Stefan Sjölén från Väja släpps fri 25/6-2014 efter ett fängelsestraff på 3 år och 6 mån.

Stefan Sjölén
Stefan Sjölén

Stefan Sjölén, som vi tidigare skrivit om men på vår nu ej aktiva blogg, släpps idag ut i det fria och betraktas nu som en ”fri man” efter att ha avtjänat ett fängelsestraff på 3 år 6 månader.

Men enligt uppgifter till Nätverket så har Stefan sedan den 15e mars i år fått utökad frigång och har alltså redan nu fått vistas ute i det fria med en såkallad fotboja. Sveriges domstolar anser att Stefan Sjölén alltså är ”frisk” man och redo att vistas helt utan bevakning av vad han sysslar med på fritiden. Detta trots det att vid rättegången i Ångermanlands tingsrätt gjordes bedömningen att, för att citera domen;

DomtextStefanSjolen
Domtext

Stefan Sjölén dömdes 2012-05-02 i Ångermanlands tingsrätt till 3 års fängelse för tre fall av våldtäkt mot barn och gick då även med på att genomgå ”behandlingsmetoden” ROS men överklagade sedan domslutet till Hovrätten för nedre norrland som bestämde strafflängden till 3 år och 6 månader, samt dömde stefan till ytterligare 2 fall av våldtäkt mot barn samt höjde skadeståndet från 105.000:- till 120.000:-.

Domen finns att läsa här.

15 reaktioner till “Stefan Sjölén från Väja släpps fri 25/6-2014 efter ett fängelsestraff på 3 år och 6 mån.

 • 24 juni, 2014 kl. 22:37
  Permalink

  Jag är själv ett offer för sadism och pedefili,har fått mitt liv förstört då jag lever med pågående ptsd med kronisk personlighetsförändring. Jag önskar ingen annan detta!!!! Bort med pedofilerna från våra gator !!!!

  Svar
 • 24 juni, 2014 kl. 23:13
  Permalink

  Om han dömdes 2012 har han ju bara suttit 2 år. . inte 3.5 som det står här 🙁 Alldeles för lindrigt med tanke på vad han gjort!!!

  Svar
  • 25 juni, 2014 kl. 06:44
   Permalink

   Han vart dömd till 3 år och 6 månader, men vi har en såkallad ”2/3 dels regel” här i sverige, så de dömda släpps ut efter att ha suttit två tredjedelar av straffet.

   Svar
 • 25 juni, 2014 kl. 09:26
  Permalink

  Fy fan, säger jag! Nu är kräket fri. Han borde ha fått livstids fängelse och då menar jag inte 16 år, utan livstid!!

  Jag känner mig förskräckt av blotta tanken på att aset är fri och anses ha sonat sitt brott. Enligt mig går det ALDRIG att sona brott som pedofil, våldtäkt och mord!!!

  Det är inget annat än en gigantisk skymf mot brottsoffret/brottsoffren; Släppa ut en pedofil efter så kort tid och så behöver han inte ens en gång avtjäna straffet, utan fick frigång med fotboja flera månader före! FY FAN, jag kan inte annat säga!!!

  Jag hoppas innerligt att samtliga på orten och i hela Kramfors med omnejd blir upplysta, om att det bor en pedofil i Väja.

  Svar
 • 25 juni, 2014 kl. 11:44
  Permalink

  Om han tagit sitt straff och är fri då skall han kunna röra sig fritt i samhället som vilken annan som helst, det är en fundamental princip i en rättsstat. Pöbelmentaliteten och blodtörsten i kommentarerna här och på facebooksidan får mig att vilja kräkas. Hur många av ni som kommenterar har ens läst domen? Tjejen har själv erkännt att all sexuell kontakt var frivillig. Samtidigt har hon dock sagt till en kompis att hon ”sög av honom mot sin vilja för hon ville att hon skulle tycka synd om henne”. Tjejer i den här åldern är idag definitivt inte så oskuldsfulla och oskyldiga som ni tror, de kan vara väldigt utmanande och förföriska och fullt utvecklade. Svassar omkring och viftar med rumpan och gillar att leka med killars känslor. Nu säger jag inte att det alltid är rätt att ha sex med minderåriga även om det sker frivilligt, det finns lagar och de är till för att följas, MEN jag tycker det är en väldigt stor skillnad mellan att ha sex som sker under samtycke, och att tvinga sig på någon med hot och våld. Om du läser det här Stefan, så skall du veta att det finns de som står på din sida också.

  Svar
  • 29 juli, 2014 kl. 02:20
   Permalink

   Justice om du nu är så mycket på Stefans sida så tycker jag att du skulle ha blivit utsatt för sånt där helvete som flickan har, du förstår nog inte hur människan känner sig inuti. Helt förstörd, rädd, och äcklad av sig själv, fattar inte hur du kan vara på pedofilernas sida eller vad man ska kalla det, man bara kokar av att läsa det du skrev. Som liten så har man inte tillräckligt mycket uppe i huvudet för att våga säga nej till en vuxen människa

   Svar
   • 3 augusti, 2014 kl. 21:45
    Permalink

    Du Johan ?? Så du hoppas på att hon utsetts för detta för att hon har sin mening ? Du har ju din mening. Vi lever i ett fritt land. Min mening är att flickan hade sex och hon mådde ju inte speciellt illa av det efter som det hände flera gånger. Hon var ju med på det, även om hon är ung. Visste det är fel ålder, Kvinnor i den ålder bör ju välja någon i sin egen ålder.
    Han har gjort sitt straff och är nu en fri man. Sådana som dig Johan förpestar samhället, jaga pedofiler ? Det finns inte mycket i skallbenet på dig. Begår man ett brott så får man ett straff. sen så blir man fri. Sen att det finns vissa som jagar människor för att dom inte har annat vettigt att göra. Jag anser att man kan hänga ut alla människor som begår brott oavsett vilket brott. Bankrånare, inbrottstjuvar, knarklangare etc. Dessa människor förstör så mycket för andra…tycker du borde studera lite mer innan du uttrycker dig så idiotiskt.

    Svar
  • 29 juli, 2014 kl. 02:28
   Permalink

   Tack för din uppfriskande synvinkel, detta har jag inte alls hört något om förut 🙂 jag skulle vilja höra dig säga dessa orden efter att samma handling utförts på din förhoppningsvis aldrig existerande dotter. Människor som dig får mig att vilja spy. Jag, 12 år gammal, mot en 30+ årig man. Vad har jag att säga till om? Han sa så snällt till mig att det var helt normalt, så ofarligt och jag visste inte då det jag vet nu. Att han även använde tekniken att i hela mitt liv försöka få mig att få ett starkt förtroende för honom så att jag skulle lita på honom och det han sa att vi skulle göra kanske du också tycker är heelt normalt? Att detta skulle ge mig men för livet då jag har flashbacks som har gjort att jag bland annat skurit mig. Att jag inte klarar av kontakt med en annan människa eller folkmassor då jag direkt får panik. Tack du, för att även du berättat för mig hur äcklig jag är, och var. Människor som dig är anledningen till att samhället inte fungerar. Vidrigt!

   Svar
  • 30 augusti, 2014 kl. 02:31
   Permalink

   Som 12-åring kan man ha en välutvecklad kropp, men inte en vuxen människas hjärna!!! Tjejen är totalt oskyldig, vilka kläder hon må ha haft el hur utvecklad fysiskt hon är!! Det borde varje människa förstå, om inte så är du antadligen pedofil själv. Min pojkvän satt av lika länge som den här mannen då det var två mot två i ett slagsmål på fyllan!! Rättsystemet är helt åt helvete fel och jag tycker såna här människor bör hängas ut, så att föräldrar kan skydda sina barn, och han ska få så mycket stryk som möjligt eftersom han har skadat ett BARN på sjukast möjliga vis, hänger du med el??

   Svar
 • 25 juni, 2014 kl. 12:55
  Permalink

  Försvarar inte på nått sett alls hans pedofili men läser man domen så var hon ju dock mer än frivillig till samlagen och hade själv ”satt igång” honom vid 1 eller 2 tillfällen med onani.

  Nej, ni behöver inte skälla på mig för jag håller med om att en karl ska kunna stå emot ett barn och inte sätta på dom även om dom själva vill det.

  Svar
  • 30 augusti, 2014 kl. 02:34
   Permalink

   Om man är frivillig som 12-åring vet man tydligen alldeles för mycket om sex redan, och som sagt vi talar om ett BARN som inte förstår vad hon gör..

   Svar
 • 25 juni, 2014 kl. 21:19
  Permalink

  Finns inget som helst försvarsbart i detta! Det finns ett flertal unga trasiga individer, som söker uppmärksamhet, och det kan handla om att söka bekräftelse rent sexuellt.
  En vanlig vuxen människa med vanligt bondförnuft skulle med bestämdhet säga åt den unga att jag ser och hör dig, det räcker nu!

  Svar
  • 26 juni, 2014 kl. 12:35
   Permalink

   Det du inte begriper är ju att det är du och alla andra hatare här som får henne att känna sig trasig och må dåligt. Hon har själv uppgett att allt var frivilligt så antagligen mådde hon inte alls dåligt innan rättsväsendet, samhället och pöbeln manipulerat henne att må dåligt eftersom samhällsmoralen säger att hon ska må dåligt eftersom det är så man ska må när man har blivit ”våldtagen” (i juridisk mening).

   Kan någon förklara för mig hur det är försvarbart? Istället för att låta tjejen gå vidare, vara glad och fortsätta leva sitt liv, möjligen lite deprimerad över att den hon tytt sig till hamnat i fängelse, så ska man riskera att ge henne men för livet genom att fortsätta hänga ut hela den här historien och måla ut henne som offer?

   Svar
 • 18 juli, 2014 kl. 08:58
  Permalink

  Man bli rätt sagt arg när släpper dom efter 2/3 del av straffen . Han är pedofil och förbli en pedofil så tro inte att han inte gör om ……ja ja ja gå inte bota dom så enkelt Lås in honom och släng nyckel …

  Svar
 • 23 oktober, 2014 kl. 15:48
  Permalink

  Ja du,Justice… Man vill knappt tro att de finns vuxna(?) människor som resonerar som dig,så sjukt..! Men du är ju en pedofilvän som sagt. Låt sjöle’n börja umgås med dina barn helst ifrån att dom är små 3-4 år,låt honom sitta barnvakt,som han gäärna gör. de går ju inte på en gång att förtroende skapas mellan honom o barnet men han kommer sannerligen försöka,påpeka för barnet att den är en del av hans familj,som i detta fall. Det här är en slags psykopat vi pratar om,som nästlar sig in i barnets tankar,blir ”vän” med barnet o ber barnet anförtro sig till honom.Erbjuder sig att ta dennes oskuld,för de ”är ju inget fel” Erbjuder sig att skjutsa runt i sin bil,för ”jag ska ju ändå den vägen” Säger efter samlagen att ”ja.du förstår väl att du inte får berätta de här för någon?”
  Sen,vad vet du om att flickan inte mådde dåligt under tiden det här fortgick?? Du har inte en aning,så låt bli att prata om sånt du inte vet.
  Hon var för guds skull tolv år,1 år äldre än hans egen dotter! Mentalt sett ett barn som blev itutad att alltihop var okej.
  O hur i helvete kan du säga, ”möjligen lite deprimerad över att den hon tytt sig till hamnat i fängelse” Du vet INGENTING om vad hon går igenom,men dina inlägg säger en hel del om vad DU är för slags människa.
  Så,låt barnen springa över till Stefan sjölens fam o kom inte o grina om några år när de händer dom,gör inte de.
  Pedofiler kan aldrig ”sona sina brott” för driften att göra om det finns kvar,de är bara en tidsfråga när. Tycker de är så synd om dom stackars barn som finns i hans familj,för oftast börjar de ”inom familjen”..

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *