Ronny Solheim – IT-konsult, psykopat och pedofil

Ronny Solheim
Ronny Solheim

Ronny Solheim (611125-9492) dömdes 20 april 2012 i Göteborgs tingsrätt till 2,5 års fängelse för våldtäkt av 11-årig flicka vid två tillfällen i hans hem. Trots detta så är han fortfarande på fri fot.

Uppdatering: Då vi nyligen fått reda på att Solheim ännu är på fri fot och lyckats förhala sin internering något enormt, har vi tvingats redigera detta dokument. Vi har även lagt till hans dom från hovrätten och avslaget han fick från Högsta Domstolen på sin prövningsansökan.

Ronny Solheim
Smedjegårdsvägen 5 D
433 32 Partille

Han driver även eget företag kallat Solheim System AB. Företagets hemsida är http://www.solheim.se, och allmän företagsinformation står att finna på Företagsfakta. Dessutom har han Facebook-sida. E-postadress är ronny@solheim.se.

Gärningen skedde helgen 9-10 mars 2012. Solheim hade då haft en fest i sitt eget hem och bjudit in gäster, och vissa av dem hade även låtit sina barn följa med. Under kvällen såg de flesta av barnen på film, men en flicka tyckte det var för mycket stök där, så hon gick och satte sig i trappan mellan de två våningarna. Då kom Solheim förbi och lockade in henne till sitt rum, och sa att han ville visa hur hon kunde ladda ner musik på mobiltelefonen. När de var tillsammans i rummet tvingade han sig på henne och körde in sitt finger i hennes underliv, bland annat. Hon tog sig dock därifrån och la sig och sov på madrass bredvid sin mor. Solheim tycktes vid det laget vara besatt av henne, för han försökte upprepade gånger få in henne i rummet efter att alla lagt sig. Nästföljande morgon försökte han igen. Detta är hennes vittnesmål om denna händelse:

”På natten sov hon på madrass på golvet i ett rum på övervåningen. Hon låg bredvid sin mamma och syster samt mammans väninna. Hon hade svårt att sova då Ronny Solheim tände lampan hela tiden och vinkade på henne att hon skulle komma men det ville hon inte. Hon somnade när han släckte lampan. På morgonen väcktes hon igen av Ronny Solheim. Han bad henne komma in i sovrummet och då gjorde hon det. När hon kommit in i sovrummet lade han henne på rygg på kanten av sängen och sa till henne att vara tyst. Han höll henne då med båda armarna. Hon försökte komma loss men det gick inte. Sedan höll han fast henne med en hand och drog av henne byxorna och trosorna och förde in ett finger i hennes underliv. Det gjorde ganska ont när han stoppade in fingret i underlivet. Allt avbröts då hennes mamma kom till sovrummet och skrek. Hon gick då från rummet. Efter denna händelse berättade hon för sin mamma också om händelsen kvällen innan.”

Så här förklarar Solheim i sann Münchhausen-stil hur det kunde komma sig att flickan hade byxorna neddragna när hennes mor kom in:

”På morgonen den 10 mars vaknade han av att målsäganden hoppade vid fotändan av sängen. Han frågade vad hon gjorde där och sa till henne att gå därifrån. Målsäganden gick då ut. Han tog på sin morgonrock och gick på toaletten. När han kom tillbaka var målsäganden kvar på sängen och han tänkte då ta henne därifrån. När han gick mot sängen snubblade han på en tvätthög på golvet och ramlade framåt mot målsäganden och målsäganden ramlade bakåt på rumpan i sängen. Han försökte dra bort målsäganden från sängen genom att ta tag i båda benen vid knäna och dra. När han nästan dragit bort målsäganden från sängen kom mamman till rummet. Målsäganden gick då från rummet. Han hade inte dragit ner målsägandens byxor och det finns ingen möjlighet att han kommit åt målsägandens byst eller underliv.”

Man skönjar minst sagt en psykopat i ovanstående vittnesmål – han har uppenbarligen ingen skam i kroppen.

Detta är moderns vittnesmål:

”Hon sov på madrass bredvid sina barn och sin väninna. Någon gång på morgonen hörde hon ljud – en röst. Hon såg att målsäganden inte låg kvar på madrassen. Hon gick efter ljudet. Dörren var öppen till Ronny Solheims sovrum. När hon såg in i sovrummet såg hon att hennes dotter låg på sängen med särade ben med byxor och trosor neddragna. Ronny Solheim stod mellan flickans ben och hon såg att han höll på att göra något med dottern – att han tog på henne.”

”Efter händelsen har dottern bara velat vara hemma och hon vill inte gå ut. Hon sitter på sitt rum och vill inte göra någonting. Hon verkar vara deprimerad.”

Efter att modern polisanmälde övergreppet greps Solheim med en gång och häktades den 14:e mars. Trots det grava sexövergrepp den 11-åriga flickan utsattes för var dock tingsrätten mycket lindrig i sitt straff. För att citera deras resonemang:

”För våldtäkt är stadgat ett minimistraff om fängelse två år. Någon annan påföljd än fängelse kan därmed inte komma ifråga. Några särskilda skäl att inte döma till fängelse föreligger inte. Beträffande fängelsestraffets längd anser tingsrätten att straffvärdet, med beaktande att det var fråga om två tillfällen, är något över minimistraffet och bestämmer påföljden till fängelse i två och sex månader.”

Trots dessa gärningar så vandrar Ronny Solheim tydligen fortfarande Partilles gator som fri man, och hans offer riskerar att möta honom på dessa gator varje dag.

Tingsrättens dom: B 3060-12

Hovrättens dom: B 2751-12

Prövningsansökan hos Högsta Domstolen: B 344-13

18 reaktioner till “Ronny Solheim – IT-konsult, psykopat och pedofil

 • 11 april, 2013 kl. 11:54
  Permalink

  Det är sjukt att vi kvinnor, mer än hälften av oss att vi nån gång i livet blivit utsatt av en sjuk man som inte kan kontrollera sina sjuka begär!! Och att samhällets åtgärder är skamliga!! Vad männen sen får leva är olyckliga äktenskap ensamhet och skuld, men få av de männen då de är psykopater känner skuld!! All makt till kvinnan!! Vi äger!! //

  Svar
  • 11 december, 2014 kl. 20:49
   Permalink

   Jackie Johansson du kan dra något gammalt över dig. Kvinnor, kvinnor, kvinnor och ert jävla hat mot män. Det finns psykopater och pedofiler även bland kvinnorna men det anmäls dock inte lika ofta. Samma sak med misshandel. Jag har aldrig slagit en kvinna men har fått åtskilliga örfilar, vilket många män får. Men då är det ju inte misshandel för sånt kan kvinnor aldrig göra…..Ta och väx upp. Ondska är en mänsklig egenskap och inte en manlig. Blir så trött på er kvinnor som vill ge Männen skulden för allt skit som händer. Är det kanske inte ofta kvinnor som uppfostrar och har den närmaste relationen med sina söner? Jag avskyr att bli inbakad i någon sorts grupp av er extrema feminister. Jag är Man och det är jag stolt över. Har aldrig och kommer aldrig göra något illa mot en kvinna. Skärp dig för fan och sluta se till könet. / Irriterad

   Svar
 • 13 april, 2013 kl. 14:22
  Permalink

  jag bor granne med horungen

  Svar
  • 15 april, 2013 kl. 13:56
   Permalink

   ”Horungen” ?!?! Hur kan du ha mage att kalla ett barn på 11 år för ngt sådant ?! Du är inte mkt bättre än den äckliga pedofilen, synd man ej kan anmäla glappet mellan din hjärna & foderlucka, som visar en uppenbar brist på intelligens ! Gör din omgivning/samhället en tjänst, SÖK HJÄLP ! Förvänta dig inget svar från mig, när du sympatiserar med såna kräk som ljuger & våldför sig på småbarn som är försvarslösa, för du är lika lite värd i mina ögon då, & andras med för den delen!

   Svar
   • 15 april, 2013 kl. 19:08
    Permalink

    tror iofs Carro syftar på Pedofilen… Det är nog du som får se över din egen intelligens och din uppfattning om vad som är upp och ner. jag förvånas mest över ditt extremt långa och välformulerade svar.. Snacka om att ha förutfattade meningar.. Carro har inte försvarat nånting och jag har dessutom väldigt svårt att tro att hon skulle be dig om ”Hjälp”.. Tänk efter en gång till innan du häver ur dig sånna saker..

    Svar
   • 30 juli, 2013 kl. 18:08
    Permalink

    Lola, Lola, Lola… Ska carro söka hjälp tycker du? kan du inte utveckla ditt svar lite mer så jag har någon tratt att garva åt imorgon också.

    Tagga ner x1000

    Svar
 • 14 april, 2013 kl. 11:53
  Permalink

  Jävligt moget att skriva ut hela personnummeret om du ”inte vill säga hans adress för du tänker på hans familj”. Jävla pucko.

  Svar
 • 14 april, 2013 kl. 19:44
  Permalink

  Personen ifråga har först överklagat till hovrätten där straffet skärptes (till 3 år 6 månader) och sedan även överklagat till högsta domstolen, där han självklart vägrades prövningstillstånd (den 10/4 2012).
  Jag har alla domarna i pdf form som jag gärna delar med mig av, men hur gör jag?

  Svar
  • 18 april, 2013 kl. 11:50
   Permalink

   Du kan få ut din PDF fil via FLASHBACK….Hänga ut honom där riktigt kraftigt!!!

   Svar
 • 15 april, 2013 kl. 13:43
  Permalink

  Linda: Svårt att ta reda på någons personnummer i Sveriges rike… Upplysning.se. Pucko!

  Svar
 • 15 april, 2013 kl. 15:46
  Permalink

  Carro trodde du mena hor gubben Ronny.

  Svar
 • 15 april, 2013 kl. 20:04
  Permalink

  Wow att han är fortfarande vid liv är ofattbart… hade fan stumpat karln!!

  Svar
 • 18 april, 2013 kl. 11:47
  Permalink

  HÄNG ut honom Ordentligt på FLASHBACK…Där kan du posta hela PDF FILEN…. varna alla som bor i hans närhet, familj, släktingar och arbetskamrater!!

  Svar
 • 18 april, 2013 kl. 21:51
  Permalink

  Ojdå. Kolla här.
  ronnysolheim.wordpress.com

  Svar
 • Pingback:Ronny Solheim gråter ut – påstår sig vara oskyldigt dömd | Nätverket Stoppa Pedofilerna

 • 23 april, 2013 kl. 19:35
  Permalink

  ”Tänk också på att ca 10% i sverige blir oskyldigt dömda” Vart har du fått den siffran ifrån?

  Svar
 • 19 maj, 2013 kl. 12:21
  Permalink

  Läste i tingsrättens dom ni publicerat att han 2007 dömdes för misshandel och Frivården då ansåg att människan? har behov av behandlingsinsatser för sexualbrottsdömda. Oskyldig?? Knappast! Livstidsfängelse utan möjlighet till benådning vore ett lämpligt straff.

  Svar
 • 27 november, 2013 kl. 18:40
  Permalink

  Äntligen sitter det här äcklot fängslad

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *