Omröstning: Tror ni denne misstänkte pedofil är skyldig?

Geoffrey Townsend
Geoffrey Townsend

En 45-årig poliskonstapel i Detroit vid namn Geoffrey Townsend har nyligen gripits efter misstankar om våldtäkt mot barn. Han har varit mycket engagerad i ett projekt för att hjälpa utsatta barn bort från en möjlig brottskarriär och driver bland annat något som kallas Reality Check Detroit, inriktat på åldrarna sex till fjorton. En av barnen som deltagit i detta projekt har nu dock efter sin moders inrådan polisanmält honom för påstådda övergrepp som ska ha skett när hon vid fyra olika tillfällen var på besök hos honom under en tvåårsperiod. Då han enbart är misstänkt vid det här laget tar Nätverket Stoppa Pedofilerna inte ställning i hans eventuella skuld. Vi tänkte dock att det kunde vara av intresse att starta diskussion kring detta, hur sannolikt man tror det är att han faktiskt är skyldig. Det kan också vara av värde att jämföra det man tror nu om honom med domen när den kommer.

För att läsa hans biografi på sajten, gå till denna länk, där han berättar om de misslyckanden han gjorde som liten som fick honom att vilja starta detta projekt, så att inte andra skulle upprepa samma misstag. För mer ingående information om fallet, läs här eller sök efter hans namn och Detroit på valfri sökmotor.

11 reaktioner till “Omröstning: Tror ni denne misstänkte pedofil är skyldig?

 • 1 april, 2013 kl. 12:30
  Permalink

  har han gripits då är det skäligen misstänkt då e han skyldig men de har inte ställt vilken grad han e skyldig

  Svar
 • 1 april, 2013 kl. 12:38
  Permalink

  Har han fler än en anmälning är han garanterat skyldig. Men som ordspråket säger ingen rök utan eld. Är han oskyldig är det tragiskt att han blivit anmäld är han skyldig ska han hängas ut. Men det har ju visats sig att andra vart skyldig trots dom arbetat med att hjälpa ungdomar. Ayy han hjälper dessa är ingen klarhet att han är oskyldig

  Svar
 • 1 april, 2013 kl. 15:49
  Permalink

  Tycer inte en sådan här omröstning är speciellt riktig att göra.

  Svar
 • 2 april, 2013 kl. 00:39
  Permalink

  Det är ju inte upp till oss att avgöra detta men flickan har väl ingen anledning att ljuga heller? Det visar sig snart ……han har säkert varit på andra barn isf. Det är de riktiga pedofilerna man vill stoppa….inte sätta oskyldiga i fängelse!

  Svar
  • 9 maj, 2013 kl. 07:15
   Permalink

   Flickan kanske visst har en anledning att ljuga!?

   För övrigt kan man fråga sig hur mycket ansvar föräldrar har? Jag skulle inte låta en ensam flicka gå hem till en man ens en gång. Andra verkar inte bry sig förrän det är försent. Lite rannsakan skulle inte skada.

   Svar
 • 9 april, 2013 kl. 19:23
  Permalink

  Den här diskussionen känns väldigt fel, då vi inte har tillräcklig information om mannen, det påstådda offret, osv. Någon nämnde att han hade flera anmälningar mot sig, men det var väl från en och samma person? Det är inte ovanligt att personer anmäler för att de vill ha pengar, hämnd, osv. Men jag kan inte lägga någon som helst gissning (för det går inte att ge en rättvis teori åt ena eller andra hållet), då jag har extremt lite information. Det finns ingenting i artiklarna som pekar åt det ena eller andra hållet, och om han är oskyldig så är denna tråd väldigt kränkande (irrelevant om han ser det eller ej). Blir han dömd som skyldig så tar jag upp min fackla och högaffel och följer med i raseri, men just nu tycker jag detta inlägg ska tas bort, då det bara handlar om nyfikenhet och saknar respekt för en potentiellt oskyldig människa. Han kan lika gärna vara ett offer.

  Svar
 • 15 april, 2013 kl. 14:21
  Permalink

  Anne Kårström;
  Det finns alltid en möjlighet att flickan ljugit. Tex var det en i min hemkommun som anmälde sin bror för sexuellt utnyttjande (hon 14 han 19) men senare kom det fram att allt vår påhittat. Hon hade sagt att det pågått i ca ett år, och berättade ingående om alla tillfällen. Det visade sig att det omöjligen kunnat ha hänt då brodern bla inte varit hemma, hon inte varit på den platsen hon sagt och dessutom hade hon tidigare berättat för en kompis att hon skulle ljuga ihop detta.
  Anledningen till att hon gjorde det vet jag inte till 100%, det vet nog bara hon. Däremot tror jag att hat, avundsjuka, känslan att vilja vara i fokus och bli omhändertagen osv kan få folk att hitta på historier som de flesta aldrig kan förstå att man kan göra. Sen finns det också diverse psykiska störningar som kan göra att man helt enkelt bara VILL förstöra andras liv (tex psykopati som ~4% av befolkningen har).
  Med det sagt så ska man självklart aldrig tvivla på offret innan man utrett ORDENTLIGT, men däremot ska man heller inte säga att ingen skulle ljuga om något så fruktansvärt.

  Angående denna omröstning så är den unken. Innocent until proven guilty är något man alltid måste leva efter.

  Svar
  • 14 juni, 2013 kl. 02:01
   Permalink

   Oj, det är mitt namn men jag har inte skrivit detta….!

   Svar
   • 14 juni, 2013 kl. 02:03
    Permalink

    Ok, jag ser nu att någon svarade mig ……sorry!

    Svar
 • 17 april, 2013 kl. 22:22
  Permalink

  Vad ni med en sån här undersökning egentligen gör, är ju att uppmana människor att spekulera i huruvida ett (eller flera) barn som påstår sig ha blivit våldtagen/våldtagna, ljuger eller pratar sanning. Om vi utgår ifrån att de pratar sanning (det vet vi inte så det kan lika gärna vara så, eller hur) och alltså har blivit utsatta för sexuella övergrepp, så är det just den här typen av spekulationer som offer för sexuella övergrepp brukar säga känns som ”ett tredje övergrepp”. Första övergreppet är det faktiska övergreppet, andra övergreppet är rättegångsprocessen och det tredje övergreppet är spekulationerna som följer. Förbannat smaklöst av er på denna sida.. trodde att ni stod på barnens sida men visar sig att ni inte är något annat än en bunt ogenomtänkta jävla stolpskott som inte har förmågan att tänka ett steg längre. Slutar att supportrar denna sida till förmån för sidor som står på de utsatta barnens sida.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *