabb insyn i pedofilens liv och leverne. Det fick oss att må dåligt och att få rysningar när psykiatrikern talade om hur de dömda ofta bagatelliserar sin egen roll och framhäver att det egentligen var barnet som tog initiativet till den sexuella handlingen. Vi fick även en inblick i hur pedofilen ofta försöker skifta fokus från pedofili till hebefili och/eller andra läggningar. FBI har noterat detta och skriver i sin rapport att det är sällan någon utbildad psykiatriker använder begreppen, men mer vanligt att pedofilen gärna tillskriver sig själv den läggningen i hopp om att dömas lindrigare. Vår utbildning var inte av det roliga slaget utan snarare tvärt om, visst blev vi lite klokare men jag tror att vi lämnade en bit av vår medmänsklighet där inne. Efter att ha lyssnat i flera timmar på hur de vidrigaste av människor fungerar och tänker så kan man inte känna vanmakt över hur onda en del människor är. Nätverket undrar hur man tänker när man skyller sina handlingar på samhället? Eller hur man tänker när man säger att en 9-åring tog initiativet till sexuella handlingar? Eller för att citera en av redaktionsmedlemmarna i pausen

”Nä, jag vill bara gråta nu, jag orkar inte lyssna mer.”

Men veckan som kommer innehåller även en del roligt och intressant, det är sånt vi måste fokusera på om vi ska orka hela vägen in i mål. För de domar som skickas till oss är bland det vidrigaste man kan läsa, tänk er själv att i timme efter timme läsa om hur barn utnyttjas och skadas. Det skapar svarta djupa spår i själen, sanna våra ord. Det skapar ett förakt djupare och svartare än det går med ord att beskriva.

Men vad kommer då till veckan? Jo, på måndag skall en videointervju till en dokumentärfilm hållas och på tisdag medverkar vi i en längre radiointervju, sedan skall minst två artiklar färdigställas. Vi har även beslutat att alltid påminna de pedofiler som läser här att vi inte ger oss, för att de läser vår blogg och våndas är vi övertygade om, och det med all rätt. Så här kommer vår påminnelse.

Nätverket är många, nätverket glömmer aldrig och nätverket förlåter aldrig.

3 reaktioner till “Nätverkets arbete

 • 13 november, 2011 kl. 14:17
  Permalink

  Stor eloge till er som orkar läsa allt…
  Jag som själv varit utsatt blir väldigt påverkad av det lilla vi alla kan läsa,så det räcker gott o väl…
  Ni gör en enormt bra jobb!
  Önskade jag kunde hjälpa till men det blir för nära för mig,tyvärr..
  Barnen behöver er! Vi vuxna behöver er också för att kunna skydda våra barn..
  Tack för att ni finns och att ni orkar!

  Svar
 • 13 november, 2011 kl. 15:03
  Permalink

  Bra skrivet. Har själv läst genom en hel del domar och man undrar hur en vuxen kan bete sig på detta sätt mot ett barn eller ungdomar?

  Jag har redan gråtit inom mig till fallen jag läst och det är någonting som lagras i ens hård disk och läggs nånstans där inne som en dold fil. Jag känner så otroligt mycket för alla dessa barn och familjer som blivit utsatta.Man kanske lyckas leva vidare med vardagen men ärren finns där för alltid.

  Stor eloge och varma kramar till er alla som orkar och vill kämpa för att få stopp på dessa hemska monster som skadar våra barn och förstör för så många människor.

  /carita

  Svar
 • Pingback:Att ”hänga ut” pedofiler… « Suspicio

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *