Pedofilen Peter Mattsson kom ännu lindrigare undan i Hovrätten

Peter Mattsson
Peter Mattsson

Peter Mattsson, vars dom från Tingsrätten för barnvåldtäkt står att finna i vår tidigare artikel om honom, fick i dag viss strafflindring i att han inte längre behöver betala kostnaden för sitt försvar. Strafftiden förblir också lika lindrig som i Tingsrätten, fyra års fängelse, eller två år och åtta månader i praktiken. Huruvida han kommer behöva avtjäna detta straff under detta århundrade eller om rättsväsendet kommer låta honom fortsätta skjuta upp inställelsen är för närvarande oklart.

Förhandling hölls för två veckor sedan i Sundsvall och nu föll alltså domen, en som finns att tillgå här: B 442-13. Trots att han dömdes redan 14 mars detta år så har han fått gå fri i Östersund sedan dess, ett mycket märkligt förfarande.

Peter Mattsson spatserar runt som fri man efter att han dömts
Peter Mattsson spatserar runt som fri man efter att han dömts

Som beskrivet i vår tidigare artikel så våldtog denna Mattsson sina styvdöttrar flera gånger per vecka under flera års tid, vilket gör honom till en av Sveriges värsta pedofiler genom tiderna. Ändå kommer han endast behöva avtjäna 32 månader, säkerligen på lyxanstalten Salberga. Flickorna får dela på ett futtigt skadestånd på en kvarts miljon kronor också, ett rent hån med tanke på den rent demoniska gärningen.

Från Nätverket Stoppa pedofilernas sida lovar vi att hans straff inte kommer vara över den dag han lämnar anstalten – vi kommer istället försäkra oss om att hans livsgärning ska förfölja honom var än han bosätter sig på denna jord.

13 reaktioner till “Pedofilen Peter Mattsson kom ännu lindrigare undan i Hovrätten

 • 14 oktober, 2013 kl. 18:14
  Permalink

  desto bättre att han är fri då kan folket också ge han något gott att bita i

  Svar
 • 14 oktober, 2013 kl. 20:18
  Permalink

  Man kan hoppas att någon ger fanskapet en riktig jävla omgång … 🙂

  Svar
 • 16 oktober, 2013 kl. 02:34
  Permalink

  Och det här svinet har arbetat på ett HVB-hem jag varit på vilket jävla äckel synd man inte visste om det då…

  Svar
  • 20 januari, 2018 kl. 17:16
   Permalink

   Var inte det i Häggenås iallafall. Jag var den andra klienten dom någonsin hade. Samuel (BB-Sjärnan som hängde sig) var först. Var bara ”Ubbe” ihop med Hasse och Stefan Öhman som jobbade där då, förutom Lelle såklart. Bästa stället jag någonsin var på, och då hade jag ändå ett 30tal placeringar bakom mig. Peddot jobbade inte där då. Var där till aug 98.

   Svar
 • 19 oktober, 2013 kl. 21:39
  Permalink

  Fy fan vilken patetisk sajt. Det är inte barnens bästa ni är ute efter, ni vill bara ha någon att hata, någon att döda och någon att lemlesta för att få utlopp för era egna sjuka behov. Det är ingen tillfällighet att flera av de som driver sajten har ett förflutet som kriminella eller befinner sig på samhällets bottenplan i sällskap av Flashbackare – arbetslösa eller lågavlönade och bittra på samhällsetablissemanget som de inte kan ta del av.

  Hade ni verkligen brytt er om barnen hade ni inte bedrivit häxjakt på människor som avtjänat sina straff, utan istället kanske samlat in pengar till offren eller gjort något som faktiskt hjälper de som drabbas. Det enda ni är ute efter är att stilla er egen lust för hat och våld – ni är lika farliga som pedofilerna, fast på ett annat sätt.

  Svar
 • 22 oktober, 2013 kl. 10:39
  Permalink

  DET ÄR SÅ HÄR MAN BLIR FINNER ÄNNU ETT NÖDVÄNDIGT SKÄL ATT SEARCH AND DESTROY.DET DU KALLAR PATETISK SAJT HAR TROTS ALLT VARIT INTRESSANT NOG FÖR ATT DU FRAMFÖRT DIN MORLISKA DEFEKT.DET ÄR AV INTRESSD ATT FÅ VETA VAD ÄR DIN MOTVILJA MOT DET VI ANSER ÅR SÅ SJÄLVKLAR ,ATT MED VILKA BEKÄMPNINGSMEDEL RENSAR UT ETT VÄMJELIGT AVART SOM HAR EN LITEN SKARA AV ANHÄNGARE.DET ÄR FÖGA TROLIGT ATT DU ÄR AV EN SUNDARE SORT SOM FÖRESLÅR PENGAR TILL OFFREN.DE ÄR FÖR SENT .DE ÄR EJ I LIVE

  Svar
 • 22 oktober, 2013 kl. 11:14
  Permalink

  DET ÄR DIN EMINENTA LÖSNING PÅ DET DU SÅ TYDLIGT GÖR EN JÄVLA VINK ATT DET ÄR DET TUNGA ARTILLERIET SOM STÅR PÅ SINA POSTER.ALLA RETRÄTTER SKA STÄNGAS FÖR DET SOM DU KALLAR SJUKT.MEN VAD ÄR MER SUNT ÄN ATT SKYDDA DE SOM ÄR DET VI HAR ALLA SKÄL SOM HELST MOT DESOM VI INTE MED NÅGRA OMSTÄNDIGHETER SKA FÅ MÖJLIGHET ATT FÖRÖKA SIG.DET ÄR EN SKRÄMMANDE INSIKT ATT DU ÄR ETT LIKA SJUKT DEMORALISERAD ART SOM HAR INVÅNDNINGAR ATT VI NU HAR NO MERCY.GUIT BY ASSOCIATION.DU MED

  Svar
  • 31 oktober, 2013 kl. 09:35
   Permalink

   Hur som är det fel men om man börjar beskriva pedofili med art eller avart så får det en Nazistisk klang och det är ju fel…
   Jag tror att den maktlöshet människor känner när en man eller kvinna som är dömd för övergrepp på barn inte sitter frihetsberövad, gör att man blir arg, fruktansvärt arg…
   Personen är ju ifråga en fara för barn, våra barn, andras barn men att beskriva det här på ett vettigt sätt är inte lätt.
   Offren är straffade för livet men förövaren endast ett kort tag, det är den orättvisan iaf jag reagerar på.
   Det upplevs som att det ”daltas” för mycket med dessa människor som förgriper sig på barn. Det gör att det kan ske om och om igen som ett Moment 22.
   Huvudsaken är att aldrig ge upp för barnens skull, för offren…

   Svar
 • 14 april, 2015 kl. 23:58
  Permalink

  Kan tillägga att under perioden ca. 98-02 då dessa övergrepp skedde så jobbade denna Peter som behandlingsassistens på Hillegården AB.
  Dom hade verksamheter för ungdommar på Hillegården HVB i Häggenås (pojkar), Bringåsens HVB (pojkar). Bomsund HVB (pojkar, neuropsyk.). Behandlingshemmet Ronja (flickor).
  Tror även att dom hade något till HVB-hem. När han jobbade på Behandlingshemmet Ronja så lär ju fler övergrepp ha skett där!


  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *