Salam Alkamisi – irakiern som fick fyra månader för att ha tafsat dagisflicka i underlivet

Bostadskvarteret där Salam Alkamisi bor
Bostadskvarteret där Salam Alkamisi bor

Alkamisi befanns skyldig till att ha tafsat en flicka i underlivet på dagis. För detta dömdes han 10 november 2011 till sex månaders fängelse av Västmanlands tingrätt, men överklagade och fick 26 april 2012 domen sänkt till fyra månader i Svea hovrätt.

SALAM Said Shebeb Alkamisi, 631102-1817
Irakisk medborgare.
Knotavägen 32 lgh 1001
723 52 Västerås

Den 23:e maj 2011 berättade en flicka för hennes mor att en man på dagis hade stoppat in handen under hennes trosor och berört henne i underlivet. Hon beskrev i detalj hur det hade gått till, och modern kunde först inte tro att det var sant. Men när hon krävde att hennes dotter inte bara hittade på sådant som detta så bedyrade dottern att det faktiskt hade hänt, och var mycket trovärdig. Efter att modern skaffat sig en klar bild av hur det hade gått till, polisanmälde hon saken, vilket så småningom ledde till åtal. Detta är vad som står att läsa i domen om offrets och andra vittnens yttranden:

”Vid förhören har målsäganden berättat att Salam Alkamisi lockat henne till sig och ställt henne mellan sina ben varefter han berört hennes nakna underliv med sin ena hand och lagt hennes hand på sitt könsorgan, utanpå kläderna, och att detta skedde i hallen på förskolan i samband med att Salam Alkamisi lämnade sin dotter, som är kamrat med målsäganden. Hon har vidare uppgivit att hon vid ett senare tillfälle gömde sig för Salam Alkamisi på en av toaletterna på förskolan.”

Moderns vittnesmål:

”När hon kom in igen berättade målsäganden spontant att Salam Alkamisi även hade lagt hennes hand på sin ”snopp” och visade hur hon stått mellan hans ben. Målsäganden var tydlig och klar i det hon berättade och visade.”

Dagispersonal:

”Ulla Hyttinen. Vid ett tillfälle efter den 23 maj i år gick Salam Alkamisi in på förskolan och stod utanför en av toalettdörrarna. Hon antog att det var hans dotter som var på toaletten och att han inte hunnit säga adjö till henne men sade ändå åt honom att inte knacka på dörren, för att inte störa den som var därinne. Sedan Salam Alkamisi gått öppnade hon dörrarna. Salam Alkamisis dotter var inte där men målsäganden satt på golvet i ett av de andra toalettutrymmena. Målsäganden sade att hon var tvungen att gömma sig när Salam Alkamisi kom till förskolan.”

Hade detta hänt i ett riktigt rättssamhälle som t.ex. USA hade förövaren säkerligen spärrats in på livstid. Men här i Sverige fick han först sex månader i tingsrätt för sexuellt övergrepp mot barn, vilket sedan reducerades ytterligare till fyra månader i hovrätten. Anledningen till den lindriga domen? För att citera hovrätten:

”Då den tilltalade varit på förskolan i egenskap av förälder till ett annat barn har han dock inte haft något tillsynsansvar över målsäganden och kan inte heller i övrigt anses ha innehaft någon särskild förtroendeställning i förhållande till flickan. Mot bakgrund av detta finner hovrätten att brottet har ett straffvärde motsvarande fyra månaders fängelse och ändrar därmed tingsrättens dom vad avser påföljden.”

Så detta ska alltså tolkas som att det är mer eller mindre fritt att gå fram och förgripa sig sexuellt på dagisbarn, bara man inte är i en förtroendeställning genom att jobba där? En sann skandal att någon kommer undan så lindrigt för ett så närgånget övergrepp!

Här kan domen läsas i sin helhet: Dom i mål B 10178-11

Alkamisi häktades aldrig under rättegången och behövde bara avtjäna 80 dagar på anstalt, för att sedan gå ut som en fri man igen. Han bor nu på ovannämnd adress.

Vi på Nätverket Stoppa Pedofilerna skulle uppskatta om någon kunde ta bild av honom eller få fram information om var han jobbar, var han rör sig och dylikt, så samhället kan varnas för denna pedofil. Vem vet hur länge det dröjer innan han utsätter en annan flicka för samma sak?

13 reaktioner till “Salam Alkamisi – irakiern som fick fyra månader för att ha tafsat dagisflicka i underlivet

 • 6 april, 2013 kl. 10:00
  Permalink

  Varför inte utvisa fanstyget?

  Svar
  • 7 april, 2013 kl. 23:08
   Permalink

   varför sätter de inte kortena på han överallt. Han kan bara flytta och göra samma sak överallt. Det här kan inte gå bara så där, utvisa han helt enkelt och en pedofil mindre i Sverige. Vilken ynklig. 🙁 🙁

   Svar
 • 6 april, 2013 kl. 12:23
  Permalink

  Rösta på SD så blir det utvisning för såna brott när dom väl får makten, bara en tidsfråga

  Svar
  • 6 april, 2013 kl. 21:31
   Permalink

   Det handlar inte bara om att rösta på ett främlingsfientligt parti. SD kan göra straffen hårdare ja, men så många andra oskyldiga invandrare påverkas negativt av deras åsikter. Lite längre måste du nog tänka!

   Svar
 • 6 april, 2013 kl. 18:55
  Permalink

  Håller med Kenny!

  Svar
 • 6 april, 2013 kl. 23:40
  Permalink

  Jag bor i Västerås och vet precis var Knotavägen är, jag letar gärna upp jäveln och skär ur kulorna på han, ur hans lilla, rynkiga pungsäck.

  Svar
  • 10 april, 2013 kl. 09:40
   Permalink

   min polare bor fan i samma traphus och hans ynge syskon fan man vill döda jäveln jävla hoorunge

   Svar
 • 7 april, 2013 kl. 18:07
  Permalink

  Jag vet exakt vem han är. Frågan är hur ska man ta kontakt med nätverket stoppa pedofilarna??!

  Svar
 • 8 april, 2013 kl. 14:25
  Permalink

  I wish he was in USA he would’ve got life in prison unless he gets killed by people and not even get the chance to be sentenced .

  Svar
 • 24 juni, 2013 kl. 22:20
  Permalink

  Ta kort på honom så det kan läggas ut på hemsidan!!

  Svar
 • 30 juli, 2013 kl. 20:33
  Permalink

  Lägg ut kort på fanskapet!!! Nån frivillig kanske kör på honom i 150knyck.. ”olyckor händer så lätt..”. Jag bor inte långtifrån Vallby där han tydligen bor

  Svar
 • 11 november, 2014 kl. 04:14
  Permalink

  Här har ni idiotens hem nummer 021-481 01 10 om ni skulle behöva det…. ska försöka fixa en bra bild på han, HAN SKA INTE KUNNA GÖMMA SIG!

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *