Peter Mattsson dömd 13:e mars 2013 för sexbrott mot sina styvdöttrar

Peter Mattsson
Peter Mattsson

Målnummer B 545-12

Peter Mattsson, 720608-9398
Stenhuggargränd 18 Lgh 1101
831 51 Östersund

Igår skrev massmedia om denne man, som nu dömts för sexövergrepp mot sina två styvdöttrar.  Hans två offer är födda 1984 och 1986, och han flyttade in med deras moder 1991. När flickorna började närma sig könsmogen ålder började han gå in till deras sovrum om nätterna och tafsa på dem, vilket mer och mer övergick i regelrätta våldtäkter. Trots att barnen sa åt honom att sluta så fortsatte han. Han tycktes komma in till dem nästan varje natt när de sov – en av flickorna lärde sig att försöka sova så tungt som möjligt så hon inte skulle behöva uppleva det umgänge han ändå skulle tvinga till sig. Här följer några utdrag ur domen:

” Hon fick även ligga naken på rygg medan han låg ovanpå och juckade med sin penis mellan hennes lår och gned den mot hennes könsorgan. Hon fick även ligga på sängkanten medan han satt och tittade mellan hennes ben samtidigt som han onanerade. Hon har sett att han fått utlösning. Det hände även att hon fick ligga ovanpå honom medan han slickade hennes underliv. Vid ett tillfälle då hon var 13 eller 14 år och han gned sin penis mellan hennes lår slappnade hon av och då tryckte han in den i henne. Det gjorde ont och hon började gråta.”

”Hon vet inte hur många tillfällen det handlar om totalt men det hände många gånger och ibland flera gånger i veckan. Det slutade när hon skaffade pojkvän kanske ett halvår före det att hon flyttade hemifrån, vilket hon gjorde när hon var 16 år. När hon berättade att hon ville flytta sa Peter Mattsson att han skulle tala med hennes mor om saken om han fick stoppa in sin penis i henne.”

Vi har lagt upp domen i sin helhet på vår blogg: Målnummer B 545-12

Han fortsatte med detta i några års tid tills flickorna till slut flyttade hemifrån. En av de två flickorna blev under 2008 tvungen att söka hjälp av psykiatrin, och berättade då om övergreppen. 2012 blev det slutligen en polisanmälan, och Mattsson har nu dömts till fyra års fängelse för grovt sexuellt utnyttjande av underårig, vilket innebär att han förväntas bli frigiven sommaren 2015. Man beslagtog även CD- och DVD-skivor med barnpornografi, men dessa ledde inte till någon ytterligare brottsrubricering. Straffsatsen minskades från fem till fyra år eftersom de drygt 15 år som förflutit sedan övergreppen anses vara en lång tid. Han dömdes också att betala sammanlagt en kvars miljon i skadestånd. Mattsson har även jobbat med ungdomar inom Östersunds socialförvaltning, se t.ex. denna profil på ett behandlingshems hemsida: Han har även jobbat med ungdomar inom Östersunds socialförvaltning, se t.ex. http://www.hillegarden.se/BoendestodUtsluss.htm

Massmedia om fallet: (naturligtvis nämner de inte honom vid namn)

http://www.metro.se/nyheter/fangelse-for-sexovergrepp-pa-barn/Hdzmcm!hGqJ@kxxVWhn3Z17a7KrSA/

http://www.skanskan.se/article/20130313/TTINRIKES/303139884/1395/-/faumlngelse-foumlr-sexoumlvergrepp-paring-barn

http://op.se/lanet/ostersund/1.5676164-fangelse-for-overgrepp-mot-flickor

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article16411818.ab

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fangelse-for-sexovergrepp-pa-barn_7993792.svd

http://www.dn.se/nyheter/sverige/fangelse-for-sexovergrepp-pa-styvdottrar

Vi på Nätverket Stoppa Pedofilerna kommer utan tvekan hålla ett öga på Mattsson när han släpps fri och låta allmänheten få veta vart han tar vägen.

166 reaktioner till “Peter Mattsson dömd 13:e mars 2013 för sexbrott mot sina styvdöttrar

 • 14 mars, 2013 kl. 22:03
  Permalink

  Hoppas du dör ditt jävla djur!!!!

  Svar
 • 14 mars, 2013 kl. 23:25
  Permalink

  4 år?! Vilket löjligt jävla straff för att ha förstört 2 människors liv.

  Svar
 • 14 mars, 2013 kl. 23:58
  Permalink

  Bara 4 år är det pedofiler som har dömt honom ? livstids straffarbete ska han ha.

  Svar
 • 15 mars, 2013 kl. 01:35
  Permalink

  Hoppas du brinner i helvetet!

  Svar
 • 15 mars, 2013 kl. 01:45
  Permalink

  Klipp av den mosa dom och låt han förblöda. Jävla gris!

  Svar
 • 15 mars, 2013 kl. 03:41
  Permalink

  Förjävligt!!!!!!! hur kan man förstöra barns liv på detta vis,släpp in han med interner som INTE är pedofiler så han får smaka den fan!!

  Svar
 • 15 mars, 2013 kl. 06:09
  Permalink

  Fyfan vicket svin! Vet vem det är.

  Svar
 • 15 mars, 2013 kl. 06:39
  Permalink

  Tvångsmata aset m flytgödsel

  Svar
 • 15 mars, 2013 kl. 08:25
  Permalink

  Usch, fy och fan! Har tränat på samma gym som honom i flera års tid där han ofta haft med sig en yngre kille, kanske sonen? Kan inte låta bli att undra om han fått smaka på samma medicin… Han har alltid varit trevlig och jag likaså tillbaka. Nästa gång blir dock inte lika trevlig…

  Svar
  • 15 mars, 2013 kl. 09:15
   Permalink

   Det är säkert hans son som är med honom, och har du någon slags mänsklighet och moral i kroppen, så tänk att hans son faktiskt har upplevt honom som en bra pappa som stöttat honom i allt. Det bästa du kan göra är att bara nonchalera honom. Sonen mår fruktansvärt dåligt nu och behöver inte ha mer av den varan. Det hade kunnat vara din bror eller syster som blivit drabbad, hade du gått ut lika hårt då? /

   Svar
   • 15 mars, 2013 kl. 10:00
    Permalink

    Vadå ska vi köra med skygglapparna o hjälpa pedofilen. Låta han skada fler människor. Vet du om hans son blivit utsatt? Häng ut alla pedofiler. Ja han ska hängas ut. Sen om folkser han som en bra människa skulle du vilja ha en pappa som är pedofil. Klart inte visst vill du att han ska sluta med det då. Dom kan inte hamna i skymundanhäng ut dom förfan.

    Svar
   • 15 mars, 2013 kl. 15:26
    Permalink

    Det finns två sidor av allt. Tänk igenom vad ni skriver och säger innan ni handlar. Han har varit en underbar pappa för sin son och det kan ni inte ta ifrån honom.- Så den punkten kan du i alla fall stryka Kesse

    Svar
   • 23 maj, 2013 kl. 13:47
    Permalink

    Även om det är hans son. Så kan han utåt ha varit väldigt trevlig och snäll.Men varken du som försvara situationen eller någon annan vet vad som ejentligen hände bakom stängda dörrar.Har han gett sig på flickorna har han nog med stor sannorlikhet gett sig på sonen också.Det finns inga människor som är så duktiga på att inte visa utåt vad dom är för människor.Och vad gäller sonen.Ett barn står alltid bakom en förälder vad som än händer.Det är ju ändå pappa.Men tyvärr så är det så att en person som gett sig på unga sexuellt gör det även på sina närmaste.Alltså sonen..

    Svar
   • 23 maj, 2013 kl. 16:14
    Permalink

    Susanne du fan lika äcklig som han, tänk om de va dina döttrar han våldtog hade du försvarat han då ?? Så håll käften bara sådana smuts ska bara avrättas !!!

    Svar
  • 13 augusti, 2013 kl. 10:17
   Permalink

   JAg vet inte om jag helt missuppfattar.. Men jag antar att det är äckelpedden du menar att du inte tänker vara trevlig mot mera även om andra ser ut att ha uppfattat det som att du itne kommer vara trevlig mot sonen heller.. Sonen i den här frågan tycker jag lite synd om och ser väl ingen anledning till han ska behöva få skit för vad farsan gjort.. Men jag tror som sagt inte heller att det är det du menar.. Och jag HOPPAS innerligt att det inte är vad du menar.. Äckelpedden kan du enligt min mening tappa varenda gymattiralj på.. Gärna i huvudet.. Så länge sonen inte är med.. Sonen är så länge nåt annat inte sägs lika oskyldig som vi andra även om han har ett avskräde till far..

   Svar
 • 15 mars, 2013 kl. 08:31
  Permalink

  Trodde absolut inte detta om honom, han var alltid så glad och snäll och trevlig…

  Svar
  • 15 mars, 2013 kl. 14:24
   Permalink

   jag trodde inte heller detta om just han .. jag var på behandling på Ronja där han ofta kom förbi och hejjade på oss,var alltid trevlig .. men ja skenet kan verkligen bedra! (hans kvinna jobbade på ronja ett tag)

   Svar
 • 15 mars, 2013 kl. 09:00
  Permalink

  Det svenska rättssystemet slutar inte att förvåna mig….
  4 år för att förstört 2 människors liv! FRUKTANSVÄRT dåligt resultat!

  Lås in fanskapet i med välutrustade (ursäkta min franska) stjärtgossar och kasta nyckeln så får han se själv känna hur skönt det är.

  Om staten är så mild med honom hoppas jag verkligen att de VERKLIGEN tar hand om de 2 utsatta tjejerna.

  Svar
  • 15 mars, 2013 kl. 15:34
   Permalink

   Glömm det mera synd om han stympa fanskapet sådana ska stympas

   Svar
 • 15 mars, 2013 kl. 09:04
  Permalink

  Måste bra fråga, hur tänkte ni när ni tog med beskrivningen och förklaringen om att de var hans styvdöttrar han utnyttjade? Roligt för dom nu hela Sverige vet att dom blivit utnyttjade. Bra drag…

  Svar
  • 23 april, 2013 kl. 15:25
   Permalink

   Domen finns att läsa för allmänheten, men flickornas namn står inte där vilket betyder att hela landet inte vet vilka dom är utan bara ni som känner honom ! Men äckliga mannen skall hängas ut och aldrig mer få arbeta med barn och ungdomar. Stoppa pedofilerna gör ett jättebra arbete och borde få stöd för det !

   Svar
 • 15 mars, 2013 kl. 09:19
  Permalink

  Håller fullständigt med MrG. Även om ni hemskt gärna vill hänga ut den dömde så lägger ni ut offren också. Har de blivit tillfrågade om deras övergrepp ska bli fullt synliga på nätet?
  Det måste finnas bättre sätt.

  Svar
  • 15 mars, 2013 kl. 09:56
   Permalink

   Vi kan inte blunda längre ja tyvärr så kommer de utsatta i rampljuset. Ända sättet att få stopp på dom. Nu är jag riktigt irriterad på dessa vidriga människor

   Svar
   • 17 mars, 2013 kl. 18:59
    Permalink

    och jag är riktigt irriterad på dina korkade svar!!

    Svar
 • 15 mars, 2013 kl. 09:23
  Permalink

  Fin publicitet för Peter men vem tänker på de drabbade barnen ???? Dom kanske inte vill att detta ska publiceras så alla får veta att det är just dom som är drabbade ???

  Svar
  • 15 mars, 2013 kl. 09:53
   Permalink

   Ja synd om barnen. Men tänk på alla barn han kan skada i framtiden också. Måste stoppa han på något sätt. Ja tyvärr så kommer dom i rampljuset. Men har du någon bättre ide att få ett stopp på dessa äckliga individer så bra.

   Svar
   • 15 mars, 2013 kl. 16:33
    Permalink

    din efter blivna fitta (kesse) jag känner både han och är bra kompis med hans son! Och det här hände för 15 år sedan!!! han kan ju ha förändrats, och jag kan , förstå hur hans son mår, jag mår själv dåligt över det här för jag har kännt han sen jag gick på dagis och han har ju inte gjort nått mot mig!?? så knip igen käften innan du snackar!!

    Svar
 • 15 mars, 2013 kl. 09:46
  Permalink

  Jag håller med föregående inlägg. Jag har själv varit föremål för grova övergrepp (familjens bästa vän) och det är fruktansvärt att bli ”uthängd” som barn när föröbaren avslöjas. Allt strålkastarljus kommer på en en själv.

  Jag ”känner till det där ansiktet” sedan säkert 20 år tillbaka, och ja det är mycket svårsmält då Peter rent allmänt alltid uppfattats som en glad, social och trevlig prick.(Detta hade man aldrig kunnat ana!). Med detta vill jag också säga det viktigaste: -VAKTA dina barn (även för vänner!)!! För i dom lugnaste vatten, lurar de FULASTE fiskarna. Och ja, att vara överlevare av sexuella övergrepp, är som att leva ett helt vuxet liv med 4e gradens brännskada i själen, som aldrig läker. Så VAKTA dina barn!

  Svar
  • 15 mars, 2013 kl. 09:51
   Permalink

   Ja, det kan ju vara bra att veta men nu sitter han ju säkert till 2015 så det hade kunnat vänta.

   Svar
   • 15 mars, 2013 kl. 10:02
    Permalink

    Det kan inte vänta, Jag tränade med denna person tyckte han var snäll o trevlig tills nu. Dags att öppna ögonen på folk. Ju fortare desto bättre. Jag tror inte Ni förstår vad han gjort som vill att det ska väntas med saker.

    Svar
 • 15 mars, 2013 kl. 09:50
  Permalink

  Synd om sonen riktigt synd. Men sätt gubben med tarmspräckarJocke i några dagar. Tänk på dom liv han förstört. Men kanske dags att öppna ögonen på sonen så han vet vilket as till far han har. Sen synd om tjejerna men ska han få förstöra mer liv genom att inte publicera detta då. Klart sånt här måste fram innan han förstör fler liv. Det fanns ju vad jag förstod barnporr på dvd o cd också. Så han höll ju på fortfarande. Sen har han jobbat som behandlingsassistent till barn med problem kan u inte vara bra. HÄNG UT HAN innan han skadar flera. Ja synd om dom som redan är drabbade men tänk han kan skada fler

  Svar
  • 15 mars, 2013 kl. 10:03
   Permalink

   Men det går att vänta med uthämget tills han är fri ?! Då har barnen lite tid att smälta detta också …

   Svar
   • 15 mars, 2013 kl. 10:09
    Permalink

    Dom kommer aldrig att smälta det som hänt. Sen ska barnen bli rädd när han blir fri. Häng han högt o synligt

    Svar
   • 23 maj, 2013 kl. 16:49
    Permalink

    Vad då ha tid att smälta??? Det är 15 år sedan det hände??? Å man smälter det ALDRIG! Är över 30 år sedan jag var utsatt och jag har inte ”smält” någonting! Finns inga större as, svin, äckel, avskum, mm mm, än pedofiler!
    Det finns INGA förmildrande omständigheter och som pedofil ska man inte få vara nära NÅGRA barn. Inte dom man har lyckats avla heller!!! Barn ska man vara förtjänt av!

    Svar
 • 15 mars, 2013 kl. 10:00
  Permalink

  KAsse, hänga ut kan man göra, de förtjänar dem! MEN! är de verkligen nödvändigt och skriva vilka han har utsatt ?! Svar: Nej. Den informationen är inte nödvändig.

  Svar
  • 15 mars, 2013 kl. 10:07
   Permalink

   Förklara då hur man ska göra. Det kommer att komma fram förr eller senare. Ska han få förstöra flera barn? Jag tycker synd om de utsatta. Klart de hamnar i rampljuset som Ni skriver. Sluta va så djävla märkvärdig o se vad fanskapet gjort. Han har förstört flera liv. et fängelsestraff gör inte saken att han inte kan fortsätta. Klart att focus sätt på de utsatta när folk hela tiden skriver om detta. Vi kanske ska tycka synd om Peter också eller? Sluta moralicera Synd om barnen. men synd om han ska få fortsätta. Det står i domen vad han gjort den är offentlig. Gå till rättssystemet o be dom göra om sina rutiner om vad som är offentligt då

   Svar
 • 15 mars, 2013 kl. 10:19
  Permalink

  Läs om de jag har skrivit om du fortfarande inte förstår vad jag menar. MAn kan hänga ut en skit utan att offren behöver nämnas, inte så jäkla svårt, (tar bort styvdöttrar). Sen är de inte alla som begär ut domen, de som gör de vet redan vilka som är utsatta. Resten av Sveriges invånare behöver inte veta, blir bara ett övergrepp till mot offren.

  Svar
  • 15 mars, 2013 kl. 10:24
   Permalink

   Vi på Nätverket har inte haft för avsikt att på något sätt hänga ut offren. De är anonyma i domen och vi känner inte heller till deras identitet själva. Dock bör påpekas att innan vi nämnde att de var hans styvdöttrar i rubriken så hade bland annat Dagens Nyheter redan gjort det, även om denna tidning naturligtvis inte hängde ut honom personligen – se länkad artikel. Vi anser dock att om vi inte uppmärksammar honom nu så kommer han kunna få tillfälle att förgripa sig på fler barn när han släpps fri om lite över två år. Vi nämnde att offren var hans styvdöttrar för att visa vilket rovdjur han var – han förgrep sig på de barn som han själv hade fått vårdnaden för. Det är dock vår förhoppning att de får förbli anonyma, att de som känner till deras identitet inte sprider den.

   Svar
   • 15 mars, 2013 kl. 16:51
    Permalink

    ja men varför skriver ni då vart han bor och vad han heter det är ju inte direkt anonymt ditt jävla stolpskott!

    Svar
   • 23 april, 2013 kl. 15:34
    Permalink

    Du som har S.N på dina inlägg, vårda ditt språk tack ! Dina ord är stöttande och brist på ordförråd, vad gäller hans son så får han tycka precis vad han vill om sin pappa, men att ta pappans parti är högt vatten. Sen tycker jag mig ana i dina ord en viss tendens till samma bana, man kallar inte folk för ”horor” m m. Tycker du skall be om ursäkt för det du skrivit till folk.

    Svar
  • 23 april, 2013 kl. 15:44
   Permalink

   Alla i hela landet skall veta vem han är så vi kan skydda barnen från honom ! Tycker man skall publicera i alla tidningar stora som små vilken hemsk människa han är. Pedofiler skall hängas ut och veta att dom aldrig mer går säkra. Hoppas resten av hans liv blir totalt förstört, vilket är väldigt milt i förhållande till vad han gjort äcklet !

   Svar
   • 24 maj, 2013 kl. 00:25
    Permalink

    Djupt beklagligt varje gång ett barn eller en vuxen utsätts för sexuellt övergrepp eller våld. Men ta följande i beaktande. När det gäller förövaren och problematiken kring återfall i brott visar den senaste forskningen att om förövaren hängs ut i media ökar risken för återfall i brott. Då många verkar tro att uthängandet skyddar våra barn (då vet vi vem han är) visar forskning i ämnet att resultatet får motsatt effekt. Förövaren isolerar och stänger in sig och blir då kvar i sin förvridna sexualitet och löper stor risk till att återfalla i brott.

    Om vi vill skydda våra barn (vilket jag och vi alla vill) finns det forskning som visar att vi inte bör ”hänga ut” pedofiler för då löper våra barn en större risk att utsättas för sexuellt våld.

    Svar
    • 24 maj, 2013 kl. 00:30
     Permalink

     Vi på nätverket har studerat detta ämne och har inte funnit någon internationell konsensus för tanken att uthängningar ökar återfallsrisken, utan tvärtom. Desto mer isolerade de är, desto mindre tillfällen till övergrepp ges, och därför blir det också färre. Ingen pedofil tar sig ut ur sin sexualitet ändå, och återfallsrisken är alltid otroligt hög inom denna grupp. Så, det är ingen fara att sexualiteten förstärks genom att de ”stänger in sig”.

     Vi på nätverket har stort förtroende för den forskning som gjorts i USA och den statistik som presenterats, som klart visar att brottsligheten har sjunkit efter att man infört dessa register, medan den istället gått spikrakt uppåt här i Sverige.

     Svar
 • 15 mars, 2013 kl. 10:33
  Permalink

  Utdragen ur domen fyller ingen som helst funktion i detta sammanhang.Peter är dömd,namn given.visad på bild och brottets karaktär angivet..För att kunna akta våra barn för honom och andra pedofiler behöver vi inte ta del av detaljer i situationerna där dessa eller andra barn blivit utsatta..Däremot bör man beakta att man bjuder på intressant läsning för andra med samma böjelser…Låt offren vara och håll informationen till vad tanken med denna sajt är Stoppa Pedofiler..Inte underhålla pedofiler och hänga ut offer.

  Svar
 • 15 mars, 2013 kl. 11:08
  Permalink

  Inte konstigt att det sker så mycket våldtäkter och liknande i Sverige. Med vårat patetiska straff är Sverige i princip en fristad för pedofiler och våldtäktsmän. Frutansvärt.

  Svar
 • 15 mars, 2013 kl. 12:21
  Permalink

  Så otroligt trist.
  Först och främst för barnen, men också för andra anhöriga.
  Barnens mamma.
  Barnens pappa.
  Peters mamma.
  Peters pappa.
  Andra syskon.

  Huvva!

  Svar
  • 23 maj, 2013 kl. 16:54
   Permalink

   Lider med alla som finns runt honom. Hoppas bara att dom har vett att bryta helt med honom för han förtjänar ingen mänsklig kontakt och inga sympatier från någon!

   Svar
 • 15 mars, 2013 kl. 12:45
  Permalink

  Jag tycker oerhört synd om hans fd familj. De mår oerhört dåligt av detta, inte blir det bättre när han hängs ut. De känner ju att allas blickar är på dem fast de inte gjort något. Det är ju inte deras fel att han betedde sig usligt åt. Jag känner hans familj, så jag lider med dem på två sätt. Dels för vad de utsatts för och nu detta att han hängs ut. Våran stad är liten som en ankdamm så alla vet vem det är.Detta hade jag aldrig trott om Peter, han gav sken av att vara en trevlig, possitiv person.

  Svar
  • 15 mars, 2013 kl. 20:47
   Permalink

   Mycket kloka ord Ann! Han är dömd och mår säkerligen inte så bra heller. Men tror inte att det finns så många som fattar det . Utan slå bara på den som redan ligger..Jäkla skitsida Usch!!!!!

   Svar
   • 17 mars, 2013 kl. 18:32
    Permalink

    håller med er! jag känner både peter och är bra kompis med hans son! och har små pratat med hans son och han mår inte bra över det här! men mår säkert ännu sämre av den här sidan som lär spämas sönder på facebook..

    Det är bara tragiskt allt det här för hade inte förväntat mig det här av peter för han har alltid vart snäll och trevlig, men skenet kan bidra!:(

    Men tycker inte om denna sida för dem hänger ju inte ut bara peter dem hänger ut hans son,och hans fd familj..:(

    Svar
   • 23 april, 2013 kl. 15:51
    Permalink

    Han skall inte må bra heller, han skall må dåligt resten av sitt liv ! Han la sig först alltså får han stå för det han gjort. Hoppas att han blir intagen med icke pedofiler så han får veta hur det känns för offren, dom mossar honom. Han är så äcklig, så groteskt äcklig !

    Svar
  • 23 maj, 2013 kl. 16:57
   Permalink

   Klart att det är synd om hans fd familj men tycker det är en självklarhet att han hängs ut så han inte helt plötsligt har en ny familj där han kan utsätta nya barn för något liknande! En gång pedofil ALLTID pedofil!

   Svar
 • 15 mars, 2013 kl. 14:25
  Permalink

  Förstår hur upprörda alla är och jag förstår om man tycker att han förtjänas att hängas ut. Men tänk på hans son som inte har något alls med hand pappas handlingar.

  Han får oxå sitta och se på kommentarer om att folk vill att hans pappa ska dö osv. Det är inte okej, han förtjänar inte de på något sätt alls så tänk på vad ni skriver.

  Svar
 • 15 mars, 2013 kl. 15:12
  Permalink

  Jag har svårt att förstå hur mamman inte kunde veta något om det pågick så pass ofta..
  Vidrigt iaf hur en människa kan göra något sådant, hur man kan vilja trasa sönder någon annan, speciellt ett litet barn.

  Det är inte så himla svårt att få ligga med någon som vill det frivilligt.
  Vad är njutningen bakom, att ha makten och få göra något förbjudet?
  Vad pågår i dessa sjuka hjärnor?
  Skrämmande vad som sker bakom lykta dörrar och så mycket man inte vet om. Som borde komma fram i ljuset.
  Hjärtat går sönder bara jag tänker tanken.
  Mer stöd åt de utsatta och skärpta straff!
  Blir rädd när jag tänker på att det är hårdare straff för materiella ting än ett människoliv..

  Svar
  • 23 april, 2013 kl. 15:39
   Permalink

   Håller med om detta med mamman, hur kunde hon missa detta ? Någon natt måste hon väl vaknat och undrat var han var ! Alla barn borde få nyckel att låsa om sig till rummet, enda sättet att hålla äcklen borta från dom hemma.

   Svar
  • 23 maj, 2013 kl. 17:01
   Permalink

   Förstår inte att barnens föräldrar lät det gå till rättegång. Hade det varit mina barn så hade jag gladeligen slaktat svinet (en kroppsdel i taget) som utsatt dom för detta och sen även gladeligen tagit straffet för det!

   Svar
 • 15 mars, 2013 kl. 15:20
  Permalink

  I o med att dom berättar att styvdöttrarna har blivit utsatt. Det innebär att dom törs visa att dom inte är ensamma utan törs stå för att dom blivit utsatta. Det innebär att många fler vågar kliva fram o berätta att dom också blivit utsatt. Faktum är att mer sanning förhoppningsvis kommer fram. Eller ska vi skydda gärningsmannen o alla i hans närhet för det är synd om dom mörkerlägga hela händelsen kanske. Klart sanningen ska fram sen är det ingen som berättarnamnen på dom som blivit utsatta. Bara att dom vågar göra en anmälan. Hoppas flera i o med detta vågar framträda. Eller är folk rädda att få upp statistiken sanningen på det som händer. Jag tycker synd om hans barn. Men att mörkerlägga hela sanningen gör bara att det blir utdraget. Det kan säkert komma fram mer sanning i detta.

  Svar
 • 15 mars, 2013 kl. 15:22
  Permalink

  Allt ska fram på dessa personer. Blir mer o mer arg att folk undanhåller sanningen o inte vågar ta den.

  Svar
 • 15 mars, 2013 kl. 16:25
  Permalink

  Håller med Sophia, vart var mamman nånstans i alla år ?

  Svar
  • 15 mars, 2013 kl. 16:33
   Permalink

   jag har inte lust att kommentera till en främmande person

   Svar
   • 15 mars, 2013 kl. 16:49
    Permalink

    varken lust eller ork. ni är ju som några jävla gamar. ge fan i att diskutera barnen.

    Svar
  • 15 mars, 2013 kl. 20:54
   Permalink

   Men Jisus!!! Vem ? kan i sin vildaste dröm som mamma tro att nått sånt skulle kunna ske.. Sluta spekulera och låt resten av familjen få frid och reda ut de här med proffisionell hjälp.

   Svar
 • 15 mars, 2013 kl. 16:28
  Permalink

  Vem vet, han kanske förgrep sej på sonen också?

  Svar
  • 15 mars, 2013 kl. 21:00
   Permalink

   Men ge för fan bara upp nu!!!

   Svar
  • 17 mars, 2013 kl. 18:34
   Permalink

   jag känner hans son han är min kompis! så snälla håll käften stängd annars kan jag lika bra komma och bryta käken på dig med glädje! …

   Svar
 • 15 mars, 2013 kl. 16:30
  Permalink

  Avliva fanskapet!!!! Finns inget existensberättigande för pedofilsvinen!!!!

  Svar
  • 15 mars, 2013 kl. 16:39
   Permalink

   Hur fan kan ni ens hänga ut folk här? har ni inte tänkt på hur denna persons närstående mår??? Jag är bra kompis till hans son och kan fatta hur han mår eftersom ni era efter blivna jävlar hänger ut hans pappa och jag har känt han och hans pappa sen jag gick på dagis och jag mår själv dåligt över detta! Och ni era dumma jävlar som skriver att han ska avlivas etc etc… har ni inte tänkt efter det här hände för 15 år sedan och han kan ju förändras… så knip igen era stora glappande käftar och tänk åtminstone på hans son! …

   Svar
   • 15 mars, 2013 kl. 17:33
    Permalink

    Han kan förändras, det hände för 15 år sedan?? Tror du tjejerna kan förändras, glömma det som hänt….??? Nej dom får leva med det här resten av sitt liv. Ska man inte stå för vad man har gjort bara för att det hände för 15 år sedan?

    Svar
   • 16 mars, 2013 kl. 11:18
    Permalink

    Pedofiler har förbrukat sin rätt att leva….det går inte att bota dessa monster…..men endel verkar ju inte begripa det….jävla stolpskott!!!!!

    Svar
   • 16 mars, 2013 kl. 14:37
    Permalink

    Hände för 15 år sedan? Men är det du som är helt efterbliven??? Polisen tog vid husrannsakan flera cd-skivor och DVD-skivor med barnpornografiskt filmer och bilder. Det är ju du som är helt körd i huvudet. Fy fan, blir så jävla irriterad på en person som vill skydda dessa jävla monster. Säg till din kompis att inte läsa här så slipper han se vad som skrivs. Men kom fan inte och säg att han har förändrats för då är ju du lika jävla korkad som han!!!!!!!!!!

    Svar
   • 17 mars, 2013 kl. 01:37
    Permalink

    amen kan itne du bara halla kaften! sana manniskor som han kommer aldrig andras. TANK PA OFFRERNA! kommer alltid fa leva med detta och det monstret ska fa sota over det.

    Svar
   • 17 mars, 2013 kl. 19:23
    Permalink

    Hannah lär dig svenska!!
    L.H håll käften stängd tack !! För jag är när stående till dem!! (Målnummer B 545-12) läs det här också, allt det han säger är säkert inte sant inte fan vet jag men han säger ju även att han har mått dåligt över det han har gjort och tycker att det är skönt att det har kommit ut, då menar jag inte via den här jävla sidan.. och att han har ändrats men han gick på steroider och att som jag hoppas du fattar så finns det bieffekter..
    JA det e väll lät för hans son att inte bry sig då den här sidan lär ligga på den här sidan ligger ute på Facebook!..

    Svar
   • 17 mars, 2013 kl. 19:29
    Permalink

    Bra skrivet S.N. Ida: Saker som du gör idag tror du att du gör om 15 år också? Har du träffat folk som gjort grova handlingar i ”tidigare” livet som fortfarande gör samma sak? Däremot brukar de som härjat och hållit på med sjuka grejer innan kunna bli så mycket bättre personer än de som skött sig ”perfekt” hela livet. Det är dom som har erfarenhet och kunskaper som räddar många andra liv som ingen vanlig person kunnat göra. Säger det med egen erfarenhet att Peter har hjälpt folk så jävla mycket och fått dom ändra syn på livet till nått så jävla positivt så du lär inte förstå det Ida. Jag vet vad jag snackar om och de gör de andra som känner honom också att han är en jävligt bra människa bortsett från det han gjort. Visst 15 år sen.. men tror du att det bara är tjejerna som kommer lida? Se det från olika vinklar så kanske du också fattar. Fråga nån som känner han så kommer du få höra hur jävla chockad alla är över det där. Ingen kände nog Den Peter för 15 år sen men sista åren så känner alla Den riktiga Peter som är en sjukt trevlig kille. Han kommer också få lida för det här, och hans familj..

    Svar
   • 22 mars, 2013 kl. 19:10
    Permalink

    Haha du är rolig du S.N. Lär dig svenska själv! Jag tror vad jag vill om att han har förändrats men det jag vet är iaf att du INTE kan intyga att han är helt återställd från sitt sjuka beteende. Ingen vet vad som pågår bakom hans stängda dörrar!!!

    Svar
   • 23 maj, 2013 kl. 17:06
    Permalink

    Självklart ska han hängas ut och jag hoppas av hela mitt hjärta att alla i hans närhet bryter kontakten helt med honom! Å vad då förändras ett svin är alltid ett svin och en pedofil är alltid en pedofil!!!
    Du tycker att vi ska hålla käften och tänka på hans son. Om du har minsta sympati med hans son så ser du till att han aldrig mer har med sin pedopappa att göra. DET vore en human handling av dig!

    Svar
   • 22 september, 2013 kl. 19:17
    Permalink

    Pedofili är inget som du kan få via steroider eller något annat. Det är en sexuell läggning. Som visa är heterosexuella och andra homosexuella eller bi sexuella. Det finns ingen bot mot detta. Det är inget du råkar bli. Men tro inte att det är ok för det. Fängelse kommer heller inte bota det. Ja han kan må dåligt och närstående mår dåligt och utsatta mår absolut dåligt resten av livet. Men faktum kvarstår hans sexuella läggning kommer aldrig att godkännas av samhället för det är inte ok att ”tända” på barn. Därför finns denna sida för att vi ska kunna skydda våra barn åtminstone från dom som blivit dömda. Har ni något annat förslag till hur vi kan skydda våra barn så visa gärna det.
    Det är alltid den du minst anar.

    Svar
  • 16 mars, 2013 kl. 11:22
   Permalink

   Urban du har så klockrent svar på detta!!!!

   Svar
 • 15 mars, 2013 kl. 17:22
  Permalink

  Rent statistiskt är procenten för återfall väldigt hög vad beträffar sexualförbrytare.

  Svar
 • 15 mars, 2013 kl. 19:52
  Permalink

  Finns bara ETT svar: FROSTFRITT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Svar
 • 15 mars, 2013 kl. 20:22
  Permalink

  Det nämns på ett par ställen att det är 15 år sedan och han har förändrats sedan dess, tycker inte om han har förändrats speciellt mycket med tanke på att poliserna hittade barnporr på både CD och Dvd skivor. Vad det gäller att han hängs ut kan ju leda till att fler anmälningar kommer från barn han förgripit sej på som nu törs komma ut med det nu när han sitter inne,han är ju uppenbart fortfarande intresserad av barn med tanke på fynden i datorn..Det diskutera ju även det relativt korta straffet, jag tycker det räcker med ett år. Men sätt han på ett fängelse med ”vanliga” bovar som håller på att längta ihjäl sej efter sina barn så gör dom nog processen kort…

  Svar
 • 15 mars, 2013 kl. 21:17
  Permalink

  Hm,vore det inte på nåt vis vettigare att lägga energi på att barnen får en bra,stöttande uppväxt? Skulle pappan som ändå oavsett är pappa,bli mördad(vilket jag ändå inte tror då ytligt skitsnack och hot är alltför mångas melodi) så känns det ju inte som barnen kommer må bättre av det. Deras far blev mördad för …osv. En våldtäktsman(90tal) i ÖSD går ju idag fri och är fullt levande.Var en väldig massa surr ett tag om vad som skulle hända men denne. Känns bara som att jag vill hålla mig så långt jävla ifrån den människan som möjligt. Om det skulle komma fram att en ”pedofil” arbetar på mitt barns dagis så blir nog den snabba reaktionen: Tortyr till slutet. Men är det värt det?

  Den/de enda som har rätt att i såfall likvidera honom är väl hans barn som blivit utsatt?
  De kanske hellre vill glömma och gå vidare.

  Tänk rationellt.

  Svar
  • 15 mars, 2013 kl. 21:35
   Permalink

   Dom kanske vill glömma o gå vidare. Men vem vet om han förlustat sig på andra barn. Inte glömma. Han kommer inte att bli frisk. Barnporren som fanns i datorn då. Väldigt tragiskt att barnen får lida. Om det vart dina barn som blivit utsatt hade du tänkt annorlunda säkert. Väldigt tragiskt för hans barn. Men mera tragiskt de liv han förstört. Det kommer säkert fram flera anmälningar om folk får reda på att någon gjort det. Då vågar andra träda fram. Jag tycker detta är tragiskt för alla inblandade. Men att visa detta gör att folk förhoppningsvis vågar anmäla pedofilerna. Jag hoppas att folk sätter stopp för dessa.

   Svar
   • 17 mars, 2013 kl. 00:12
    Permalink

    Min dotter och en kompis till henne var utnyttjad sexuellt av en vän till kompisens mamma och jag hade mer än gärna sett att man då hade lagt ut en bild på pedofilen som orsakade flickorna många års smärta lidande och psykolog besök

    Svar
  • 17 mars, 2013 kl. 18:55
   Permalink

   Robban bra och moget sagt !

   Svar
  • 23 maj, 2013 kl. 17:11
   Permalink

   Ja man VILL glömma och gå vidare och efter hur många år tror du att man har gjort det? Är över 30 år sedan jag själv blev utsatt och jag kommer ALDRIG glömma! Det har förstört både min uppväxt och mitt vuxna liv!

   Svar
 • 15 mars, 2013 kl. 22:14
  Permalink

  Om han har varit trevliga mot andra som ni har känt och nu vaknar alla.
  Där som han gjorde var sjukt! Men kan det inte bero en sjukdom det han har? Det kanske inte finns någon spärr i honom som kan stoppa övergreppen?
  Då måste han ha hjälp, men först undersök honom. 15 år är straffen, men det har även gått för länge. Sa man i förtid och så troligtvis sitter han av sina år längre.

  Om man vill förvarna alla, så får alla börja med att anmäla snabbt övergreppen man utsatts för. Så får man väl sin dom och sitta år av år.

  Svar
 • 15 mars, 2013 kl. 23:25
  Permalink

  Haha han överlever nog int ens en natt 😉 dom andra internerna kommer slå ihjäl honom 😉

  Svar
  • 16 mars, 2013 kl. 11:24
   Permalink

   Precis Erika!!!!!!!! =)

   Svar
  • 17 mars, 2013 kl. 00:14
   Permalink

   tyvärr Erika han hamnar på pedofilavdelningen i härnösand dom är skyddade dom asen!

   Svar
 • 16 mars, 2013 kl. 00:19
  Permalink

  Med tanke på hurvida sonen lider tror jag det är ganska lite jämfört mot de småflickor han förgrep sig på. Så frågan är vart man ska dra gränsen. Tänk på den lidelse han gjort mot andra. Så försvara inte att man hänger ut han. Stort tack till NÄTVERKET

  Svar
 • 16 mars, 2013 kl. 02:50
  Permalink

  Att skriva att uthängningen sker i syfte att få fler att våga anmäla känns som ren hypokrati. Om jag hade blivit utsatt för något liknande och sedan ser denna uthängning, så skulle jag tveka till att anmäla då det skulle vara mycket stor risk att jag själv skulle bli uthängd och så att säga hamna i rampljuset, trots att det var jag som var offret. Som offer är det en tillräckligt tung process att göra anmälan, gå igenom förhör samt rättegång och behöva uppleva allt det hemska många gånger om inom en relativt kort period. Att detta sedan sprids ut i en liten ankdamm som östersund så att alla som vill kan ta del av detaljerna och utan större problem ta redan på vem offret är ser jag inte som ett tillvägagångssätt att få in anmälningar, snarare som ett öppet forum för att få gotta sig i andras olycka. Att dessa grova brott är vedervärdiga är det väl ingen frågan om??Ändå läggs det så mycket energi på att påpeka det, energi som man hade kunnat önska istället lades på omtanke och medlidande för dom drabbade. Att hänga ut offren på detta sätt är kränkande och inte det minsta medmänskligt. Det hade räckt att hänga ut gärningsmannen, de som vill läsa domen kan masa sig till Tingsrätten alldeles själv för att begära ett utdrag. Detta stimulerar definitivt inte till fler anmälningar.

  Mina tankar går till de drabbade.

  Svar
 • 16 mars, 2013 kl. 03:43
  Permalink

  Känner Peter sen ca 10 år tillbaka, han har alltid varit en trevlig hjälpsam kille som också varit mån om sin familj. Har träffat han och styvdöttrarna tillsammans i vuxen ålder och visst kanske dom lider, mest troligt eftersom han nu är dömd. Men det var som sagt 15 år sedan. Försvarar absolut inte det han har gjort och tycker att straffet är för milt. Men samtidigt så är det krig i min skalle just nu eftersom jag känner den andra Peter. Den som gjort allt för att ungdomar ska ha det bra och komma ur problem. Jag kan inte säga att han är en annan person nu än för 15 år sedan, men med tanke på hur han mått den senaste tiden och hur han dessutom tycker att detta är en lättnad att det kommer ut tyder ju på en ganska djup ånger och skam från hans sida. Vilket är bra. Att man hittar barnpornografi på Cd-skivor och Dvd-skivor, ja det kan finnas en rad förklaringar. Tyvärr ser folk det dom vill se. Han hade skivor med barnporr på, därför måste han fortfarande vara en fara för alla barn. Verkligen?! Delvis så var det ganska längesedan man brände skivor så dom kan ha legat och skräpat och fallit i glömska. (Säger inte att så är fallet utan bara en hypotes) Eller så har han fortfarande problem med den störning som många(inkl jag) anser att pedofili är. Kalla det sexuell avikelse, läggning, störning vad ni vill. Men det betyder ju inte att han kommer göra något igen eller? Han kanske verkligen slåss med sina hjärnspöken och försöker gottgöra detta. Han är inget monster som vill skada barns liv för all evig framtid, och med tanke på hur han mår nu och att han gått i terapi under flertalet år så kanske han är på väg mot ett bättre liv? Jag vet att det här låter som något typ av försvarstal mot honom, och ja lite är det nog så. Mot Peter som person, men inte handlingarna han har utfört. Det är fruktansvärt och oförsvarbart det han har gjort. Det säger jag ingenting om, fan jag tycker att han borde få dubbla om inte maxstraff för detta. Men det betyder inte att jag önskar honom död och olycka. Trauma går att behandla, det går att bota en person som varit med om väldigt traumatiska upplevelser, det går att lära sig leva normalt med det, bara man får rätt hjälp. Behöver Peter hjälp? Ja. Förtjänar han att dö? Nej. Kan han bli frisk? Ja, eftersom han känner skam och skuld för det han gjort.

  Ni som skriver att ni vill döda han, kastrera han, att ni ska ”visa” han om ni träffar han osv. Och som hänger ut honom så att resten av hans familj får ta så fruktansvärt mycket trauma och lidande , är på samma nivå som det brott han begått enligt mig. Ni borde ta mig fan skämmas på riktigt. Om ni vet hur mycket detta kan skada hans son och hur traumatiserande detta kommer vara för han och hans familj(utöver döttrarna) så skulle ni nog knipa era små käftar. Men grattis Nätverket Stoppa Pedofilerna och alla som delat detta på Facebook osv. för att ni har gjort mer skada genom att hänga ut Peter.

  Ni ska få lite fakta om trauma:

  Trauma i det här fallet något som skulle kunna orsaka PTSD dvs. Post-Traumatiskt Stress Syndrom ter sig väldigt lika oavsett vad personen blivit utsatt för. Man har några saker som händer oavsett vilket trauma det gäller.

  Återupplevande = Mardrömmar , flashbacks osv. där man ständigt påminns och förknippar saker med händelsen.
  Undvikande = Man undviker att prata om saker, undviker platser, miljöer osv som kan skapa ångest och så vidare.
  Spänning = Man kan vara väldigt känslig, kraftiga humörsvängningar osv.
  Minnesluckor.

  Jag skulle bli väldigt förvånad ifall detta inte resulterar i att istället för 2 personer tecken på PTSD så har den uthängning resulterat i att det har ökat från 2 till ännu fler.

  Visst är det traumatiserande för familjen överhuvudtaget, men hur tror ni det kommer vara för sonen i skolan osv? Mamman på jobbet. Föräldrar till Peter, goda vänner till honom osv. Det påverkar så många fler än bara styvdöttrarna nu tack vare er. SÅ BRA JOBBAT. Ni har lyckats att göra mer skada än nytta i nuläget. Och jag tror inte att detta gjorde samhället till en tryggare plats.

  /E ”Specialiserad inom Traumapsykologi”.

  Svar
  • 16 mars, 2013 kl. 15:59
   Permalink

   Sonen mår säkert bättre än de småflickor han förgripet sig på. Om nu cd skivorna kommit bort i glömska det tror vare sig du eller jag på. Han har nog tittat på dessa. Sen ska du tänka på att fins det fler som han förgripit sig på och kanske vågar anmäla nu när det finns andra som gjort det. Du vill förtränga detta för att du tyckte Peter var en trevlig person. Han var det han höll minen in i de sista dagarna innan domen kom då försvann han. Han spelade ett spel hela tiden ingen trodde detta om honom. Det fanns vissa rykten men ingen trodde det kunde vara han. Vilken ännu mer påvisar vilken falsk person det handlar om. Om du nu är specialiserad inom psykologi torde du veta hur dessa psykopater kan manupillera folk som Peter gjort. In till sista dagarna innan domen kom. Sen finns det saker som inte handlar om händelsen men hur annat folk blivit lidande på grund av hans falskspel. Men det bryr du väl dig inte om. Du ser bara den trevliga Peter som lurat hela sin omvärld. Falsk individ. Synd om sonen hans javisst. Men ännu mer synd om styvdöttrarna.

   Svar
   • 16 mars, 2013 kl. 16:06
    Permalink

    Bara så du vet så klassas detta inte som psykopati, har du bevis på att han har förgiripit sig på fler och om du tror att jag vill förtränga detta så tror du fel, då skulle jag väl inte önska honom maxstraff? Läs hela texten innan du kommenterar. Jag har inte hört om dessa rykten så jag vet inte. Tänker inte kommentera vad jag tror om cdskivorna, och hela min poäng med denna texten som jag skrev var att ni ska inse vilka skada ni gör. Uppenbarligen så bryr ni er inte så jag släpper detta nu då ni har sådana extrema åsikter om detta att ni troligtvis inte kommer släppa detta. Oavsett vad som sägs eller skrivs.

    Svar
  • 23 april, 2013 kl. 16:01
   Permalink

   Om du är inom Traumapsykologi borde du veta vad forskningen säger om pedofiler, eller hur ! Du skriver att en pedofil kan bli frisk och ångra sina brott, detta är helt fel. Tycker du skall läsa rapporterna på ditt arbete som finns där och återkomma när du har riktig fakta.
   ”Forskare inom psykologi”

   Svar
  • 13 augusti, 2013 kl. 11:22
   Permalink

   Försvarstal: ja!
   Specialiserad inom traumapsykologi:tvivelaktigt.!
   För om så vore fallet skulle dels korrekt svenska användas min erfarenhet säger mig att det skulle hänvisas till både källförteckningar och forskningsresultat i ämnet..
   Den enda poängen du framför på ett bra sätt är: de anhörigas lidande i efterhand.
   Vad du helt missar är de utsattas livstida lidande
   Visst kan drabbade bli hjälpta och få bra hjälp men det är en ytterst liten del som ”kommer över” det.. Däremot lär sig de flesta att leva med det som skett.. Det är en riktigt stor skillnad på de 2 sakerna..

   I min närhet har det förekommit sexuella övergrepp på barn.. De har fått hjälp. I flera år.. Dels som barn och även i vuxen ålder.. Den hjälpen har hjälpt 3 av 5 så pass att de fungerar i en vardag men inte nödvändigtvis i nära relationer.. 2 av 5 har inte blivit hjälpa alls under alla sina är av terapi.. För dessa 2 började övergreppen redan då de var i 2 års åldern

   Inte en traumapsykolog i världen (hitills) har kunnat hjälpa dem komma över det de varit utsatta för.. De har inte ens ”lärt sig leva” med det..

   I ett av fallen blev förövaren dömd.. Han uttryckte sin ånger och gick i terapi både under strafftid o efteråt.. Efter avslutad terapi (3 dagar efter sista sessionen) anhölls mannen i fråga för våldtäkt på barn i 4!!! fall till.. samma visa igen.. Han fick sittstraff, han fick sin terapi OCH han blev kemiskt kastrerad.. Efter frisläppandet för 2 gången höll han sig rätt länge (kanske för att han bodde en period i Thailand) men väl på boende orten anhölls igen efter ett par år i frihet för SAMMA brott.. Dock bara nya offer…

   Jag hör då o då om det där med att en pedofil kan ”tillfriska” från psykologer osv medans de pedofiler jag faktiskt HAR haft diskussioner med vittnar om att de itne alls är ”tillfrisknade” utan bara avstår från att agera.. Men i ärlighetens namn.. JAg har ALDRIG hört en pedofil påstå sig vara botad från sin pedofili…

   Och jo, jag har haft diskussioner med ett flertal pedofiler genom mitt tidigare arbete..

   Svar
 • 16 mars, 2013 kl. 12:01
  Permalink

  Detta får absolut inte fortgå! Vad är det för fel på dessa män?

  Svar
 • 16 mars, 2013 kl. 14:09
  Permalink

  Har faktiskt ingen betydelse för hur längesen det var, han om nån borde väll veta att detta är fel å han smög in i flickornas rum om natten å förgrep sej på dom å svarade ”bara lite till” när dom bad han sluta, ena tjejen försökte sova sej igenom övergreppen för att slippa ”uppleva dom” övergreppen slutade mot dom när dom flyttat hemifrån å pågick under ca 9 års tid kontinuerligt i bland flera gånger i veckan, å har den här gubben inte fått upp ögonen under de 9 åren så lär han nog aldrig få det heller, han tänder på barn uppenbarligen å det är inget man kan behandla bort å så ät det med det! Pga hans sexuella begär får nu dessa i dag kvinnor leva med en dnr tiden syn på vad en pappa är med tanke på att deras egen dog när dom va små så Peter har varit deras enda manliga faders gestalt å istället för att hjälpa barnen å mamman genom första traumat utnyttjade han deras sårbarhet å tillit å våldtog dessa små flickor gång på gång i 9 års tid. Hur ska dom nånsin kunna ha ett bra förtroende till män å ett normalt sexliv efter detta? Å när dom får barn vad är det som säger att dom inte drabbas av en sån svår förlossningsdepression med tanke på att förlossningar är känt kan väcka jobbiga minnen speciellt övergrepp till liv å trygga i gång en himla massa ångest å äckel-känslor. Han har förstört 2 kvinnors liv å det finns ingenting som kan ändra på det, senaste övergreppet han begick mot yngsta flickan var ett halvår innan hon flyttade hemifrån då var hon 16 år. Han är sjuk å folk med hans läggning letar sej ofta till platser yrken där det finns barn å ungdomar som i detta fall dessutom är redan sårbara men i hans ögon lättare offer för det är så en psykopat tänker, blev väldigt chockad själv men med tanke på att jag känt hans ena dotter i flera år å sett hennes dåliga mående, syn på män å sex så vet jag att hon är skadad för livet, för man blir inte så där utav ”ingenting” hon sa inget ens till mej, Hon va sökert jätterädd å med tanke på att den här mannen kan konsten att manipulera å prata så har han nog lyckats skrämt/hotat henne till tystnad, snacka om att missbruka sitt förtroende!

  Svar
  • 24 mars, 2013 kl. 22:38
   Permalink

   Cleo. Den av ”offren” du känner vill gärna att du tar kontakt med henne

   Svar
 • 16 mars, 2013 kl. 18:34
  Permalink

  Polisen har sekretessbelagt målet till den grad de ansåg nödvändigt. Detaljer som avslöjar offren är ganska onödiga och i det här fallet som de flesta andra så är det Nyhetstidningar som snabbt ska upp med en iögonfallande rubrik och inte tänker på konsekvenserna. Jag anser att man behöver inte hänga ut folk i onödan. Men om sanningen inte kommer fram i sin helhet och allting mörkläggs istället finns inget hopp om att Peter (eller andra dömda) någonsin kommer att förändras eller gottgöra sig. Folk glömmer snabbt saker men informationen bör finnas tillgänglig. (Även för såna som inte är så insatta i målet att de vill ha en egen utskrift av ärendet) Peter bär hela ansvaret (trots ivriga bloggare), igenom sina handlingar, för vad som har och kommer ske med offren. Personligen vill jag sända all min kärlek och tröst till alla drabbade. För utan ”nätverket” hade jag inget vetat och antagligen bara fnyst åt dessa vidriga handlingar samt människorna som utför dem och gått vidare. Men i.o.m detta så kan jag med hela mitt hjärta verkligen förstå och önska att de kan gå vidare i livet med eller utan hjälp.
  Och ni som bara vill lemlästa eller mörda de här människorna kanske ska tänka lite på sin egen mänsklighet och sluta hata varandra. Hat föder hat, kärlek helar och värmer. Bete er som folk, snälla ni och inte som djur.

  Svar
 • 16 mars, 2013 kl. 21:30
  Permalink

  Trodde jag visste vem Peter var!!!
  Så fel man kan ha , kommer att sova dåligt i natt , trodde jag aldrig ! Det bevisar bara att i dom lugnaste vatten !

  Svar
 • 16 mars, 2013 kl. 23:20
  Permalink

  Skänker en tanke till offren som i och med detta uthängande får sina liv ännu mer förstörda . Gärningsmannen skiter jag i . Men de är bedrövligt att offer och anhöriga ska behöva få sina liv uthängda på de här sättet . Vidrigt . Nån borde ta och slita ut dom som publicerar sånt här skit och ge dom en rejäl omgång och förklara konsekvenserna

  Svar
  • 17 mars, 2013 kl. 12:31
   Permalink

   Kan bara hålla med dej Marcus, mina tankar går till familjen och alla offer i denna oerhört tragiska historia. Jag hoppar att ni så småningom får frid och kan bearbeta detta oerhörda trauma. Mina tankar om Peter behåller jag för mig själv, dock har jag tvingats till en revidering av min människosyn.

   Svar
   • 17 mars, 2013 kl. 14:44
    Permalink

    Du måste vara den vettigaste människan här inne som kan hålla dina tankar om Peter för dig själv och istället visa respekt och omtanke för de övriga inblandade som inte förtjänar all uthängning i detta inlägg. Det finns hopp om mänskligheten ändå!

    Svar
   • 17 mars, 2013 kl. 18:19
    Permalink

    håller med enda vettiga som sagts här!

    Svar
 • 17 mars, 2013 kl. 01:34
  Permalink

  fuia feta gris javel. HOPPAS du spenderar resten av ditt liv i ett helvete. rattvisan kanske inte ger tillrackligt men jag hoppas varje manniska som ser dig spottar dig i ansiktet, jag hoppas du blir pamind varje dag vilket ackligt monster du ar. jag onskar inget mer an ett helvete. sana kryp som dig ska forstoras.

  Svar
  • 17 mars, 2013 kl. 18:25
   Permalink

   lär dig skriva på svenska innan du kritisera folk med så hårda ord! 😉

   Svar
 • 17 mars, 2013 kl. 16:21
  Permalink

  jag kan inte förstå hur folk ens kan skriva ” det var för 15 år sen” !! skitsamma om det så vore för 50 år sen! det gör lika ont för dom berörda personerna! och du som skrev en hel radda om peter ”E” förstår verkligen inte vad du ville ha ut av det där?! patetiskt att se en vuxen människa skriva ett halvt försvarstal för peters sida. du borde inte skrivit något helt enkelt.

  Svar
  • 17 mars, 2013 kl. 18:24
   Permalink

   Men dem som skriver negativa saker då att dem ska döda eller hoppas på att dem dör är inte det mer fel?

   Svar
   • 17 mars, 2013 kl. 18:42
    Permalink

    mer fel?! det ända som är mer fel är att det ens har hänt!!!det är sjukt & det är sjukt att ”försvara” ens lite grann. det är en sjuk gärning finns inte något mer att säga om det, det är sorgligt och vidrigt gjort. känner ingen som helst sympati med peter, för att han ångrar sig?! jahopp?! barnen då?….vad tror ni dom känner?

    Svar
   • 17 mars, 2013 kl. 18:52
    Permalink

    Ja det e sjukt det som har hänt och kan inte fatta att det har ens hänt för jag har känt honom och hans son sen jag gick på dagis och kan inte fatta att peter är eller har gjort så här för han har alltid vart snäll och trevlig..
    ja och barnen som fick uppleva det här ja dem lär må dåligt över vad han har gjort fullt förståeligt.. Men vad de flesta på den här sidan inte fattar är att dem hänger inte ut bara peter dem hänger ut offren dem hänger ut hans son dem hänger även ut hans fd familj!! så kan tycka att folk kan tänka med hjärnan på vad dem skriver! 🙂

    Svar
 • 18 mars, 2013 kl. 09:25
  Permalink

  Tycker näteverket i grunden är ett väldigt bra initiativ och jag stöttar deras verksamhet, men blir bekymrad när jag ser hur de hanterar kritik av olika former. Det får mig att ifrågasätta deras seriositet. Synpunkter på sättet att sköta saker och offrens eventuella extra lidande till följd av exponeringen av uppgifter kring dem är ett exempel. Istället för att föra en saklig diskussion tenderar nätverket att gå i försvarsställning istället för att ta till sig av synpunkter som kommit i syfte att hjälpa nätverkaet att bli bättre i hanteringen av situationen. Ett annat exempel där mycket kraft gått åt till annat än att lägga resurserna på det organisationen ska göra, är det så kallade ”hotet” de blivit utsatta för. Detta ”hot” har avhandlats på Facebook i en omfattande tråd trots att organisationen borde ha viktigare saker för sig. Detta har även väckt irritation hos många medlemmar då alla som har någon form av insikt vet att det inte är ett hot definitionsmässigt i juridisk mening. Varken de subjektiva eller objektiva rekvisiten för hot är uppfyllda och ska man diskutera en fråga måste man ju givetvis kalla det man diskuterar för vad det är. Att många medlemmar trots detta fortsätter att envist hävda att det är ett hot är ingen bra reklam för kompetensen bland organisationen.

  Javisst organisationen är ett jättebra initiativ där kan vi nog alla enas. Men det hindrar inte att vi diskuterar hur jobbet bör skötas och olika situationer bemötas för att både kunna exponera gärningsmännen men samtidigt minimera lidandet för offren. Fokusering på saker som inte hör organisationen till, som förekommit de senaste dagarna, skadar organisationens trovärdighet vilket är väldigt synd.

  Hoppas organisationen kan ta till sig konstruktiv kritik och fortsätta med det de säger sig ha som uppgift, att informera allmänheten om dessa grova brottslingar.

  En personlig fundering är att även börja lägga ut dömda våldtäktsmän. Vad tror någon representant för nätverket om det? Finns tid och resurser att bredda verksamheten till att även omfatta det?

  Svar
 • 18 mars, 2013 kl. 12:36
  Permalink

  Det är väl ändå Ni som kommenterara allt om att hänga offren som tar bort kärnpunkten på boven. Sluta klaga på att offren blir uthängda ju mer Ni skriver om de ju mer uthängd blir dom fokusera på gärningsmannen istället. Han har gjort det mest vidriga en människa kan göra. Sluta i att spekulera på offren. Ni och bara Ni som påpekar detta tar bort kärnpunkten på gärningsmannen inte nätverket. Fundera på hur Ni formulerar Er. Ni hänger ut offren Ni skriver fel. Fundera på detta innan ni skriver om vilka som gör rätt eller fel

  Svar
 • 18 mars, 2013 kl. 12:37
  Permalink

  Såg Peter var ute i Lugnvik där han bor o gick. Varnar alla o hoppas Ni ser efter Era barn. Hoppas han inte vågar göra något Men vill att alla ska veta att han finns kvar där

  Svar
  • 18 mars, 2013 kl. 12:44
   Permalink

   Men för i helvete e du efterbliven eller är du bara bekräftelse kåt ?? Bara för att han sexuellt utnytjade två barn för 15 år sedan så behöver han inte göra det igen?!! Han har hjälpt många ungdomar på rätt väg här i östersund han har hjälpt mer ungdomar än vad någonsin våra politeker har gjort! Peter sa själv att i rättegången att han har mått dåligt över det han har gjort och tycker skönt att det väl har kommit fram!! Så låt han och hans familj va dem mår redan så jävla dåligt över det här!

   Svar
   • 18 mars, 2013 kl. 13:23
    Permalink

    Är ånger alltid sanning tror du? Aldrig tänkt tanken att man kan säga rätt saker vid rätt tillfälle för att det ser bättre ut?

    Svar
   • 18 mars, 2013 kl. 21:33
    Permalink

    Om det vart dina syskon som blivit förstörd resten av sitt liv hade du då accepterat denna händelse?? Om han ångrar det nu så innebär det inte att han haft rätt att utnyttja o förstöra barn tidigare. Om du tror han kan ändra sig tänk så här kommer du att ändra din sexuella läggning o bli bög i framtiden då. Tror knappast det. Man ändrar sig inte för att ,man ångrar en sak. Ju mer du kommenterar ju mer hatiska svar får Peter. Knip igen o låt det vara så lägger det sig.

    Svar
 • 18 mars, 2013 kl. 13:03
  Permalink

  men du steven, du har väl själv en dotter,tänk!!! hur kan du ens säga att det var 15 år sen?! lägg ner ditt snack nu, det börjar bli tröttsamt!

  Svar
 • 18 mars, 2013 kl. 15:49
  Permalink

  Vad det gäller att ta bort uppmärksamheten från att informera om pedofiler, har nätverket tyvärr varit väldigt duktiga på det själva de senaste dagarna. Tid och resurser har istället kastats bort på att bedriva någon form av lekstuga på sin Facebook-sida där tidigare nämna ”hot” (som är en väldigt långsökt benämning på det inlägg som refereras till) diskuterats. Nätverket har godtycklig tagit bort inlägg där sakliga frågor och konstruktiv kritik lagts fram. Trots detta hävdar representanter att konstruktiv kritik är välkommen för att sedan radera inlägg med det innehållet. Ett annat argument som används av nätverket för att radera inlägg är att ta bort de som bråkar. Men om någon mindre intelligent person gör den ologiska kopplingen att alla som kommer med konstruktiv kritik är pedofiler och basunerar ut det i mindre smickrande ordalag gör nätverket helt plötsligt ingenting alls. Dessa inlägg nonchaleras, vilket stämmer dåligt med argumentet att de som bråkar tas bort. Trovärdigheten för detta nätverk, som jag hade hoppats skulle syssla just med att hänga ut pedofiler och inte slösa kraft på annat, är just nu väldigt låg.

  Svar
 • 18 mars, 2013 kl. 18:08
  Permalink

  Jag känner gärningsmannen och sonen men kan inte förstå hur ni kan visa sympati för en sån människa. En person som har våldtagit sina styv döttrar när de va små oskyldiga barn. De spelar ingen roll om det va 15 år sen och inte heller om gärningsmannen hjälpt tusentals personer till ett bättre liv. Jag tycker det är tragiskt och helt ärligt sinnessjukt hur många inlägg ni skriver visar sympati för de monster som han är. Jag kan säga de att gärningsmannen har varit jätte snäll mot mig och andra i sin omgivning men det tar inte bort de han gjort, I mina ögon det absolut lägsta en människa kan göra.
  En fråga till er som visar sympati och trycker på hur länge sen det va och hur många personer han hjälpt, tror ni att övergreppen slutatade för att han blev frisk eller för att styvdöttrarna flyttade hemifrån? Jag vet svaret och hoppas verkligen inte att ni på riktigt tror att de slutade för att han blivit och är frisk nu. De sista jag vill säga är att han absolut inte glömt att kasta cd skivor och barnporr på datan. Tro mig man glömmer inte bort sådant meterial om man är frisk som en del säger här på sidan.

  Svar
 • 18 mars, 2013 kl. 19:55
  Permalink

  Jag känner både Peter och hans son nära, och gjort det i ca 10 års tid.
  Har träffat båda styvdöttrarna i sällskap med Peter, och kan med säkerhet säga att det inte framgick några signaler då.
  Ni som hänger ut anhöriga online är enligt min uppfattning bovar i dramat även ni.

  Ja, det var 15 år sedan, och ja, klart det kan hända igen.
  Men varför har inte offren anmält det tidigare om dem flyttade hemifrån vid 16 års ålder, det har ändå gått 15 år sedan?
  Kan det inte vara så att Peter har visat enorm ånger för det han gjort under dem 15 åren, och blivit en bättre människa än dem flesta, för det är han enligt min uppfattning.
  Jag vet då i alla fall att jag var en annan människa för bara ett år sedan.

  Det är väl knappast er rätt på Internet som inte känner någon inblandad att uttala er vad som är rätt eller fel i det här fallet?
  Jag håller med merparten av er som är här, straffet är för kort, men hade jag fått välja hade styvdöttrarna fått bestämma straffet.
  Oavsett våra åsikter så har ju ändå åklagaren har gjort ett beslut angående straffet som domarna/åklagaren anser är rätt, och låt då det beslutet stå kvar.

  Peter får ju det värsta straffet en far kan föreställa sig, att inte få vara med sin son? Att inte ha något förtroende kvar från någon i sin närhet?

  Jag tar absolut inte honom i försvar, tycker det är helt åt helvete det som har hänt, och det borde inte få/kunna hända i ett land som Sverige, inte ens överhuvudtaget, men snälla, för i helvete, föreställ er att vara hans familj i nuläget?

  Anta att styvdöttrarna än idag mår dåligt över det, men dem har ändå funnits i Peters närhet dem senaste 15 åren också, så det lär ju inte vara jättekul att få honom inburad, även om det är det rätta att göra?

  Sonen har enligt min vetskap inte farit illa på minsta sätt, i alla fall inte pga av Peter, och jag tror snarare att Peter på senare år insett hur dumt det var att göra som han gjorde tidigare, och försökt vara en bättre far för sonen för att få lätta sitt samvete lite.
  Det är inte kul att förlora sin far, och oavsett vad han har gjort så förstår man inte som barn till förövaren om man inte har blivit utsatt själv.

  Sist, men inte minst, mamman; hur tror ni att det känns för henne?
  Som bodde med honom i 15 år medan allt detta fortgick utan att veta om något/gripa in?

  Det är inte bara styvdöttrarnas liv som blivit förstört av det här, även mammans och sonens, så FÖR I HELVETE, VISA LITE JÄVLA RESPEKT!

  Svar
  • 18 mars, 2013 kl. 21:37
   Permalink

   Visa för ihelvete lite respekt du också. Som du kommenterar hänger du ut styvdöttrarna mer o fokuserar mer på dom än gärningsmannen det är såna som Ni som hänger ut offren inte nätverket. Om ni bara kommenterat Peters beteende o skitigt i offren hade det inte blivit sånt ramaskri. Peter förtjänar att hängas ut. Sen kan du skita i att hänga ut offren. Ett tack till nätverket som vet hur detta ska handhas

   Svar
 • 18 mars, 2013 kl. 20:48
  Permalink

  Men ”F” detta var det vidrigaste jag läst!!!hur kan man som vuxen människa försvara det han gjort mot små barn?!?! du som vän drar ju alla hans vänner över samma kant att ni är likadana nu genom att försöka försvara peter å att han är en bra människa! tänk vilka aningar du ger mig om dig själv!! vidrigt att läsa att du skriver som du gör!! du påstår ju att flickorna han våldtagit skall tycka det är hemskt att bura in honom!! tänk för fan på vad du skriver istället!

  Svar
  • 19 mars, 2013 kl. 15:52
   Permalink

   Men lilla du, du tror att det är kul för någon inblandad att se honom inburad?
   Visst är det säkerligen en lättnad för flickorna, men då dem inte har anmält det tidigare och funnits i hans närhet så lär dem ju ha utvecklat någon form av band till honom ändå, trots hans gärningar?

   Låt oss säga att du blivit utsatt för något av din far/styrfar under lång tid, så oavsett hur grova handlingarna varit så har du ju ändå fäst dig vid honom på 10 års tid.

   Klart det är fel det han gjort, och klart som fan han förtjänar ett horribelt straff, men det finns nog ingen inblandad som är särskilt glada över det, då dem vet lika väl som dem flesta andra människor, att ett fängelsestraff på förövaren inte hjälper offren att komma över det?

   Svar
 • 19 mars, 2013 kl. 00:24
  Permalink

  Konstaterar torrt att det är rena jävla Kalle Anka bedömningarna i domstolarna OCH det gäller inte bara sexualbrotts-lagstiftningen. Klart han ska ha riktig livstid..Ränderna går aldrig ur…Barns skydd måste få gå före dessa personers frihet…

  Polis till yrket.

  Svar
  • 4 april, 2013 kl. 02:53
   Permalink

   OMG! Ränderna går aldrig ur!?!?!?

   Jag vet inte riktigt om det är en sund åsikt att ha som polis Anders. Dina bedömningar kan ju inte bli särskilt objektiva med det resonemanget.

   Måste dock säga att det känns ju skönt o veta att det fortfarande finns poliser med käppen långt upp i röven kvar.

   Svar
 • 19 mars, 2013 kl. 00:36
  Permalink

  Och F ja blir bara mer o mer förbannad när ja läser din skit. Tror du styvdöttrarna vill visa vad de fått stå ut med. Du antar att han inte gett sig på sin son. Du antar en djävla massa skit. Sen ska han inte ha förtroendet att vara nära sin son eller nåt. Han ska inte skada mer folk. Tänk om det vart dina barn som fått utstå detta. Då hade det inte vart lika roligt att försvara packet.

  Svar
 • 19 mars, 2013 kl. 14:55
  Permalink

  Jag försvarar inte det han har gjort, det borde vara livstid, men straffet är satt, och att sitta här och skriva att ”han ska dö” osv, gör ju inte saken bättre?

  Och ja, genom att skriva att man inte skall hänga ut folk, så gör man det, men förhoppningsvis så kanske man kan stoppa framtida uthängningar genom att säga något.

  @Anders: Ja, jag håller med dig om att barnens skydd måste gå före friheten, men när det finns dokumenterade fall då folk faktiskt förändrats med hjälp av psykologiska utredningar osv så kan jag inte säga att han borde dö.

  @Arg: Det dem har stått ut med har ju tydligen blivit visat redan då det står i den offentliga utredningen?
  Du antar att han gett sig på sin son, och då gör du ju precis samma sak som mig.
  Jag grundar mitt antagande på att sonen mår dåligt efter domen, vilket han inte hade gjort om han hade blivit utsatt på liknande sätt.

  Ja, tänk om det var mina barn.
  Tänk om det var dina barn som fick svälta istället för barnen i Afrika, då hade det varit bra mycket bättre att skänka pengar?

  Jag tycker att straffet är ett hån mot offren, och att det borde varit längre.
  Förtjänar han att dö, knappast.

  Svar
 • 19 mars, 2013 kl. 15:51
  Permalink

  Jag antar inte att han gett sig på sin son. Det är du som antar en massa saker. Sen som ja skrivit förut ju mer Ni skriver om offren ju mer blir dom uthängda. Det är ändå styvdöttrarna som tagit sig mod att göra en anmälan. Jag tror inte dom vart så bekväm att gå bredvid Peter. Sen om barnen i Afrika svälter har inte med detta att gör. Sen förtjäna att dö. Hade han gett sig på mina nära o kära då skulle han förtjänat att dö. Likaså nu. Jag har också svårt att tro att han kan lägga om sin sexuella läggning. Om du är hetero. Du skulle ha svårt att lägga om din läggning o bli homo eller annan böjelse. Ok jag har en gång tyckt Peter var riktig schyst reko kille. Men detta visar vad skenet kan bedra. Därför måste detta visas så folk får upp ögonen. Det är synd om sonen självklart. Synd om Peter som inte får följa sin sons uppväxt tveksamt. Men ska vi blunda för det som hänt. Knappast. Sen vad du grunnar dina antaganden på får stå för dig. En sjuk böjelse att göra så här inte försvarbart alls.

  Svar
  • 19 mars, 2013 kl. 15:57
   Permalink

   ”Synd om Peter som inte får följa sin sons uppväxt tveksamt.”

   Jag har inte sagt att det är synd om Peter, utan jag påpekade bara att det är något man måste ta i åtanke innan man utbrister att ”4 års fängelse är ingenting!”, precis som att leva resten av sitt liv i förföljelse.

   Misstolka inte, han har gjort sig förtjänt av det, och mer där till, men det är svårt att förstå hur den Peter jag kände, och den Peter som gjort det här är samma människa, och därför kan det låta som att jag försvarar honom.

   Ägnar mina tankar åt nära och kära som lider utav allt detta istället för att kommentera mer här.

   Svar
 • 19 mars, 2013 kl. 16:42
  Permalink

  svårt att förstå hur det är samma människa, det ÄR samma människa och han är en sjuk människa, det är alla vuxna människor som ens tänker sexuella tankar och barn i samma mening! Peter förtjänar all skit han får..en fråga bara? Tänker du fortsätta umgås med peter efter hans ”4 år” i fängelse för pedofili?

  Svar
  • 19 mars, 2013 kl. 23:31
   Permalink

   snyggt Ida gillar din kommentar

   Svar
 • 20 mars, 2013 kl. 14:27
  Permalink

  Känner och kände Peter redan då han gjorde ”det”…. Och jag kan bara säga……Han kan sitta där han sitter….Men tänk på att- ett barn kan inte sluta älska sin förälder oavsett den skada den orsakat. Det är ju en av anledningarna till att det gör så ont! Dom kommer alltid att älska den del av Peter som fanns där för dom och dom kommer nog alltid att hata den del som gjorde det oförlåtliga…. SÅ…..allt ni skriver här om vad ni tycker om Peter och vad han eventuellt förtjänar gör barnen illa. Låt dom vila nu, och ta hand om sig själva…

  Svar
 • 21 mars, 2013 kl. 10:14
  Permalink

  Men tänk om barn som blivit utsatta tidigare får upp ögonen då detta kommer ut. Sen ju mer Ni skriver om att inte ta upp detta för det skadar barnen. Det är Era vädjanden som gör att folk focuserar på barnen istället för Peter lägg focus på Peter o om han gjort något tidigare vilket inte är omöjligt kan komma fram. Peter ska inte vistats bland normalt folk. Även om han påstår att han blivit bättre. Varför hitta polisen barnporr hos han då?

  Svar
 • 22 mars, 2013 kl. 20:02
  Permalink

  Har suttit och läst kommentarer gjorda hä i ca 10 min nu. Och nu är jag betydligt mer orolig än jag var innan. Det är fel att hänga ut familjen?? Det här lilla kräket våldförde sig på minst två av familjemedlemmarna under lång tid! Jag tror att den tiden var betydligt mer skrämmande än att fanskapen äntligen får stå till svars för sina handlingar.Naturligt vis vill man blåsa skallen av personen men det funkar inte i ett sivilicerat sammhälle. Så låt oss då låsa in skiten för all framtid och lägga focus på hur man bäst hjälper offren!! Jag tror på att med bild och namn förklara vilken sorts monster dom är så tar man eventuella dårars försvar av mannen ifråga för vad det egentligen är.. Jag tror dessutom att detta är bra för offren att på print se att de är just offer ingenting annat. Och att eventuella känslor för förövaren beror på det trauma de utsatts för och inte på verkliga känslor. Tack för mig

  Svar
 • 24 mars, 2013 kl. 07:10
  Permalink

  F, vem du nu är?
  Du måste ju vara helt efterbliven som skriver som du gör!
  En pappa till sina barn förgriper sig på dom under många år och dom har ingen möjlighet att komma bort från den situationen pga av att de är just barn. Det enda pappan säger efter dessa övergrepp är ju att han älskar barnen och att det är därför han gör dessa saker mot dom.
  Ett barn tror ju på sina föräldrar, en bra bit upp i åldern i alla fall och sedan då de förstår så övergår detta i skamkänslor.
  Du som vuxen (om än helt efterbliven) verkar ju själv svälja dessa förklaringar. En pedofil, kvinnomisshandlare och vissa våldtäktsmän har just förmågan att ta det psykologiska övertaget över offret och på så vis kunna få offret att vara tyst och göra som han säger under flera års tid.
  Du tror att dessa offer som Peter förgripit sig på stannar hos honom för att han är en så snäll och fin människa.
  Du är helt säker på att han aldrig gjort något mot dessa eller några andra barn de senaste 15 åren, men du hade inte en aning om att han hade gjort just detta som han nu är dömd för eller ens i din vildaste fantasi kunnat tro det. Du verkar inte vara speciellt slipad!
  Snarare verkar du vilja tona ner Peters brott och tysta ner hela situationen. I mina öron låter det som att du och Peter har en hel del hemlisar tillsammans!!!

  Dennis

  Svar
 • 25 mars, 2013 kl. 20:33
  Permalink

  Har följt hela tråden med ett visst intresse, inte för att jag på något sätt känner människan eller öht hört talas om honom även om ansiktet ser lite bekant ut.

  För det första måste alla känslomässiga yttringar sättas åt sidan. Speciellt i en (icke?) fungerande rättsstat som Sverige. Dock förundras jag över hur ”hemskt” alla tycker det är att familjen hängs ut. Det är ett trauma för dem, dock är det endast ett trauma för just dem inte för gemene man som får reda på att han var en pedofil. Familjen är stressad just nu men kommer långsamt att må bättre. Att sanningen kommit fram är det väl värt eftersom han aldrig får chansen igen att förstöra ett oskyldigt barns liv om än på bekostnad av den stackars familjen.

  Åter igen visar vi att det är helt okej att våldta småflickor men absolut inte okej att skjuta en varg, sprida upphovsrättsskyddat material etc. Fängelset kommer att vara jobbigt för den förljugne gamle pedofilen, men att samhället vänder honom ryggen är det bästa med hela historien. Han är förevigt stämplad som en pedofil, en ynkrygg och en lägre stående människa, med all den rätt. Att folk vill misshandla honom det kan jag förstå, men hans straff han får nu genom att medborgare för alltid stämplar honom som en kackerlacka är bättre. Hans chans som man är förverkad och kommer alltid att vara det. Att han gjort så himla mycket för ungdomarna är inget som rättfärdigar att utöva sina böjelser mot barn. Det är inte ens ett argument. Jag vill verkligen inte lägga fram Sverigedemokratskortet men ser ingen anledning till att inte göra det. Sverige är inte en fungerande rättsstat.

  Familjen kommer få bra stöd av psykologer att bearbeta detta. Det är inte deras fel att deras efterblivne far visade sig vara en våldtäktsman.

  Fick under ett föredrag höra följande av en person som själv blivit utsatt: ”Ifall någon på festen, fiket, öppna förskolan osv visar större intresse för barn genom att prata mer med dem, fråga dem om massor med saker och visa ett allmänt stort intresse kan vara tecken på sexuell störning”

  Svar
 • 9 april, 2013 kl. 10:02
  Permalink

  Men snälla ni som försvarar Peter?!
  Det va ingen slump att övergreppen slutade när döttrarna skaffade pojkvän och tillslut flyttade hemifrån. Övergreppen hade fortsatt ifall de fortfarande bott hemma. Hur kan folk på denna sida säga att han blivit frisk nu när de hittat massor av barnporr på hans data?

  Jag vet inte hur insatt ni är i forskning men jag kan med min kunskap meddela er att chansen till att Peter blir ”frisk” är minimal! Och chansen till nya övergrepp är stor! Och till er som betonar att döttrarna fortfarande vill vara med sin pappa förstår inte riktigt heller hur denna typ av brott går till. Barnen växer upp i en miljö där dessa övergrepp blir en vardag, många av dessa personer lär sig att detta inte är fel och tar till sig den ”kärlek” föräldern ändå kan ge sina barn eller styvbarn. Detta mönster utspelar sig även hos barn till alkoholister, narkomaner osv. Då är det väl våran uppgift i samhället att förklara och hjälpa de utsatta till att förstå att det denna mannen gjort inte är acceptabelt och i mina ögon de lägsta en människa kan göra. De sista jag vill fråga är hur kan man ens som argument ställa en så dum fråga att varför har döttrarna inte anmält tidigare då om de mått så dåligt?
  Bör tilläggas att jag känner sonen väl och bekant till gärningsmannen som i mina ögon varit väldigt bra tills jag fick veta detta. Ingenting kan ändra min åsikt kring brott som denna oavsett hur nära den personen står mig.

  Svar
 • 10 april, 2013 kl. 18:24
  Permalink

  Det är i mina öron helt ofattbart att NÅGON vem det än är kan ha något förmildrande att säga om en sådan varelse. Jag vill inte kalla honom människa för den titeln har han förverkat genom sitt brott. Och allt snack om att hänga ut familjen, herregud det är ju det bästa som kan hända flickorna måste matas in med att det ABSOLUT INTE är deras fel på något sätt det som hände. Vi måste visa att vi står bakom dom i det. Sen när det gäller sonen är det ju jättebra att han får veta vilken ”pappa” han har så han har chansen att välja bort umgänget med honom.
  Ni tror väl inte på allvar att han vill synas tillsammans med honom. Tänk när han själv får barn, små döttrar kanske, vilken rädsla att ha en farfar omkring sej som man inte kan lita på. Nej, hjälp honom bryta med detta monster så han kan gå vidare och bli hel. Kom ihåg vi väljer inte våra föräldrar, men tack och lov så kan vi välja bort dom. !!!

  Svar
 • 13 april, 2013 kl. 18:32
  Permalink

  Han har tagit på barnen i ett sexuellt syfte. Han har utnyttjat sin ställning som vuxen mot barnen. Spelar ingen roll när han gjorde det, att ens kunnat ha dom tankarna borde dömma honom för resten av hans liv.

  Om DU skulle tänka sånna tankar hade du då velat ha rätten att vara nära barn?
  NÅGONSIN MER??

  * pratar av erfarenhet:
  Blev utnyttjad sexuellt på ett dagis av en i personalen och den händelsen har styrt HELA mitt liv….så nämn inte ens att det var 15 år sen, för offrerna får livstidsdom!

  Svar
 • 19 april, 2013 kl. 19:44
  Permalink

  Karln är fortfarande på fri fot, vad händer? Har han överklagat domen? Såg honom senast för några dagar sedan på en restaurang i Östersund.

  Svar
  • 19 april, 2013 kl. 20:40
   Permalink

   Förskräckligt att det ska få gå till så. Antar att han överklagat domen. Vi publicerar hovrättens dom när den kommer, eller annan uppdatering om vi får någon.

   Svar
 • 23 april, 2013 kl. 14:32
  Permalink

  Det spelar ingen roll hur längesedan han gjorde dessa dåd, pedofilbrott är INTE som andra brott, det är en SEXUELL LÄGGNING, han tänder på småbarn, THAT´S IT ! (En pedofil kan inte sluta tända på det han/hon tänder på, lika lite som andra tänder på andra saker, gay, straight, fetischer osv)
  Varför han kan tyckas visa ånger & skam är inte för att han är glad/lättad för allt kom ut, Utan för han Blev ERTAPPAD & allt kom ut, & nu fiskar han sympati genom att spela ångerfull & vad jag läst här, så nappar en del på betet, korkade som dom är !!
  Självklart är sådana personer charmerande & snälla utåt sett mot samhället, hur tror ni annars dom kommer undan med vad dom gör så länge som dom bara kan, så ingen anar något, & får händerna på barn i ren allmänhet ??

  Pedofiler borde, enligt min mening, låsas in för evigt, med psykiskt stöd, OCH KEMISK KASTRERING !!För absolut INGEN sådan person kommer att bli normalt funtad/frisk i skallen Någonsin, & inse va denne gör/gjort mot just små försvarslösa barn, som litar/litat på att den vuxne.

  Sen en sak…pedofiler ”blir till” just för dom själva har blivit utsatta för detta själva, jag säger inte att det är en ursäkt, för det är det absolut inte.
  Men dom har fått det förstått för sig, att andra ”har fått lov” att göra såhär mot honom, då ”får han” göra såhär mot andra, tror han.

  Så ska ni syna honom, kolla även på vilka vuxna som var runt honom som liten pojke. Dvs föräldrar, släkt, vänner till familjen, någon på hans egen skola lr något annat..
  Pedofiler har ett eget nätverk med grenar utåt i samhället i Alla håll, med eget ”språk & koder” för att kunna kommunicera mellan varandra.

  Sen vart mamman var ? Hon visste…men blundade för det hela, förträngde det, för en mamma förstår instinktivt om något är ”fel” med sina barn, om något har hänt, så då är hon medskyldig anser jag.
  Iallafall om det hände så ofta som jag förstått & har läst här.
  Det låter för jävligt det jag nyss skrev, ja, men vad kan annars vara förklaringen, då är det bara rena sanningen, men ingen vill höra den ??

  Svar
 • 23 april, 2013 kl. 14:43
  Permalink

  SKÄR TASSKEN AV HONOM

  Svar
 • 23 april, 2013 kl. 18:31
  Permalink

  Äckliga jävel. Den som försvarar denna man STÅR ISF UPP för sexuellt utnyttjande av barn. Vidrigt!

  Svar
 • 24 april, 2013 kl. 07:23
  Permalink

  En bra pappa?? Hur tänker ni då? En bra pappa skulle inte utsätta någon för detta….Peter borde kanske tänkt på att sanningen alltid kommer ikapp oss och att då drar han även in sin son i det. Styvdöttrarna överlever nog att folk får reda på vilka dom är…..värre att komma över det Peter gjort. Peter har inte varit en bra pappa,bror,son eller nått annat för någon………..En självupptagen egoistisk råtta är vad han va och e…….

  Svar
 • 23 maj, 2013 kl. 15:00
  Permalink

  Allvarlig, jag fattar inte en del inlägg. Först vill jag bara säga gå ut från boxen o tänk om detta vore ditt barn, hur skulle du reagera?
  Sen är det så här, gör du nåt så oerhört fruktansvärt får man stå för konsekvenserna!  Styvdöttrarna har men för livet thats it! Sonen också tyvärr! Men faktum är att har man en sån äcklig efterbliven pappa som gör såhär så får pappan stå sitt kast o all som kommer till han, varför? Jo, han har utnyttjat o mycket grövre saker mot oskyldiga små flickor….och vem vet hur många fler han har skadat för livet!
   Fatta, han är ingen människa, har är ett odjur….o nu va jag fan snäll!

  Min vän som blev själv våldtagen av sin biologiska pappa i år, hon och hennes småsyskon gick ut själv med informationen gällande hennes pappa. Det var hennes sätt att bearbeta.

  Svar
 • 23 maj, 2013 kl. 15:56
  Permalink

  Avliva fanskapet vare inget straff. Finge jag råda skulle han tillbringa resten av sitt liv i ett ryskt arbetsläger!!

  Svar
 • 24 maj, 2013 kl. 06:25
  Permalink

  Man blir gråtfärdig när man läser om brotten och vilket straffet blev , straffet borde vara livslångt ?!!!!!!!!!!

  Svar
 • 24 maj, 2013 kl. 18:10
  Permalink

  Jag har läst och läst och läst här och tycker att hela tråden ”spårar ur”.

  En avskyvärd handling har begåtts och jag kan förstå att reaktionerna är mycket starka. Men att ni nämner andra utöver denna eländiga människa är bara för mycket. Håll er till vad som presenteras här!

  Övriga namn har ni eller jag ingen som helst rätt att diskutera.

  Att få ta del av en dom skall inte utlösa ”masshysteriska spekulationer och fortsätta begå fler övergrepp än innan”. Jag är inte intresserad av vem eller vilka som känner eller sympatiserar hit och dit.

  Jag vill sakligt ta del av händelsen, vad händer nu och senare?

  Hur hittar vi redskap för just detta svåra och vad kan vi lära oss inför framtiden? Hur skall vår rättssäkerhet fungera? Vad är strafflängden och hur kan vi ändra den så att brottet och straffet står i relation till varandra?

  Innan ni skriver tänk igenom vad ni vill få sagt.

  Jag kommer att fortsätta följa trådarna för jag är intresserad av förändringar.

  Det var det jag ville ha sagt för denna tråden upprörde mig verkligen.

  Nilla

  Svar
 • 1 juni, 2013 kl. 20:43
  Permalink

  Undrar vart straffet tog vägen?! Såg Peter ute (på fri fot) under maj månad! Borde inte han sitta av sitt fängelsestraff?

  Svar
  • 1 juni, 2013 kl. 22:23
   Permalink

   Det brukar ta tid innan dem åker in varför de vete fan,men kan bara tycka att han kan få se sin enda biologiska son ta studenten på onsdag sen kan han få ta sitt straff på 4 år!

   Svar
   • 2 juni, 2013 kl. 01:11
    Permalink

    Eftersom han har överklagat så ska det ju upp till hovrätten och de har väl säkerligen sommarstängt heeela sommarn så det kanske blir en förhandling sådär till julen 2013.

    Svar
   • 2 juni, 2013 kl. 01:16
    Permalink

    Förresten är det någon som vet vad han sysslar med i väntan på förhandling? Han lär ju vara bojkottad på hvb-hemmet som han jobbade på iallafall….uppenbarligen råd att käka ute då jag ser karln flertal ggr i veckan mingla in på ett matställe. Tydligen odlar han ju skägg numer och lagt på sig lite till…försöker kanske gömma sitt riktiga jag? Fyfan vad jag lider med hans anhöriga, särskilt lilla sonen.

    Svar
 • 16 juni, 2013 kl. 00:25
  Permalink

  Kastrera fanskapet häng upp honom i slogen ! Låt vildsvinen göra slutjobbet

  Svar
  • 1 augusti, 2013 kl. 22:47
   Permalink

   Såg honom senast idag på ok……… vad händer med straffet?

   Svar
 • 27 augusti, 2013 kl. 21:32
  Permalink

  Majoriteten verkar ha en öga för öga tand för tand-syn på rättssystemet. Är det bara för vissa brott? Och vad görs med den som tar en gärningsman av daga, begår mord alltså? Ska mord helt plötsligt klassas som lindrigare än den här typen av övergrepp? Hur ska misshandel klassas med tanke på att folk får trauman för livet? Ska dom också dräpas? Vilka offerkategorier ska vi ha dödstraff för, bara brott mot barn? Hur föreslår ni att vi hanterar våld barn emellan? Ska dom också ”hängas”?
  Jag föreslår lite rättshistoria som litteratur, och lite mindre idiotretorik.
  Och för er som tror att dödsstraff är lösningen på allt, läs på lite om dess preventiva (icke)inverkan på presumtiva förövare. Det löser inget. Möjligen får några av er hetsare en hämndkick och möjligen känner ni er som lite bättre människor än förövarna. Men det löser inget för offren.

  Det är självklart djupt tragiskt och traumatiskt, ingen förtjänar att genomgå sådana övergrepp. Men jag saknar fortfarande argumentation för vad en ”hängning” av förövaren skulle lösa enligt mobben?!

  Svar
  • 27 augusti, 2013 kl. 23:02
   Permalink

   Vi har gått ut med en del debattinlägg under den tid vi varit verksamma, inlägg som står att finna bland annat på denna blogg. Du behöver dock inte oroa dig för att vi inte förstår vad vi gör – det gör vi utan tvekan. Det vi gör nu är det bästa vi kan göra i kampen mot pedofilerna utan att vara laga myndighet. Om du ”saknar argumentation” så är det för att du inte läst vad vi skrivit.

   Svar
   • 22 september, 2013 kl. 17:50
    Permalink

    Mötte aset idag igen o han hejade på min dotter det var otroligt nära att jag gjorde mig sj olycklig……. någon som vet vad som händer i fallet???

    Svar
 • 22 september, 2013 kl. 23:00
  Permalink

  till cey: min fick han inte 4 år?

  Svar
 • Pingback:Pedofilen Peter Mattsson kom ännu lindrigare undan i Hovrätten | Nätverket Stoppa Pedofilerna

 • 14 oktober, 2013 kl. 17:36
  Permalink

  Finner det djupt barockt att somliga av er håller pedofiler om ryggen. Det är inte synd om dem. Det är något fel på er.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *