Robert Munt – bidragstagare och niofaldigt dömd seriepedofil boendes vid förskola

VECKANS PEDOFILPROFIL

Publicerad 22 januari 2012

Namn: Robert Munt
(född Robert de Vere)
Personnummer: 480131-1798
Tid som aktiv pedofil: Från tidigt 70-tal och framåt, enligt vittnesmål aktiv än i dag.
Brottmål: Minst fyra domar i England under 70-talet för sodomi, pedofili, misshandel och dylikt, för vilka han satt flera år i fängelse.

En lång rad domar i Jakobsbergs tingsrätt från 1981 till 1998 för bedrägeri, urkundsförfalskning, olaga vapeninnehav, otukt med ungdom, våldtäkt av minderårig, sexuellt ofredande, sexuellt utnyttjande av underårig, sexuellt umgänge med barn m.m., brott som vanligtvis resulterat i mycket korta fängelsestraff.

Anstalt: Ingen för närvarande.
Frigivningsdatum: En fri man sedan åratal tillbaka tack vare korta straff.
Känd kontaktinformation Bosatt på:

Frihetsvägen 38 lgh 1801
177 33 Järfälla

Profil på Ratsit
Google Maps med gatuvy
Eniro-länk med gatunummer

150 meter från Nybergskolan – barn från ett till tio års ålder vistas här.

Wayn-profil
Facebook-profil(obekräftad)

08-580 395 22
073-999 24 78
robert.munt@telia.com

Vanligaste offer: Tonårspojkar. Han tycks vara den sorts homosexuell pedofil som vill agera mentor åt minderåriga pojkar och lotsa samt disciplinera dem in i ”gayvärlden” – han tar med våld på sig rollen som fadersfigur för detta; fenomenet kallas vanligtvis pederasti.

För snart fyra år sedan uppmärksammades en pedofil vid namn Robert Munt i TV 3:s program Insider, efter att under lång tid ha förgripit sig på barn i Sverige. Denne Munt är fokus för denna veckas pedofilporträtt.

Munt föddes den 31 januari 1948 i England, och redan tidigt i vuxenlivet tycks han utveckla perversa sexuella böjelser. Efter sex år i armén blir han 1972 dömd för brott mot homosexlagarna. Under de kommande åren följer diverse domslut och fängelsestraff för otuktigt beteende med minderåriga, misshandel, våldförande, bedrägeri och dylika brott. Efter att ha tillbringat några år i fängelse i sitt hemland under 70-talet, flyttar han 1978 till Sverige; här ger han uttryck för sina paranoida tankar och hävdar att hans egen regering förföljer honom för hans sexualitets skull.

Väl i Sverige är han snabbt igång igen i samma  gamla banor. 1980 bildar han något kallat Special Air Services, där tonårspojkar får prova på militärliknande aktiviteter. Men även om verksamhetens syfte sägs vara att fostra pojkar till män, så är det vilseledande. Hans verkliga syfte med detta ”SAS” är att få tillgång till minderåriga pojkar att förgripa sig på. Munt kan inte hålla sig på rätt sida om lagen vidare länge, och den 23 mars 1981 kommer den första domen – denna gång ”endast” för bedrägeri och snarlika förbrytelser.

Den 12 december 1983 får han sin första svenska dom för pedofilbrott, efter att ha blivit polisanmäld av ett av de minderåriga offer Munt förgripit sig på. Även fast åklagaren yrkar på utvisning av denna kriminella engelska invandrare, som nu gått och blivit sjukpensionär, så blir det inget av den saken – och han får inte mer än två månaders fängelse.

Under de två kommande decennierna följer sedan ett liv av återupprepade övergrepp mot tonårspojkar – han organiserar olika sorters aktiviteter för ungdomar, och använder dessa tillfällen för att lura hem dem till sin egen lägenhet. Väl där förgriper han sig ofta på dem våldsamt när han ger utlopp för sina sexuella fantasier. Straffen blir dock alltid skrattretande – bland annat så får han endast tre månader i Jakobsbergs tingsrätt för sexuellt umgänge med barn och sexuellt ofredande när han tvingar sig på en 13-årig pojke i sin egen säng. Pojkens styvfader har detta att säga om domen: ”Sverige måste ju vara ett förlovat land för pedofiler.” Man kan inte annat än instämma.

Munt på senare år

Munt tycks inte ha förvärvsarbetat alls de senaste tre årtiondena, men han har ändå drygat ut sin inkomst med diverse bedrägerier. Bland annat hade han under 90-talet en omfattande verksamhet där han sålde förfalskade presskort, och lovade att de som köpte dessa skulle kunna komma in som journalister på diverse tillställningar. Fast även i samband med detta försöker han locka med sig tonårspojkar hem.

Fram till några år sedan var han även aktiv i Engelska kyrkan, där han som kyrkvärd hade hand om kollekten och adressändringar, men detta tycks ha tagit slut i samband med Insider-reportaget.

I dag är han vid 63 (fyller 64 den 30:e januari) bor han i sin lägenhet på åttonde våningen på Frihetsvägen 38 i Järfälla. Från sin lägenhet tycks han ha utsikt över närliggande Nybergsskolan, där barn åldrarna ett till tio år vistas i ett kombinerat komplex med förskola, lekskola och lågstadieskola:

En annan tid, en annan plats, samma parförhållande

Munts person- och brottsprofil ger klara farhågor för vad som skulle kunna hända, eller som skulle kunna ha hänt om det velat sig illa. För lite över tio år sedan i den amerikanska delstaten Arkansas hade ett homosexuellt par – med pedofil läggning – som bodde ihop, 38-årige Davis Carpenter och 22-årige Joshua Brown, lockat till sig en minderårig pojke vid namn Jesse Dirkhising att tillbringa helgerna i deras lägenhet. Carpenter var sedan tidigare bekant med pojkens familj, och intrycket Carpenter gjorde på dem gav inget skäl till oro, även fast de kände till att han bodde ihop med en fjorton år yngre man. Pojken kom vanligtvis dit eftersom han jobbade på Carpenters frisörsalong, men helgen den 25-26:e september 1999 skulle det bli fråga om något helt annat.

Något varken pojken eller hans föräldrar kände till var att det samboende paret fantiserade om att droga, binda fast och förgripa sig på minderåriga. Med början någon gång under denna lördag blev 13-årige Jesse övermannad, fastbunden och drogad i Carpenters lägenhet. Därefter följde en utdragen orgie under två dagar, där de två vuxna männen upprepade gånger penetrerade pojkens ändtarm dels med sina egna könsorgan, dels med diverse redskap. Men när en av männen under söndagen hade lämnat pojken med sina egna underkläder fastknutna runt munnen för att gå och äta, medan den andra mannen sov, hade pojken oavsiktligt kvävts till döds.

När polisen dök upp vid brottsplatsen, attackerades de först av den yngre homosexuelle mannen – Joshua Brown, som vid detta tillfälle var drogpåverkad och helt naken. Under husrannsakan i lägenheten fann polisen ritningar över de sexuella fantasier paret tänkte förverkliga samt barnpornografiskt material; det var uppenbart att de hade planerat denna akt i förväg. Samma helg pojken våldtogs och mördades höll man den årliga bögparaden Folsom Street Fair i San Fransisco.

I åtalet som följde dömdes de båda männen för våldtäkt och mord till livstids fängelse. För att läsa mer om denna historia, se dessa länkar: Wikipedia, WorldNetDaily, armyofgod.com, brottsutredning (starkt material, beskriver hur de smetat avföring på pojkens mage och könsorgan, urinerat i hans ändtarm m.m.) kommentar om uteblivet rapporterande i massmedia.

Robert Munt har i dag lanserat en skytteklubb

Även fast Munt inte tycks ha åkt på några åtal de senaste åren, tycks han fortfarande vara aktiv med att locka till sig minderåriga. Så sent som i december 2010 grundade han en skytteklubb, åtminstone på papperet, kallad Acorn Sport Shooting Club. I ansökningsblanketten till denna förening anmodas man bifoga två passfoton samt kvitto på inbetald medlemsavgift på 900 kr. Någon undre åldersgräns för att gå med finns inte, och det är inte svårt att förstå varför en dömd pedofil och bedragare kommer med sådana villkor som dessa. Se även den officiella klubbinfosidan för Munts förening på idrottsonline.se. Munt får med den här informationen ses som extremt farlig, då han med största sannolikhet är beväpnad.

Tidslinje

1948 – föds i England.
1972 – döms för brott mot homosexlagarna.
1975 – döms för tre fall av otuktigt beteende, misshandel och våldförande.
1977 – döms för bedrägeri och försök till bedrägeri.
1978 – döms för två fall av bedrägeri, flyttar till Sverige.
1980 – grundar sin förening Special Air Service
1981 – döms 23 mars för första gången i svensk tingsrätt för bedrägeri, förberedelse till bedrägeri, grovt bedrägeri medelst förvanskning av urkund, urkundsförfalskning och förvanskning av urkund.
Tidigt 80-tal – börjar leva på bidrag.
1983 – döms 9 juni för otuktigt beteende, missbruk av urkund, brott mot vapenlagen, brott mot varusmugglingslagen och brott mot radiolagen.
(Fler okända domar under denna tidsperiod)
1994 – döms för sexuellt umgänge med barn och sexuellt ofredande.
1998 – döms för sexuellt utnyttjande av underårig och sexuellt ofredande.
Gör sig känd för presskortsförfalskning under 90-talet.
2007 – före detta offer vittnar om att ha blivit mordhotad av Munt, när han varnat småpojkar för honom.
2008 – TV 3:s program Insider har ett avsnitt om honom.
2010 – grundar pistolskytteklubb.

19 reaktioner till “Robert Munt – bidragstagare och niofaldigt dömd seriepedofil boendes vid förskola

 • 22 januari, 2012 kl. 10:56
  Permalink

  det skjuts för lite…

  Svar
  • 22 januari, 2012 kl. 20:39
   Permalink

   Är inte det för snabbt och för lindrigt?

   Svar
 • 22 januari, 2012 kl. 16:35
  Permalink

  Det är obegripligt att han är en människa överhuvudtaget.

  Svar
  • 22 januari, 2012 kl. 21:28
   Permalink

   Skulle vilja påstå att han är en ursäkt till människa…

   Svar
 • 22 januari, 2012 kl. 20:35
  Permalink

  Jag råkar känna ett av den här mannens offer på 90-talet. Min vän var tonåring när övergreppen skedde. Jag kände inte min vän då det hela ägde rum utan vi har lärt känna varandra senare. Han har psykiska problem än idag som manifesteras med vredesutbrott, känsla av maktlöshet och problem med sin mansroll som gör att han måste hävda sig vilket resulterat i misshandelsdomar för min vän.

  Jag tror få förstår vilka konsekvenser sexuella övergrepp kan få på de som utsätts, det kan leda till oerhört destruktivt fortsatt leverne.

  Att denne Munt är ute nu är obehagligt, att han verkar ha en fascination och intresse för skjutvapen är fruktansvärt och den lokala polismyndigheten i hans område bör informeras. Det är antagligen bara en tidsfråga innan han är föremål för nya utredningar, ränderna går inte ur en människa med en så lång bakgrund inom brott och sexualbrott.

  Svar
  • 22 januari, 2012 kl. 21:26
   Permalink

   Oerhört ledsen för din väns skull.

   Har själv sett på nära håll vilka konsekvenser sexuella övergrepp kan ge offren. Känner även till en ung kille som drogs till fel sällskap (han fick inte hjälp efter att våldtäkterna uppdagats) och begick så småningom ett av de allvarligaste brotten. Många unga människor som inte får hjälp mår dåligt. En del skadar sig själva, en del skadar andra, där finns missbruk, självmord och andra rop på hjälp. Men alltför få lyssnar för i Sverige är fullt upptagna med att lulla och ta hand om pedofilerna.

   Deras offer är ofta helt utelämnade och det gör förtvivlat ont att se hur vårt samhälle behandlar alla dessa brottsutsatta barn och unga. Det är morgondagens vuxna vi talar om. Vår framtid som makthavarna struntar i. Polisen har inte resurser och kunskap att lösa alla de här brotten, domstolarna ser mellan fingrarna på brotten och den hjälp alla pedofiloffer borde få. Pronto. Ja, den existerar knappt på pappret. Av de fall jag känner till är det ytterst få som fått/får bra proffesionell hjälp.

   Det ska inte vara så här.

   Svar
 • 22 januari, 2012 kl. 21:18
  Permalink

  Dömda pedofiler borde punktmarkeras med fotboja liksom man gör i San Diego USA. Noll ”återfall” så länge gps bojan sitter på plats.

  De ska inte ges en chans att begå nya övergrepp och skapa nya offer som ofta tvingas till ett livslångt lidande. I Sverige släpps dom ut utan någon kontroll. Munt är inte ensam. Det finns tiotusentals andra som är fria att bosätta sig i barntäta områden, nära daghem och skolor, de är fria att inleda relationer med oanande kvinnor som har små barn etc etc.

  I Danmark kan domstolar förbjuda återfallspedofiler att inleda relationer där det finns barn. De kan förbjuda dömda pedon att ta kontakt med barn. I Sverige förbjuder vi dom inte att göra något. De är fria att göra vad de vill efter avtjänat ”straff”.

  Företagare som missköter sina firmor kan dömas till näringsförbud i många år. Människor som missköter sina djur kan dömas till djurförbud.
  En dömd återfallspedofil i Sverige får som sagt inga restriktioner alls….tvärtom så är det fritt fram.
  Skamligt att det här tillåts fortgå.

  Svar
  • 22 januari, 2012 kl. 22:43
   Permalink

   Problemet är att den svenska lagstiftningen och det svenska rättssystemet behandlar pedofiler på samma sätt som systemet behandlar alla sorters brottslingar – utan att ta hänsyn till att pedofilerna har en unik problematik som fordrar andra åtgärder från samhällets sida.

   Tyvärr verkar det råda samma inställning i stort hos allmänheten, att vanligt folk inte riktigt förstår att en vanlig brottsling och en pedofil har helt olika bevekelsegrunder för sin brottslighet och en helt annan typ av återfallsrisk.

   Vi, samhället, måste börja se pedofiler och deras brott för vad det faktiskt är, och där kommer GPS-boja in som ett bra komplement. Tyvärr när GPS-boja har diskuterats i riksdagen så anser man att detta istället bör införas för de som avtjänar långa fängelsestraff och ofta kommer inte sexövergreppen upp i de straffsatserna. Det är också en fråga om resurser, personligen ser jag mycket hellre att en pedofil har GPS-boja än att en inbrottstjuv, bedragare eller bankrånare har det om vi måste prioritera. Jag tror många delar den uppfattningen.

   I övrigt gör Nätverket mot pedofiler ett bra jobb. Tyvärr är det en del felstavningar på hemsidan och en del annat som bör justeras för att det ska bli mer professionellt men jag antar att detta kommer så småningom.

   När det gäller monstret i den här texten så hoppas jag att en flygbladsutdelning sker i hans område och på den skola som ligger mitt emot hans bostad.

   Svar
 • 23 januari, 2012 kl. 18:07
  Permalink

  Denna djävel vore ju guld värd och få ha ihjäl då ingen lär sakna honom ett äckel som han ska bara röjas undan då lagen inte gör något åt honom:@ .

  Svar
  • 24 januari, 2012 kl. 21:53
   Permalink

   Istället för att skriva om vad som bör göras så kan väl du agera själv? Adresserna står på hemsidan. Lycka till.

   Svar
 • 18 februari, 2012 kl. 16:32
  Permalink

  Må han ruttna i helvetet !!

  Svar
 • 26 mars, 2013 kl. 03:11
  Permalink

  jag har skickat robert munt ett brev där jag varnar honom från att ta kontakt med några barn. Han hänger alltid runt centralstation i stockholm och går fram till ensamma pojkar och börjar prata. Erbjuder fika, mobiler, presslegg så att de kan gå på bio gratis,och konserter.

  Barn: om ni ser denna man så ring genast till polisen 112 och förklara att en dömd pedofil försöker få kontakt med er.
  att inte SJ har portat honom från sina lokaler är ofattbart

  Svar
 • 25 november, 2013 kl. 00:14
  Permalink

  1996 var han på en kryssning och lockade min vän med presskort grejen, senare hade han försökt få med honom hem för att förnya kortet och dyl. Sedan minns jag att han ringde och ville få til med fler träffar och min kompis som var då 22år och jag 19år var lite rädd för honom och vägade inte säga ifrån att han inte ville träffa eller åka med. jag gjorde det och skrek och hotade honom högt. minns att vi stötte på honom i Centralen och jag gick fram och frågade hur det gick med pedofili fasonerna! han körde runt i en blå Golf och spelade journalist.

  Man ska vara högljud och ta till våld om nödvändigt. Så han blir gripen.

  många hälsningar till dom drabbade. prata ut med vänner och låt inte det förstöra. Det är inget ni gjort fel!

  Svar
 • 9 april, 2015 kl. 17:46
  Permalink

  Hi
  Could anyone translate this profile in to English please ?
  I may know this man !!
  Thanks
  Steve

  Svar
  • 27 maj, 2015 kl. 17:52
   Permalink

   Any particular part of the profile, or all? Why not trying to use a translator site (e.g. google translate) which will give you a sense…
   How do you (think) you know Robert, personal or business relationship?

   Svar
 • 3 september, 2015 kl. 21:00
  Permalink

  Såg precis insider avsnittet och insåg att jag träffat denna karl för ca 4-5 år sedan. Jag stod på Ica Söderhöjden i Jakobsberg och tittade på anslagstavlan medans tjejen var inne och handlade. Denna man kommer då fram till mig och undrar om jag är ute efter en lägenhet. Jag sa att jag redan har en lägenhet i krokarna men att en större vore intressant, han sa då att han har en och väldigt gärna skulle vilja byta ner sig till något mindre. Vi bytte telefonnummer men han insisterade på att jag skulle komma upp och titta på den på en gång. Min flickvän kommer då precis ut ur butiken och jag förklarade vad mannen hade att erbjuda. Han verkade då lite nervös och konstig medans vi började gå längs parkeringen samtidigt som vi diskuterade. Jag fick en dålig känsla i magen och jag såg bara hur det kokade i damen min, hon ville absolut inte följa med upp. Jag sa tillslut att vi skippar det här och vi gick därifrån. Sen fick jag en redig utskällning av tjejen.

  Svar
 • 28 oktober, 2015 kl. 18:33
  Permalink

  Sorry I only speak English – This was was jailed in the UK last week for a historic RAPE of a teenage boy – following extradition from Sweden – google his name to confirm – he got 10 years – I met this sicko once and he belongs in prison

  Cheers

  Svar
 • 29 december, 2018 kl. 01:48
  Permalink

  Han tog kontakt med mig som 25 åring grabb på Tcentralen och jag följde med honom hem. Vi snackade om allt möjligt. Hans lägenhet har en massa elektronisk utrustning men man får intrycket av att han är helt pank. Direkt kom erbjudandet. Han kunde ordna pressleg osv. Allt med honom kändes olustigt. Sen såg jag insider och förstod varför.
  Jag tackade för maten och gick hem. Han smsade och ringde I några veckor. Sen hördes vi inte av.
  Anser mig vara lyckligt lottad. Hade kunnat slutat illa då jag inte meddelat någon om var jag befann mig.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *