Nätverkets videokommuniké

Idag togs ett beslut av nätverket gemensamt att skapa en videokommuniké där vi kommer att gå ut med den väg nätverket har valt. Vi kommer att vara tydliga i våra mål och hur vi ska nå dit, nätverket har förstått att i en tid där förövarna skyddas och offren ställs ut i kylan måste vi agera istället för staten. Om då rättsväsendet väljer att agera mot nätverket, så må det vara så, nätverket välkomnar den ”striden”. För precis som tidigare i historien måste alltid några modiga personer välja att offra sin frihet för att få tillstånd större förändringar. Vi i nätverket är inga hjältar eller exceptionellt modiga människor, men vi har en vilja till förändring, en vilja som är starkare än vår vilja att leva i frihet, i ett samhälle som inte skyddar våra barn. Nätverket har förstått att i en tid där ett barn av fem blir utsatt för någon sorts sexuellt våld, så har vi inte råd att leva i tystnad.

Det farligaste är inte de ondas ondska, utan de godas tystnad

Med det i baktanken så kommer vi gå ut och säga vad vi tycker och tänker, kosta vad det kosta vill. Om vi så måste gå den här stigen vi valt att gå, ensamma. Det är nämligen tid att välja sida, en gång för alla. Efter att ha skrivit kommunikén och gjort upplägget för videoinspelningen så förstår nätverket att visa kan anse meddelandet lite väl radikalt och hårt, men nätverket anser att ett så pass allvarligt problem som sexuella övergrepp på barn måste bemötas hårt och kompromisslöst. Man får ALDRIG göra avkall på sina principer i en så pass viktig fråga som det här, om nätverket tappar ”gilla-klick” eller får e-brev med klagomål så är det så, vi väljer att agera ändå.

Som så många gånger tidigare väljer vi att avsluta våra skrifter med en speciell hälsning till de pedofiler som läser här.

Nätverket är många, nätverket glömmer aldrig och nätverket förlåter aldrig.

6 reaktioner till “Nätverkets videokommuniké

 • 20 november, 2011 kl. 17:32
  Permalink

  Suveränt skrivet. En sak är dock säker – Nätverket kommer inte behöva vandra stigen ensam. Jag följer med hela vägen, och jag gissar att det finns hundratals till som är beredda att göra uppoffringar för våra barns frid och framtid. Stå på er!

  Svar
 • 21 november, 2011 kl. 09:22
  Permalink

  Jättebra skrivet!
  Det borde finnas en liknande sida som heter ”stoppa våldtäkstmän nu”. Det är också ett stort problem i dagens samhälle. Men vi är på rätt väg.

  Svar
 • 26 november, 2011 kl. 12:19
  Permalink

  Fantastiskt jobb, stödjer er fullt ut!

  Svar
 • 1 december, 2011 kl. 16:34
  Permalink

  Måste säga att Nätverket gör ett fruktansvärt bra jobb fortsätt så.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *