Två olika världar – USA och Sverige

Bryan E. Shepherd
Bryan E. Shepherd

I USA dömdes i förra veckan Bryan E. Shepherd till 28 års fängelse för att ha sexuellt förgripit sig på en minderårig släkting under flera års tid. Under den senaste veckan har vi också haft två liknande fall i Sverige: Ett i Borlänge där en man tidigare hade dömts till tre års fängelse för våldtäkt mot flera barn, men där hovrätten för en vecka sedan helt friade mannen då man ifrågasatte barnens berättelser, trots att han hade en stor mängd barnpornografi i sin dator. Vi har också haft ett fall där en gymnasielärare som vi i Expressen inte får mer av en geografisk hemvist än ”Västsverige” för; även han dömdes till fängelse i tingsrätten – 2,5 år. Men hovrätten ändrade brottsrubriceringen till sexuellt utnyttjande av barn och sexuellt övergrepp mot barn och reducerade straffet till sex månader. Precis som den andra hade även han barnporr på sin dator – nästan en miljon bilder. Inte i något av de två svenska fallen får vi i massmedia heller någon identitet på de dömda pedofilerna – den tvingas vi vanliga vanliga människor gräva upp, ofta under hot om egna åtal när vi gör det.

Vi i nätverket ställer oss frågan – hur länge ska detta få fortgå? Hur länge kan Sverige forsätta döma ut så hutlöst låga straff, och frikänna pedofiler bara för att barnen misstar sig om detaljer?

Det amerikanska fallet: http://www.presstelegram.com/news/ci_21689711/former-bellflower-high-coachs-molestation-trial-draws-near

Västsverige-fallet: http://www.expressen.se/gt/larare-hade-sex-med-14-aring—far-fangelse/

Borlänge-fallet: http://www.svt.se/nyheter/regionalt/gavledala/domdes-for-valdtakt-mot-barn-nu-frias-han

6 reaktioner till “Två olika världar – USA och Sverige

 • 1 mars, 2013 kl. 11:00
  Permalink

  Det är förskräckligt vad är Sverige på väg? Tror inte på barnensbesåttelser! Ty f…

  Svar
 • 1 mars, 2013 kl. 11:16
  Permalink

  Jag håller med er fullständigt och drog igår, på min FB-sida, samma paralleller som ni gör här. Detta är nog det enda område jag kan komma på, där USA faktiskt föregår med GOTT exempel och visar vart ribban ska läggas för övriga länder när det gäller straffsatser för pedofili! Men helt nöjd blir jag inte förrän dessa fruktansvärda monster får livstids fängelse eller dödsstraff (kan inte bestämma mig för vilket som vore mest effektivt och avskräckande?). Jag ställer mig gärna till förfogande för verkställandet av dödsstraffet. Med nöje!!

  Att Sverige utdelar så löjeväckande låga straff för dessa avskyvärda brott, är verkligen en skymf, ett HÅN, mot vårt sk. ”rättssystem” (vilket jag sedan länge har noll förtroende för), men framför allt mot alla de BARN som blir utsatta för övergrepp och som tar mod till sig och VÅGAR BERÄTTA om det för vuxna! Tänk vilket enormt mod det måste kräva att våga göra det?! Och vad händer sedan..? Jo, istället för att det traumatiserade barnet får se den skyldiga straffas hårt för sitt brott, och att vederbörande får SITT liv förstört, så får monstret bara skaka galler i några månader, alternativt gå HELT FRI??? Och detta sker samtidigt som barnet kommer att bära på hemska minnen och fysiska men för resten av sitt liv! 🙁 Jag vågar inte tänka på vad detta måste göra för barnets självbild och självkänsla… Och barnets förtroende för vårt svenska rättssystem…ja, det är GIVETVIS för evigt nollställt! MED RÄTTA!

  VAKNA SVERIGE! Detta är skamligt och måste få ett stopp NU!

  Svar
  • 10 april, 2013 kl. 14:08
   Permalink

   Ja någonstans har rättsväsendet i Sverige gått helt åt pipsvängen. När man sitter med facit i hand och läser om fall efter fall, varför ska man anmäla. Alla vi som anmäler till polisen och sen inte får hjälp eller att rättsväsendet inte kan skipa rättvisa gör att man drar sig för att anmäla nästa gång. I det verkliga livet kommer gärningsmannen alltför ofta undan och offren är de som får bära skuld och skam.

   Det sänds så många konstiga signaler i Sverige

   De mobbade ska tas bort från platsen/skolan – mobbaren stannar kvar och ska tas om hand.

   Kvinnor får fly från sina hem och tvingas kanske till ny identitet – förövaren har jobbet kvar och sitter kvar i orubbat bo.

   Det begås övergrepp på barn – och förövarnas sanningar är den enda sanningen, identiteten ska inte avslöjas, för tänk hans liv kan ju förstöras om allmänheten får reda på det.

   Detta j-vla (ursäkta) hänsynstagande och omhändertagande av våra förövare i Sverige är ett skämt.

   Och sen har rättsystemet mage till att hela tiden säga – Anmäl – till vilken nytta. Varför finns det tvserier som Stalker – där man visar gång efter gång människor som aldrig får någon hjälp.

   Svar
 • 11 juli, 2013 kl. 05:58
  Permalink

  Lås in pedofiler på livstid och kasta bort nyckeln! Jag tror inte ett dugg på att en pedofil kan bli ”frisk” och att de ”ångrar sig”, det säger de bara för att det ska låta bra i rättegången. All den ”ånger” de känner är över det faktum att de har åkt dit.

  Dödsstraff för pedofiler är för lindrigt straff! Ett straff ska man må dåligt av, dödsstraff mår inte gärningsmannen dåligt av, det är ju ”bara” en giftspruta och sen är allt över för hens del. Låser man däremot in personen på livstid (då menar jag tills personen dör och inga futtiga 12 år) så m å s t e ju gärningsmannen leva med det hen gjort för evigt.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *