Tillsammans skapar vi en lösning

Skiftningar i debatten

Vi i nätverket har sett hur olika aktörer försiktigt börjat skriva om pedofiler och även hur fel det kan bli med den nuvarande lagstiftningen gällande sex med minderåriga. Och ja, det hade kunnat vara en sund debatt som tagit fart om det inte varit för att man enligt oss tagit en felaktig ställning i debatten. T.ex. kan vi läsa i Aftonbladet hur synd det är om pedofiler och hur de inte valt sin läggning.

”Men innan jag somnar brukar jag tänka att jag skulle skjuta mig om jag bara hade en pistol.”

Det är väl sant, MEN de har valt att begå övergrepp och då får man även leva med konsekvenserna av sitt handlande. Vi kan också se i debatten ett försök till att luckra upp lagstiftningen kring sex med minderåriga. Ursprunget till debatten är att unga kärlekspar ställs inför domstol och i vissa fall dömts trots att sexet både var frivilligt och samspelt. Något som vi i nätverket tar det djupaste avstånd ifrån, då lagen är tänkt att skydda barn och inte straffa barn som blir kära med allt som kommer av det. Nätverket ser även problematiken kring en uppluckring och inte bara fördelarna till skillnad från sexualliberalerna i RFSL, som tidigare hade en aktionsgrupp vars syfte var ett legitimera pedofili. Aktionsgruppen som var aktiv inom RFSL kallades PAG (Pedofila ArbetsGruppen), därav vår skepticism till deras verkliga syfte med debatten de för.

Vad kan de yttersta konsekvenserna av en uppluckring komma att bli? Jo, det blir svårare för våra myndigheter att fälla renodlade pedofiler som begår övergrepp mot barn. Men den ”lilla” detaljen är väl inte speciellt viktig i ett Sverige då alla ska ha rättigheter men inga skyldigheter. Speciellt dessa stackars pedofiler som bara blev födda såhär och egentligen inte vill något ont. Vi är kanske lite hårda när vi väljer den här linjen, i alla fall om vi ska tro på media om hur folk i allmänhet ser på pedofiler. Men nätverket vet att ni, vi och alla andra inte ser pedofiler som några oskyldiga och missförstådda ”män” och ”kvinnor”. Vi ser dem för vad de verkligen är – monster som ger sig på barn för sin egen sexuella njutnings skull.

Skitsnack säger vi i nätverket om hur media vill att vi ska se på pedofiler!

Finns det en enkel lösning?

Finns det något sätt att motverka bilden av pedofiler som media försöker etablera? Ja, lösningen är enkel men i många fall motbjudande. Vi måste exponera omgivningen för gärningen, vi måste få omgivningen att förstå vilken enorm skada de här ”människorna” gör genom att förgripa sig på barn. Det är inte pedofilerna som det är synd om, det är barnen. Detta kan vi bara uppnå genom att visa hur verkligheten ser ut, tyvärr.

Vad är då lösningen till problematiken kring lagstiftningen om sex med minderårig, för en lösning måste komma då oskyldiga drabbas och felaktigt stämplas som sexualbrottslingar. Lösningen är inte enkel och vi har inget svar som löser alla problem, men ett första steg är att utbilda de som ska sitta och döma i domstolarna. Så att de förstår hur lagtexten skall fungera, dvs som ett skydd för barn inför vuxnas påtvingade sexualitet inte som någon moralisk pekpinne. Lösningen är INTE att luckra upp lagstiftningen, det skulle enbart ge pedofiler och andra sexuella avarter större utrymme att förgripa sig på våra barn. Och det är ingen lösning som vi kan acceptera, NÅGONSIN.

Nätverket på väg mot att bli en folkrörelse

I skrivande stund så har nätverket stöd av nästan 9000 personer varav ett stort antal försöker påverka samhället, genom att göra sina röster och åsikter hörda med de medel de har att tillgå. Men för att vi ska nå dit vi alla vill, så krävs det att fler engagerar sig och bemöter tokerier i Aftonbladet, Expressen, etc etc. Vi ska även bemöta RFSL och liknande organisationer när de kommer med utspel som är vansinniga, för det är våra barns liv och trygghet de spelar hasard med. Vi kan inte och vi ska inte acceptera det. Så vår uppmaning är att se er omkring och närhelst ni ser något som kan vara till fara för våra barn – AGERA och gör det med kraft. Så skapar vi tillsammans en folkrörelse som går till historien, något vi kan vara stolta över när våra barnbarn frågar oss om hur det var förr. För då kan vi unisont säga att det var mycket värre förr.

21 reaktioner till “Tillsammans skapar vi en lösning

 • 8 april, 2012 kl. 17:13
  Permalink

  för mig finns endast en lösning och det är lås in dom och släng nyckeln… en gång pedofil alltid pedofil.. finns inga ursäkter att förgripa sig på ett barn

  Svar
 • 8 april, 2012 kl. 17:24
  Permalink

  Precis, det är inte pedofilerna det är det minsta synd om utan offren och ingen pedofil är tvungen förgripa sig på barn, dom sjukligt kåta jävlarna..

  Dom har absolut friheten att välja bort sina perversa drifter, men dom väljer inte alls bort det.. Dom väljer barn för sin jävla utlösnings egen skull..

  V a d dessa pervon anställt bland mänskligheten och i samhället går ej att beräkna i varken siffror eller ord..

  Det går inte heller berätta vad jag gjort,,mot pedofiler och samtidigt inser vad dessa avskum renderar andras liv,.

  Man bär på detta helvete till sista andetaget, medveten om att en pedofil utsatt kanske hundratals barn, som får något man inte kan kalla liv,,

  För dessa kåtbockars skull har jag liv på mitt samvete..

  Svar
 • 8 april, 2012 kl. 17:31
  Permalink

  Huvudet på spiken!!
  Skillt for president!!!

  Svar
 • 9 april, 2012 kl. 13:58
  Permalink

  Pedofilers yttersta mål är att få ett samhälle som tillåter vuxna att ”ha sex med barn”. Det kan man läsa varhelst i deras forum.

  De inser själva att det inte är något som kommer hända i vår livstid men de tar det i små steg vilket de hållit på med i decennier. Bl.a så var just PAG med i omformningen av den omstridda sexualbrottslagen på 1970 talet (som fick rivas upp och göras om). Där ville de ha sänkt åldersgräns för sex med barn. Eller rättare sagt, de kallade det för att frigöra barnets sexualitet och att sänka lovlighetsåldern var det enda rätta för barnens skull.

  De ville avkriminalisera vissa typer av incest (främst far-dotter) etc.

  Justitieministern på den tiden var Lennart Geijer och han var i dagens ögon sett en extrem liberal. Han var även en av dom inblandade i den stora bordellhärvan där ministrar köpte sex av bl.a barn (ingen åkte fast för det)

  Den pro pedofila propagandan fortsätter än idag men i andra former. Sänkt lovlighetsålder är ett tema, att få pedofili klassat som en läggning istället för störning är ett annat. De vill ha samma rättigheter som homosexuella och anser själva att det bara är en tidsfråga. Den dagen de får samma rättigheter som homosexuella blir det förbjudet att ”kränka” dem som ”sexuell minioritet” och sådana här sidor och framförallt att domar offentligörs är bara att glömma. Att skriva om hur barn fått sina liv förstörda av pedofiler kommer också vara en kränkning mot ”pedofiler som grupp och sexuell minoritet”. De kommer ha samma beskydd av samhället (har dom inte redan det föresten?) som andra sexuella minioriteter.

  Så ju oftare vanliga människor nämner att pedofili är en läggning istället för en störning så gör man pedofilerna en jättetjänst. Man bidrar till att nöta in budskapet i små steg.

  Pedofili är och förblir en sexuell störning. Det finns ingen vetenskap som bekräftar att pedofili är en medfödd ”läggning” och därför finns det heller ingen anledning att behandla dem som annat än individer med en störd sexualitet. Det går visst att hjälpa pedofiler. De kan som andra störda människor lära sig att inte leva ut den. Det svåra med att bota en pedofil är just de att hen själv anser sig vara fullt normal..

  Enligt pedofillogiken är det majoritetsbefolkningen som är störd alt oupplyst som inte ”förstått” att barn mår bra av att ha sex med vuxna. Dom är fanatiskt övertygade om att de en dag kommer bli erkända som sexuell minioritet. Drömscenariot för dem är att pedofiler får föräldrars tillstånd att ha sexuella relationer med deras barn. Det och mycket annat finns beskrivet på deras sajter.

  Pedofillogik:
  Pedofiler är övertygade om barnen de utsätter för övergrepp inte far illa av det. De tror att barnen känner likadant som de själva och så länge barnen inte skriker och protesterar är det okej. Då är de ”snälla pedofiler”. För dumma pedofiler, ja det är nämligen sådana som skadar barnen när de ”har sex med dem” och i pedofilernas värld är sådana som ”skadar barn” inte ”äkta” pedofiler. Ur ett brottsofferperspektiv så haltar logiken rejält eftersom barn inte alltid gör motstånd pga rädsla och vanmakt och för att barn far illa oavsett hur pedofilen gått tillväga. I utsatta barns värld finns inga ”snälla” pedofiler!

  Pedofiler anser att samhället idag inte är ”moget” för att erkänna dem men en vacker dag….

  Just därför är det bra att så många som möjligt är medvetna om den pro pedofila lobbyismen och går i svaromål varhelst ni möter den.

  Svar
  • 9 april, 2012 kl. 19:24
   Permalink

   Och kanske du borde inte generalisera alla pedofiler, nu pratar du om aktiva pedofiler.

   Svar
 • 11 april, 2012 kl. 02:48
  Permalink

  Tycker denna sidan borde döpas om. Långt ifrån alla pedofiler begår brott. Jag studerar till psykolog och vet att pedofili är vanligare än vi tror. Akta er för att kränka dem som ej har begått något brott utan hjälp dem istället, det gör i alla fall jag. Att läsa till psykolog var ett kall för mig, att hjälpa människor som är något de inte vill vara, det kan vara allt ifrån pedofiler till människor som har tankar om att mörda men ej har begått brott. De personer som har begått brott har däremot passerat en gräns, de är inte längre oskyldiga utan har genomfört en handling som kräver ett straff. Gör det här till en sida som vill stoppa övergrepp mot barn istället, det är det som verkligen betyder något. Pedofili är en störning som förmodligen alltid kommer att existera hos människosläktet så döpa sidan till ”Stoppa prdofilerna” är enligt min akademiska och professionella bedömning felaktigt. Döp om dem till ”Stoppa sexövergrepp på barn” istället.

  Svar
 • 12 april, 2012 kl. 14:03
  Permalink

  * exakt hur ska man kunna få ut mer info i samhället, hur ska vi kunna utbilda andra om det?

  då det är som ni säger en viktigt del i det hela. Och då måste man ha ett effektivt sätt att få ut det.
  det jag tänker då är att ett väldigt bra och effektivt sätt vore att besöka skolor, för föreläsningar om pedofiler. Vilka de är, vad de gör etc.
  så får barnen mer kunskap om det, som leder till att man når ut till en större grupp.
  Även att man kan ha fråge formulär där barnen får svara anonymt på frågor om det, vad de anser om dem, vad de förtjännar, om de varit utsatta etc. så kan man få en mer korrekt bild av hur många som blir utsatta.

  Även att man gör liknande formulär till andra vuxna. där man även lägger till om de dras till barn, och om de gjort dem något.

  * info
  även om info om lagtexterna etc, kan vara bra finns det andra delar som har en mycket större vikt tycker jag. Och det är att lära barn och vuxna hur en agerande pedofil vanligtvis agerar. vilka de kan vara etc. och lära barnen att säga ifrån om de blir utsatta

  *
  sen tycker jag även att man borde kunna ge de som är pedofiler men som verkligen inte vill skada ett barn (och som aldrig gjort det) hjälp och viss stöttning, då det kan leda till att färre barn utsätts för något sådant. Så får de hjälp att kontrollera sig.

  är lite av sakerna jag tänker på ang detta

  Svar
  • 12 april, 2012 kl. 16:08
   Permalink

   håller med om att det skulle vara bra och gå ut i skolorna och liknande ställen och tala om hur en pedofil agerar men tycker utan förbehåll att de ska låsas in och aldrig komma ut igen… ni kan snacka hur mycket som helst om psykologi och annat .. det en pedofil gör antingen han fullbordar eller ej .. skadar barnet för hela dens liv.. och för mig finns det inga som helst ursäkter.. även om de har en störning så vet de mycket väl vad som är rätt och fel..

   Svar
   • 13 april, 2012 kl. 10:23
    Permalink

    om det var jag som skulle bestämma skulle det vara mycket mycket hemskt för dem. skulle vilja att de låstes in, och tvingades äta sina egna genitalier. innan de svalt ihjäl.

    Saken är den att som med alla störningar, så finns de de som agerar efter det och de som kämpar emot.
    Och de som kämpar emot och aldrig gjort något, ska väl inte behöva straffas för något de inte rår för?

    Det är väl bättre om man till en början tar de som faktiskt gjort något

    Jag pratar om vad som är större chans att få igenom i dagens samhälle

    Svar
 • 13 april, 2012 kl. 13:10
  Permalink

  nu förstår jag inte vad du menar med att de som inte gör något ska inte straffas.. givetvis ska väl ingen straffas för något man inte gör.. är väl en självklar sak.. är ju inte aktuella heller ju så länge de inte rör ett barn.. men för mig är det ju bara en fråga om tid innan de agerar..

  Svar
  • 13 april, 2012 kl. 14:26
   Permalink

   ” ni kan snacka hur mycket som helst om psykologi och annat .. det en pedofil gör antingen han fullbordar eller ej ..”

   det jag sa, handlade inte om att hjälpa agerande pedofiler. Utan de som aldrig skadat ett barn, och som vill få hjälp så att det fortsätter så (att de inte skadar barn, genom diverse saker som rutin koll, prata, hålla dem ifrån barn.)

   Vilka är ”ni”?

   (det skulle verkligen behövas ett spec ord för agerande pedofiler och de som inte agerar. skulle nog ta bort många missförstånd)

   Det behöver inte vara en tidsfråga, men är svårt att säga. vi kan ju inte veta hur många det är som har den sortens störning, inte heller hur många som agerar efter den.

   Svar
   • 13 april, 2012 kl. 15:13
    Permalink

    är helt ärligt inte intresserad av vad som kan göras för pedofiler.. gick med här för att stötta de som blivit utsatta inte för att hjälpa några pedofiler men har kanske missuppfattat denna sidan och kommer omedelbart att gå ur isf… tycker det snackas mer om hjälpa dem än om deras offer.. BARNEN..

    Svar
    • 13 april, 2012 kl. 15:23
     Permalink

     du missförstår mig.

     jag tänker på hur man hjälper barnen bäst. Bäst är ju att förhindra att pedona börjar förgripa sig på barnen, inte sant? och om de då kan få viss hjälp INNAN de skadat ett barn, så har man ju redan där räddat flera barn?

     De som har skadat barnen skulle ifall det var upp till mig vara med om något mycket mycket otrevligt.

     Jag håller med om det som är viktigast att hjälpa här är barnen, har aldrig sagt något annat.

     Men ser det som väldigt viktigt att man lyckas förhindra att de ens BÖRJAR med att ge sig på barnen. ska man ta dem EFTER de gjort något är ju skadan redan skedd. Ett barns liv är då redan förstört, för att man inte gjorde något åt det tidigare

     Svar
     • 13 april, 2012 kl. 15:34
      Permalink

      ja det låter ju väldigt bra.. men kan knappast tänka mig att de kommer själva och säger hej jag är är en pedofil och vill ha hjälp… och om de inte redan har agerat så sitter de säkert och dreglar över barnporr och det är för mig lika vidrigt… de har ett val oavsett om de har en störning eller ej.. precis som en missbrukare har ett val..

     • 13 april, 2012 kl. 15:43
      Permalink

      Det jag menar med stöttning etc, att man uppmuntrar dem till att söka vård, utan att behöva vara rädda för folks avsky emot dem.

      Men det kan varken du eller jag veta. De MÅSTE inte göra det. och jag håller med dig.

      och såklart öka hjälpen för barn som utsatts något enormt. Är själv offer för det, inte mycket hjälp mer än besök på bup. (fast fick universal hjälp, då han sitter och dör långsamt. och smärtsamt)

     • 13 april, 2012 kl. 16:02
      Permalink

      det kan jag hålla med om att hjälpen till utsatta barn måste bli större och bättre.. och framför allt visa barnen att man tror på dem… och betydligt hårdare straff för alla som missbrukar ett barn…. beklagar av hela mitt hjärta vad du blivit utsatt för..

     • 13 april, 2012 kl. 16:19
      Permalink

      ja, Man borde även kolla upp vilka barn som kan ligga i risk zonen, de som då har en ökad chans att bli utsatta.

      verkligen, dagens ”straff” är…… ja patetiska

     • 13 april, 2012 kl. 16:24
      Permalink

      ja det är en bra ide.. bli lite mer lyhörd för signaler från barnen..
      ja det är ju synd att kalla det för straff

 • 17 april, 2012 kl. 00:19
  Permalink

  Hur kan vi agera? Då åker vi in om vi skulle agera på det sätt som pedofiler förtjänar. Lagen / domare skyddar dom – skydar inte barnen!

  Svar
  • 17 april, 2012 kl. 14:29
   Permalink

   nej, inte på samma sätt.(såvida man inte är väldigt bra på att inte lämna bevis)

   Det man kan göra är att lära sig hur de agerar, som ex varningssingaler . Så kan man öka barnens trygghet. Då man kan enklare kunna motarbeta det, och inte tro att det bara är bra för att de kanske inte är dömda eller snälla

   Svar
 • 13 oktober, 2014 kl. 00:11
  Permalink

  ”Bara i Sverige stoppas dagligen upp till 50 000 försök att komma in på sidor som innehåller barnpornografi, berättade Peter Björk som är kriminalinspektör på Rikskriminalpolisens IT-brottssektion.”

  Detta kommer från polisens egen information och visar hur pass många det är som söker efter registrerade ”barnporrsidor” i Sverige, det är skrämmande men väcker också tanken om, hur många rent statistiskt är just pedofiler? En annan sak som jag vet sällan kommer i dagen är: Hur många är kvinnor av dessa! Tyvärr så är det oftast så att det är vi män som ses som potentiella pedofiler och man glömmer alltså att det även finns kvinnor med den här ”mentala defekten”! Jag vet killar som velat arbeta inom barnomsorgen men inte vågat ta det steget av rädsla för att bli anklagade eller ens bli påtänkta som förövare. Barnomsorgen skriker samtidigt efter manlig personal då det behövs… Hur löser man det? Är det inte dags för en rättvisare bild av vilka förövarna verkligen är?

  Personligen tror jag det grundar sig i att män penetrerar, är starka håriga monster, medans kvinnor är små och timida, men jag är fullständigt övertygad om att dom kan göra minst lika stor skada, om inte fysisk så psykisk!

  För att återgå till det jag inledde med så undrar jag en annan sak, de där 50.000 sökningarna per dygn är de som VET vad dom letar efter gissar jag, men så finns det då gemene man som inte vet men som antingen söker generellt via t.ex. google eller kanske inte ens använder en dator, de som smyger runt och allt från smygtittar till de som skrider till verket, hur många är dom? Om man nu skulle ta fast alla dom som söker bara då… dom kanske inte är 50.000… eller så är dom det och många fler, 50.000 träffar på kända sidor per dygn… 365 x 50.000 = 18250000 !!! Jag tänker, hur i hela helskotta ska det finnas personal för att hitta alla dessa ? Hur stor är risken att de som sätts att leta andra är själv pedofiler och kommer dom då att göra ett bra arbete?

  Jag jobbar med IT och man behöver faktiskt inte så mycket tekniskt kunnande för att gå runt ovan nämnda ”filter” och då uppstår ytterligare en fråga, hur många är de som är tekniska nog att till exempel hålla kontakten via krypterade anslutningar eller använda sig av TOR Network, VPN och annat som gör det näst omöjligt att spåra en enkel användare… Hur många hamnar inte i statistiken och stoppas av filtren?

  Med ovan nämnda i åtanke så är det kanske inte så svårt att förstå att arbetet med att bekämpa barnporr går så sakta, att det inte grips fler o.s.v. för hur många förövare kan inte tänkas sitta på bestämmande platser, hur stor är inte risken att din granne, dina barns morfar/mormor, barnvakten, eller till och med din sambo är en pedofil? Det sägs att pedofiler lever i förnekelse, andra hävdar att dom är väl medvetna, många helt vanliga som i smyg tittar och fantiserar om ungarna dom ser…

  Ibland hatar jag att tänka, jag önskar att jag inte hade börjat att nysta, nu gjorde jag det och jag delar med mig för att det jag finner är jäkligt nedslående!

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *