Salar Mahmoud Hassan – det var ju bara min oskyldiga ”suglek”!

 VECKANS PEDOFILPROFIL

Salar Mahmoud Hassan sittandes i Södertörns tingsrätt. Foto: Nationell Idag

Publicerad 15 januari 2012

Namn: Salar Mahmoud Hassan
Personnummer: 760315-2070
Tid som aktiv pedofil: 2006-2010
Brottmål: B 10021-10, 19 maj 2011
Södertörns tingsrätt

Åtalad för:

Elva fall av grov våldtäkt mot barn

Tre fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn

Fyra fall av sexuellt ofredande

Tidigare fälld för tre fall av stöld

Anstalt: Rättspsyk, okänt vilket sjukhus
Frigivningsdatum: Särskild utskrivningsprövning
Känd kontaktinformation Folkbokförd på:

Lingvägen 177
123 59 Farsta

Profil på Ratsit

Namn använda i massmedia:

”Söderortspedofilen”
”Farstapedofilen”

Vanligaste offer: Minderåriga flickor, ålder 7-11. Offer tagna främst från hederskulturer som hans egen, då dessas familjer inte vill offentliggöra sådan upplevd skam, vilket gör flickorna till lättare byten.

Den 15 mars föds en pojke vid namn Salar in i en kurdisk familj i Irak. Till skillnad från andra personer av mankön så lyckas han dock aldrig knyta kontakt med jämnåriga flickor och kvinnor, utan målet för hans sexualdrift stannar vid flickor som inte kommit in i puberteten. År 2000 kommer Salar till Sverige som ensam invandrare. Några år senare blir han även svensk medborgare, dock utan att egentligen ha förvärvsarbetat eller bidragit något till samhället – utan endast levt på bidrag, med depression som skäl.

Under 2006, eller möjligtvis även så tidigt som 2005, börjar Salar att realisera sin sexualitet. Inledningsvis tycks han mest ha cyklat runt på lekplatser och filmat småflickor i smyg med sin videokamera. Han för anteckningar om barnen, dokumenterar registreringsskyltar på bilarna som hämtar upp dem, för att sedan ta reda på adressuppgifter genom myndigheter. Dessutom fotograferar han dörrskyltar och diverse annat, samt tar reda på sådan information som vilka portkoder som gäller i vissa dörrar. Han samlar också på sig skolkataloger från traktens skolor, och har dessa i sin lägenhet i Farsta.

Under 2007 inleds en mer intim fas i denna pedofils liv. Då börjar han närma sig vissa av de flickor han dokumenterat och filmat, och lockar till sig dem genom att erbjuda dem godis eller småpengar. Bland annat får han dem att följa med till trappuppgångar i närheten, där de ska ägna sig åt något han kallar ”sugleken”. Denna går ut på att flickan tar på sig ögonbindel medan Salar sätter in en av sina fingrar i hennes mun. Hon ska då gissa vilket finger det är fråga om, och om hon svarar rätt så får hon en femkrona eller dylikt. Vad hon då inte vet är att han istället kommer sätta in sitt könsorgan i hennes mun – och i åtminstone en flickas fall även få utlösning i denna mun. Medan detta pågår har han kameran körande bredvid. Han har för eget självförsvar burit kniv under dessa stunder, ifall någon skulle ingripa mot honom.

De filmer han spelade in sitter han och tittar på i sin lägenhet, enligt egen utsago för att bli upphetsad. Det var på detta vis han stimulerade sig själv, och han ansåg inte det var fel att faktiskt producera barnpornografi för eget bruk, då barnen ändå inte såg vad som pågick. Tingsrätten skulle dock ha helt annan uppfattning; de anser att han ”visat särskild hänsynslöshet” i de övergrepp han gjort sig skyldig till.

Detta pågår med ständigt ökande intensitet med ett stort antal flickor, och de andra barnen i de områden där han håller till tycks lägga honom på minnet. Vissa blir misstänksamma mot vad han håller på med. Till slut den 7 juli 2010 är han såg nonchalant i sitt tilltag att några 15-åriga pojkar ser hur han lockar med sig en åttaårig flicka. De ringer polisen, som griper honom strax efteråt. Vid denna tidpunkt är det sexuella ofredande han gjort sig skyldig till denna dag det enda polisen känner till, men när de söker igenom den videokamera och den mobiltelefon han hade på sig vid gripandet finner de bevis på betydligt fler övergrepp. Snart gör man husrannsakan i hans lägenhet, och då inser man att man har att göra med en av Sveriges värsta pedofiler genom tiderna. Fram tills han greps hade han sedan åtminstone 2006 ägnat i stort sett varje dag åt att söka reda på barn att förgripa sig på, och under senare delen även göra det.

Polisutredningen

Under vittnesförhör förnekar han i princip alla försök till sexuella närmanden. Han hävdar att han visserligen filmat flickorna för att kunna åtnjuta materialet i sin egen lägenhet, men att det inte förekom någon sexuell kontakt. På filmerna har dock polisen mycket graverande bevis, där det framgår klart och tydligt att han fört in sitt könsorgan i flickorna, främst i deras munnar. Han har sin egen förklaring till varför filmerna ser ut på detta vis. Han ska enligt egen utsago visserligen ha ägnat sig åt ”sugleken”, men att det endast var fråga om hans fingrar han förde in i flickorna. Han hade dock låtit manipulera dessa filmer så det skulle se ut som att det var hans könsorgan. För att citera domslutet:

”När det gäller fejkningen av filmerna med A och övriga filmer i målet har Salar Mahmud Hassan berättat i huvudsak följande. Han fick problem med datorn någon gång under senvintern/våren 2009. När han sökte efter någon som kunde återställa datorn fick han kontakt en man från Solna som han hittade på Blocket. Mannen kom hem till honom och såg i samband med det att han hade porr i datorn. Denne frågade honom om han ville manipulera filmerna med barn så att det ser ut som att hans penis var med på dessa filmer. Han accepterade erbjudandet. Därefter manipulerade mannen filmerna. Hur det gick till vet han inte. Penisen på filmerna är alltså fejkad. På de övriga filmerna har hans fingrar ersatts med en penis så att det ser ut som att flickorna suger på en penis. Det var mycket välgjort. Han vet inte närmare hur det gick till. Mannen fick betalt med 6 000–7 000 kr. Han fick inte något kvitto.”

Polisen prövade detta uppenbara villospår, och fann dock inget som tydde på att hans historia stämde. Alla kopior av filmerna – på videokameran, banden, USB-minnen osv, hade gemensamt att det var ett könsorgan som fördes in och inte något finger. Dessutom återfanns aldrig den originalfilm som skulle ha manipulerats.

Anledningen till varför han i sin ägo har den ögonbindel som använts under övergreppen förklarar han så här:

”När det gäller de olika föremål som tagits i beslag så använder han till att börja med ögonbindeln när han ska sova, för att det ska bli helt mörkt. Han bar även alltid med sig en ögonbindel för det fall han skulle få ett erbjudande av en släkting att sova över.”

Han var opportunistisk i vilka barn han gav sig på:

”Salar Mahmoud Hassan har berättat att han tycker mest om mörkhåriga flickor med invandrarbakgrund. Han var hela tiden också väl medveten om att dessa flickor i många fall växt upp i en kultur där familjens och släktens heder har stor betydelse och där det anses skamligt att bli utsatt för sexuella övergrepp.”

Fastän hans övergrepp hade pågått i flera år, hade inte ett knyst kommit ut, och det enda bevismaterial som fanns att tillgå var hans egna filmer samt flickornas vittnesmål. Det är fullt möjligt att det aldrig ens skulle ha blivit någon fällande dom, om han hade kunnat skaffa undan filmerna. När det blir dags för honom att inställa sig i rätten, har han 13 åtalspunkter mot sig, en per flicka man funnit bevis på hans övergrepp gentemot.

Gärningarna

Åtalspunkt 1 – Sexuellt ofredande, grovt sexuellt övergrepp mot barn och grov våldtäkt mot barn
Period: Mitten av 2009
Plats: Hökarängen.
Offrets ålder: Nio år

Ett flertal sexuella kontakter där han onanerar framför henne, där hon gör det åt honom, där han utför vaginal penetration m.m. Salars film visar tydligt att flickan inte ville göra detta.

Åtalspunkt 2 – Sexuellt ofredande och grov våldtäkt mot barn
Period: Mellan 2007/2008 och 2010.
Plats: Tensta
Offrets ålder: Sex år inledningsvis

Vid ett flertal tillfällen har han tvingat denna flicka till oralsex, enligt flickans uppgifter kanske tio gånger.

Åtalspunkt 3 – Grovt sexuellt övergrepp mot barn
Period: Tidig sommar 2010
Plats: Rinkeby
Offrets ålder: Sju år

Salar har simulerat ”doggy style”-samlag ihop med flickan, vilket han kallade ”skakleken”, där de båda har kläder på sig men där han filmar.

Åtalspunkt 4 – Grov våldtäkt mot barn
Period: Juni 2009
Plats: Rågsved
Offrets ålder: 7-8 år

Salar har tvingat flickan till oralsex.

Åtalspunkt 5 – Grov våldtäkt mot barn
Period: Sommaren 2008
Plats: Rinkeby
Offrets ålder: Åtta år
Salar har tvingat flickan till oralsex.

Åtalspunkt 6 – Grov våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande
Period: 2008-2009
Plats: Uppsala
Offrets ålder: Sju år

Salar har vid minst två (3-4 enligt flickans vittnesmål) tillfällen tvingat flickan till oralsex. Vid ett annat tillfälle har han försökt klä av hennes byxor. Salar hävdar att denna flicka hittade på ”sugleken” som han kört med alla barn.

Åtalspunkt 7 – Grov våldtäkt mot barn och grovt sexuellt övergrepp mot barn
Period: Juni 2010
Plats: Rågsved
Offrets ålder: Tio år

Salar har tvingat flickan till oralsex samt kört ”skakleken” med henne. Trots hennes fysiska ålder på tio år har hon dock en utvecklingsstörning, och hennes mognadsnivå sägs ligga på en 4-5-årings nivå. Hon var slående handikappad, men Salar förnekar att han lagt märke till det, trots att han upplevde det mycket lätt att få henne att följa med.

Åtalspunkt 8 – Grov våldtäkt mot barn
Period: Juni 2010
Plats: Hökarängen
Offrets ålder: Sju år

Salar har tvingat flickan till oralsex.

Åtalspunkt 9 – Sexuellt ofredande
Period: 7 juli 2010
Plats: Farsta
Offrets ålder: Åtta år

Salar har kränkt flickan genom att pussa henne i ansiktet. I samband med detta tilltag greps han slutligen.

Åtalspunkt 10 – Grov våldtäkt mot barn
Period: 2007-2008
Plats: Husby
Offrets ålder: Åtta år

Salar har tvingat flickan till oralsex, samt haft utlösning i hennes mun.

Åtalspunkt 11 – Grov våldtäkt mot barn
Period: 2006-2008
Plats: Västra Stockholm, okänd plats
Offrets ålder: Okänd, högst 6-9, antagligen yngre

Salar har tvingat flickan till oralsex.

Åtalspunkt 12 – Grov våldtäkt mot barn
Period: Sensommaren 2009
Plats: Stockholm, okänd plats
Offrets ålder: Okänd, antagligen runt 6-7

Salar har tvingat flickan till oralsex.

Åtalspunkt 13 – Grov våldtäkt mot barn
Period: Sommaren 2009
Plats: Stockholm, okänd plats
Offrets ålder: Okänd, antagligen runt 6-7

Salar har tvingat flickan till oralsex.

Påföljden

Man beslagtar en hel del material hos Salar, och det tar drygt ett halvår innan man har ett åtal färdigt. Han förblir i häktet under denna tid. Den 7 februari 2011 åtalas han slutligen för sexuella övergrepp mot 13 flickor, alla i förpuberteten. Man känner till att han gett sig på fler än så, men detta är det enda man har bevis för.

Väl i tingsrätten hålls förhandlingar bakom stängda dörrar, och de poliser och jurister som närvarande gjorde sitt bästa för att skydda Salars identitet, varför ovanstående foto tycks vara det enda som finns att tillgå av honom. Tingsrätten fäller honom på alla åtalspunkter, men ändrar vissa av rubriceringarna från de grova brott åklagaren yrkade på, till att endast anses vara ”brott av normalgraden”.

Den 24 mars har man avklarat skuldfrågan, men man inleder nu en rättspsykiatrisk undersökning för att avgöra om han kan dömas till fängelse. Den 27 april kommer utlåtandet om att han ”lider av en allvarlig psykisk störning” som gör att han endast kan dömas till vård. Tingsrätten skriver att ”Den samlade brottslighetens straffvärde överstiger tio års fängelse.” Något utvisning för denna invandrare med färskt medborgarskap blir det heller inte fråga om, en påföljd som inte är helt ovanlig vid andra typer av brottslighet. Den 19 maj kommer domen, och han placeras på okänd psykiatrisk klinik.

Analys

Massmedias bevakning av detta fall var ytterst sparsamt. I stort sett blev det bara en ytlig artikel för varje steg processen tog – gripandet, åtalet och domen. Hans försvarsadvokat fick dock ut dryga en halv miljon kronor för sin roll i rättegången, ett tecken på vilken omfattande brottslighet det var fråga om.

I största allmänhet måste man säga att svensk massmedia bevakar denna fråga på ett helt bedrövligt sätt. Det existerar tydligen ett samförstånd om att man inte ska offentliggöra dessa brott. Den som kanske uttryckt denna åsikt mest klart – Oisín Cantwell – skriver så här i en kolumn den 12 januari, där han angriper nätverkets arbete:

”Det här är en grupp individer som knappast lyssnar på de experter som varnar för att de som hängs ut som pedofiler riskerar att fastna i den identiteten och fortsätta att utsätta barn för övergrepp.”

Själv har jag inte sett något som tyder på att det är som han skriver. Snarare ser jag när jag studerar dessa brottsutredningar att pedofilernas övergrepp blir allt mer intensiva ju längre tiden går utan att samhället ingriper. Örebropedofilen Jonas Fernqvist började med lätt experimenterande, men hade snart övergått till att utföra övergrepp som tagna ur de Sades De 120 dagarna i Sodom. Salar började också med vad man skulle kunna kalla ”fluktande”, till att senare faktiskt förgripa sig på barnen. Och detta utan någon psykologisk stämplingseffekt, då samhället i stort inte kände till vad som pågick.

Salars fall får mig verkligen att inse att själva tillgången till barnpornografi ger upphov till pedofiler. Salars ”förhistoria” innan han blev aktiv pedofil står inte att finna, men man fann barnpornografisk material i hans lägenhet, även sådan som han inte själv producerade. Kan det månne ha varit så här det gått till:

1. Han intresserar sig för barnpornografi på nätet, laddar ned detta och tillfredsställer sig själv.
2. Han vill ha mer personliga onaniobjekt, så han ger sig ut på jakt med videokamera.
3. Efter ett tag räcker inte ens detta, nu vill han även utföra själva akten med barnen.

Det är skrämmande att man än i dag i Sverige endast dömer 10% av de som tas för barnpornografibrott till frihetsberövande straff. Senast denna vecka var det en pedofil som kom undan med 75 timmars samhällstjänst för detta brott samt att direkt ha ofredat en grannflicka sexuellt – den historien läses här. Jag skulle tvärtemot Aftonbladets kolumnist hävda att om vi ska komma till rätta med de sexuella övergreppen på barn i vårt samhälle, så måste vi sluta försöka normalisera pedofili och att titta på barnpornografi. Dessa saker måste återigen bli lika tabu som de var i mitten av 1900-talet, innan den sexuella revolutionen slog till.

Tidslinje

2005-2006 – börjar rekognosera efter villebråd
2007 – börjar förgripa sig på barn
2009-2010 – större delen av våldtäkterna äger rum under denna tid
7 juli 2010 – Salar grips i en park i Farsta vid 34 års ålder efter att ha ofredat en flicka. Häktas strax efteråt
7 februari 2011 – åtalas vid Södertörns tingsrätt för övergrepp mot 13 flickor
24 mars 2011 – tingsrätten bedömer honom skyldig, men beslutar om rättspsykiatrisk undersökning för påföljdsfrågan
27 april 2011 – han förklaras lida av en ”allvarlig psykisk störning” som gör att han inte kan dömas till fängelse
19 maj 2011 – tingsrätten meddelar fällande dom, han döms till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning

26 reaktioner till “Salar Mahmoud Hassan – det var ju bara min oskyldiga ”suglek”!

 • 15 januari, 2012 kl. 00:17
  Permalink

  Ett skott i pannan, hade nog gett en belöning! Sådana människor kan inte botas 🙁

  Svar
 • Pingback:Salar Mahmoud Hassan 760315-207X Pedofil | C 2 3 - Bloggen

 • 15 januari, 2012 kl. 00:40
  Permalink

  Denna äckliga människa är från och med nu en jagad man när han kommer ut.

  Svar
 • 15 januari, 2012 kl. 02:11
  Permalink

  Avliva aset!!! Skattepengar borde användas till Sveriges välfärd inte till att vårda ett äckligt vidrigt sjukt jävla Piss odjur som den där satan
  Stena ihjäl honom på offentlig plats! Skulle personligen vilja vara med helst kasta den första oxå!!! Tviii fy fan satans avkomma!!!

  Svar
  • 22 januari, 2012 kl. 11:35
   Permalink

   Håller så med dig avskyr när pengar kastas bort på odjur som denne. Sverige kan lika gärna bränna dessa pengar, för vad ska detta djur införa i vårt land mer än SKADA…???!!! Men så är det när man låter ett gäng pedofiler sköta om våra lagar ja då lär det se ut så här i all evighet. Sverige är fördömt finns många politiker o makthavare som är pedofiler.

   Svar
 • 15 januari, 2012 kl. 08:43
  Permalink

  Multikulti….visst tillför det vårt samhälle massor…

  Svar
 • 15 januari, 2012 kl. 09:15
  Permalink

  Vilket prakt-äckel! Fast jag skulle också vilja leka sugleken med Salar. En pikant liten trekant. Han, jag och Mr Two Barrels…

  Svar
 • 15 januari, 2012 kl. 10:00
  Permalink

  Utvisning hade varit det bästa. I landet han kom ifrån skulle dom ha sätt ett skott i pannan på honom på en gång..

  Svar
  • 15 januari, 2012 kl. 11:38
   Permalink

   Tycker du har rätt , utvisning med en gång och att dom i hans land skulle veta varför .Rättvis dom, dom skulle inte acceptera att en sånt djur skulle få gå fritt. En flicka i deras land måste vara virgin , annars får familjen skämmas det är en hedersak i deras land . UT MED SKITEN IFRÅN VÅRT LAND , SLUTA BETALA MED VÅRA SKATTEPENGAR , TACK .
   Han är inte värd ett skott i pannan , kostar för mycket sen så blir det du som får sitta inne och det är han inte värd och du får värre straff .

   Svar
  • 15 januari, 2012 kl. 12:41
   Permalink

   Instämmer helt, han flyttade hit av en anledning? Det var krig, krisdrabbat eller liknande. Sen gör han sånt här när han har kommit till ett tryggt land.. Det är inte landet han kom ifrån som det är fel på! Det kan aldrig vara fel på ett land, det är människorna i landet det är fel på.. Han borde inte ens ha fått kommit hit från början

   Svar
 • 15 januari, 2012 kl. 13:45
  Permalink

  Idioten ska ut ur Sverige!
  Eller så ska dom stena han till döds.

  Svar
 • 15 januari, 2012 kl. 20:27
  Permalink

  Ge mig en vecka med honom…

  Svar
 • 16 januari, 2012 kl. 00:34
  Permalink

  Tänk om allt det här bara är en bluff och en häxjakt på en oskyldig person. Vad vet vi vad som verkligen är sant?

  Svar
  • 16 januari, 2012 kl. 09:39
   Permalink

   Större delen av uppgifterna är tagna från domslutet i det angivna brottsmålet. Om du tvivlar på att detta stämmer, hämta då ut detta dokument.

   Svar
  • 22 januari, 2012 kl. 11:39
   Permalink

   Anna det är såna som dig som förstör landet Sverige inte pedofiler som asshole Salar – NEJ men såna som DU o dina jämlikar som skyddar o daltar med dessa odjur! I mina ögon är du äckligare än skitstöveln

   Svar
 • 16 januari, 2012 kl. 12:06
  Permalink

  Det börjar bli allt för vanligt att sådana här vidriga as som inte ens är av Svensk härkomst visar sig begå så pass vidriga brott med oskyldiga försvarslösa individer.
  Tortyr och utvisning är vad dom förkänar.

  Svar
 • 17 januari, 2012 kl. 20:36
  Permalink

  Intressant och mycket informations rik blog. Jag saknar dock att det skulle varit mer information om sekter. Jag läste om bland annat Jehovas vittnen som tydligen ska vara ett paradis för pedofiler 🙁
  Det är skrämmande och läsa hur det ser på sådana saker och aldrig anmäler det till polis utan bara tar upp det som diskution med en älste (motsvarar en präst) Jehovas vittnen är bara en sekt jag är övertygad om att det finns fler sekter som ägnar sig åt sådant.. Vore bra om det också kom fram på er blog.

  Svar
 • 19 januari, 2012 kl. 16:20
  Permalink

  Utvisning är inte tillräckligt, tycker jag. Då försvinner han ju bara, och ingen (barnens familjer, barnen själva, vi som läser den här bloggen) får veta vad som händer honom. Jag skulle gärna se honom fastbunden på torget, och där kunde han sitta tills folket tröttnat på att förnedra och tortera honom. Sen kunde vi skicka honom till hemlandet så får hans folk göra slut på honom.

  Svar
  • 22 januari, 2012 kl. 11:46
   Permalink

   Linn Irak (kurdistan) kommer inte göra honom nåt han åker dit o våldtar bara flera småflickor vars föräldrar hellre skulle dö än att anmäla händelsen. Han skulle göra mer skada där än här. Det bästa vore att ändra på Sveriges uråldriga lagar och införa riktig livstid dödstraff eller att sitta av straff i ursprunslandet, men då ska de sitta där oxå i all evighet utan nåd o detta ska kunna kontrolleras av Sverige.

   Svar
 • 19 januari, 2013 kl. 12:26
  Permalink

  han sitter på karsuddens sjukhus i katrineholm

  Svar
 • 18 maj, 2013 kl. 12:24
  Permalink

  Sjukt att islam skyddar förövare och gör offer till skyldiga. Helt sjuk jävla vidrigt. Det är lite som när Aisha blev våldtagen utav muhammed. Det utropades som hans kärlek till aisha! HA! Muslimer har fan en förvrängd syn på saker och ting.

  Svar
 • 29 april, 2016 kl. 07:24
  Permalink

  han sitter på karsudden i katrineholm, på avdelning b1, om ni är intresserade? jag är trött på äckliga pedofiler!

  Svar
 • 30 april, 2016 kl. 10:29
  Permalink

  Hassan ska på permission idag! kanske för att leka med småbarnen igen…

  Svar
 • 20 juni, 2016 kl. 09:29
  Permalink

  jag vet att han sitter på karsudden

  Svar
 • 17 juni, 2017 kl. 08:33
  Permalink

  Och nu har äcklet rymt!!!

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *